Teodorovici: Codul Fiscal ar putea fi modificat pentru a permite reducerea TVA la apă la 9%Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunţat, joi, că, într-o viitoare ședință de Guvern, Codul Fiscal ar putea fi modificat pentru a permite reducerea TVA la apă la 9%.

Eugen Teodorovici, audiat la DNA in dosarul lui Nicolae Paun
Eugen Teodorovici, audiat la DNA în dosarul lui Nicolae Păun
Foto: cursdeguvernare.ro

Modificarea Codului Fiscal ar putea include şi diminuarea impozitelor pe dividende, schimbarea impozitării microîntreprinderilor și scutirea de la plata impozitului pe profit pentru învățământului preuniversitar, potrivit ministrului Teodorovici.

Astfel, prin modificarea Codului Fiscal se va propune o cotă de TVA de 9% pentru apă, atât pentru persoanele fizice cât și pentru cele juridice, scrie Agerpres.

Microîntreprinderile ar urma să plătească o un impozit pe venit de 3% în cazul în care nu au salariați, 2% dacă au un angajat și 1% dacă au peste doi angajați.

În cazul impozitului pe dividende, acesta ar urma să fie de 5% și să se aplice pentru dividendele din 2015 încasate din 2016.

O altă modificare vizează scutirea de plata impozitului pe profit pentru învățământul preuniversitar. Până în prezent, doar învățământul universitar beneficia de scutirea de plata impozitului pe profit.

Etichete: Eugen Teodorovici, reducere TVA

0/1 COMENTARII
Cris
23 Oct 00:49
+0
VOTURI
-0
Acest impostor ar trebui sa explice public de ce apa chioara trebuie sa aiba TVA.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE