TEODOR MELEȘCANU, DECLARAȚII despre VICTOR PONTA- OFIȚER ACOPERIT, TRAIAN BĂSESCUTeodor Meleșcanu a ținut o declarație de presă după dezvăluirile făcute de TRAIAN BĂSESCU, referitoare la calitatea lui VICTOR PONTA DE OFIȚER ACOPERIT. Traian Băsescu a încălcat legea vorbind despre metodele serviciilor de informații, a spus Teodor Meleșcanu. De asemenea, președintele a spus că are copii după documentele SIE, ceea ce este ilegal. Meleșcanu a subliniat că toate informațiile vor putea fi făcute publice peste 30 de ani. 

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014.VOT DIASPORA, TURUL DOI.Mesajul lui Melescanu pentru romanii din GERMANIA
ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014.VOT DIASPORA, TURUL DOI.Mesajul lui Meleșcanu pentru românii din GERMANIA
Foto: realitatea.net

Teodor Meleșcanu despre scandalul VITOR PONTA, OFIȚER ACOPERIT: "Nu e o replică la declarațiile președintelui. Consider însă că trebuie să clarificăm împreună o serie de afirmații. Trian Băsescu e primul președinte care a cerut liste cu ofițerii acoperiți. La ce i-au folosit, ați văzut aseară. Serviciile de informații și șefii lor nu au drept de inițiativă legislativă. eu consider însă Hotărârea de Guvern din 2013 oportună, pentru că informațiile putea fi folosite în campania electorală. Nici șefii serviciilor de informații, nici președintele, nu putem timite oameni să își riște viața, ca la întoarcerea în țară să îi deconspire. 

Sursele de informare, metodele și mijloacele de muncă nu pot fi dezvăluite față de nimeni și în nicio împrejurare - conform legii. Eu aveam două variante: să respect sau să nu respect legea. Posibilitatea legală ca președintele să lucreze cu un serviciu de informații fără știrea conducătorului insituției e o dublă încălcare a legii. Dați-mi voie să vă asigur că SIE nu s-ar compromite în acest fel. De câte ori s-au cerut informații, ofițerii m-au informat și au primit aprobarea mea.

Sunt profund dezamăgit de modul în care președintele își încheie mandatul. După cum au servict serviciile e imoral și ilegal să fie târâte în așa ceva. Merg înainte cu candidatura mea primind un nou imbold și un motiv în plus. România are nevoie de un candidat lucid.

Nu pot sa va conform, nici sa va infirm daca Victor Ponta a fost ofiter acoperit.

Orice deconspirare a unui ofițer determină o analizare a serviciilor partenere și nepartenere a prezenței pe teritoriu. Ceea ce ne creează probleme nu numai din punct de vedere al imaginii -a spus Meleșcanu.

Președintele a venit la sediul serviciilor și s-a întâlnit cu toți adjuncții. Și-a exprimat poziția că tebuie să aibă acces la toate informațiile. Răspunsul nostru a fost că are acces la toate informațiile pe baza principiului need to know. Referitor la modalități de lucru, modul prin care le obții, asta ține de bucătăria noastră. 

Teodor Meleșcanu despre scandalul VITOR PONTA, OFIȚER ACOPERIT

Etichete: candidat, ofițer acoperit, teodor melescanu, Traian Băsescu, Victor Ponta

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE