Cea mai răspândită escrocherie din Centrul Capitalei: riști să îi cazi pradă în toate piețele mariDacă vă plimbaţi prin centrul Bucureştiului, în zonele cele mai populate, cu siguranţă aţi dat de acele persoane insistente care-ţi întind un pliant şi te roagă să vii cu ei la sediu, "aici, aproape", pentru a-ţi oferi, ţie sau copilului tău, jobul de vis: devii fotomodel peste noapte, iei bani mulţi şi munceşti puţin.

Zeci de persoane din Bucuresti se plang ca au fost inselate de "agentiile de modele" care recruteaza persoane pe strada
Zeci de persoane din Bucureşti se plâng că au fost înşelate de "agenţiile de modele" care recrutează persoane pe stradă

Ţintele racolatorilor de modele de pe stradă sunt, în general, fetele tinere şi copiii. Ambele categorii sunt mai sensibile la promisiunile care par coborâte din rai. Fetele visează să devină modele şi sunt încântate că dorinţa li se poate îndeplini mai uşor decât au crezut vreodată. Părinţii nu pot rezista rugăminţilor copiilor, care se simt flataţi de complimentele făcute de racolatori. Se duc la sediu. Şi sunt cuceriţi de viaţa frumoasă care li se aşterne în faţă. Semnează, dau bani, fără să analizeze problema în profunzime. 

Problema este conştientiezată abia după ce telefonul aşteptat de la agenţia-minune nu vine luni bune după data stabilită la semnarea contractului. Atunci realizează că nu vor mai fi sunaţi niciodată şi că au fost ţepuiţi de agenţiile de modele. 

Tactica agenţiilor de racolat modele, experimentată pe propria piele

În zona Unirii, o fată opreşte pe stradă, fără a părea că are niciun criteriu de selecţie, toate tinerele pe care le întâlneşte. Le zâmbeşte larg şi le îndeamnă să vină cu ea, pentru că nu se vor mai întâlni cu o asemena ocazie. Trec pe lângă ea şi-mi întinde un pliant. Fata deja începe să-şi recite poezia. Îmi prezintă agenţia Vivienne Models şi oferta ei nemaipomenită. Caută fete pentru colaborare. O dată pe lună, când eşti disponibilă, vii, eşti machiată cu produsele de la L’oreal, Vichy şi încă  un cârd de alte produse -atât de multe "colaborări" au, încât nu le poţi reţine pe toate- şi ţi se vor face poze care vor fi folosite pentru a face reclamă la respectivele firme. "Imaginea ta va fi asociată cu imaginea firmei", pare a fi replica ce deschide orice uşă în acest domeniu. Eşti plătită cu sume între 50 de euro şi 80 de euro pe oră. Totul pare minunat, până acum. Îi întrerup poliloghia şi o întreb dacă eu trebuie să plătesc vreo sumă de bani pentru toată afacerea. Evită întrebarea şi-şi continuă discursul învăţat pe dinafară. Mă invită la sediu pentru a mi se da mai multe detalii. Aici, găsesc o reprezentantă care discută cu o altă recrutată şi o alta care îmi zâmbeşte cu gura până la urechi şi-mi iese repede în întâmpinare. După ce facem cunoştinţă, joacă cartea complimentelor. Începe cu: “Te anunţ că deja ai fost selectată” şi continuă cu toate calităţile pe care, dacă am asculta-o pe tânăra domnişoară, le au toate persoanele care trec pe la agenţia ei. Trece la prezentarea ofertei cu toate facilităţile ei. Primeşti 50-80 de euro pe o oră, produsele cu care eşti machiată, cunoşti oameni din domeniu şi înveţi tainele machiajului. Ce trebuie să faci tu? Să zâmbeşti frumos la poză, să fii cuminte la machiaj şi… să plăteşti o taxă de înscriere de numai 70 de lei. Ce înseamnă 70 de lei pe lângă lumea minunată în care vei intra şi viaţa perfectă ce ţi se pregăteşte?

Îi zic că fata care m-a adus nu mi-a spus că trebuie să plătesc şi eu ceva, altfel nu aş fi venit. Abia acum îşi arată femeie puterea de convingere. „Păi este normal să plăteşti ceva, investeşti în tine. Banii ţi-i vei recupera imediat, de la prima şedinţă. Şi vedete mari plătesc să ajungă la televizor. Dacă vrei să devii cineva, renunţi la aceşti bani, dar foloasele sunt mult mai mari, te asigur “. O întreb dacă este posibil ca toate persoanele selectate de pe stradă să fie chemate la şedinţele foto. Aşa cuprinzătoare să fie această afacere? Ea mă asigură că acest lucru se va întâmpla. Apoi încearcă să stabilească o relaţie de apropiere cu mine: “Îţi spun sincer, eu am plătit 4 milioane 3 ani la rând pentru a da examen la Magistratură. Tu trebuie să plăteşti doar 70 de lei. Şi vei câştiga atâţia bani. Spune-mi sincer, nu crezi că se merită?” Îi zic că, oricum ar fi, nu am bani la mine. Dar mă duc acasă, mă interesez şi mă întorc cu suma cerută. Ea îmi spune să-i dau măcar un avans, 20 de lei...Ca să-mi păstreze locul. Îi zic că nu am niciun ban. “Păi cum, ai ieşit fără bani din casă?”, spune femeia, puţin iritată de întrebările mele. După alte insistenţe şi metode de convingere, mă lasă, în sfârşit, să plec.

Dacă dai căutare pe Internet după "Vivienns Models", cuvântul care urmează este ŢEAPĂ. Interesant este că mai există un site cu acelaşi nume, care aparţine unei firme din Germania (www.viviennemodels.com). Descrierea site-ului român, la fel şi categoriile, este o traducere în română a site-ului german.

Reprezentata de la Vivienne Models mi-a spus, printre multele nume de firme cu care ar colabora, şi de Vichy şi Loreal. Am sunat pentru a verifica informaţia. Niciuna dintre aceste firme nu colaborează , însă, cu Vivienne Models,  declară reprezentanţii acestora pentru B365.ro.
“Vă pot spune sigur că Vichy nu colaborează cu astfel de agenţii. Fetele care lucrează la noi, indiferent de ce activitatea efectuează, trebuie să aibă pregătirea necesară dinainte. În niciun caz nu alegem fete pe stradă”, spun reprezentanţii Vichy.
“Fetele care ne reprezintă imaginea sunt doar fotomodele profesioniste”, spun şi cei de la L’oreal.

La Piaţa Romană, câţiva băieţi abordează aceeaşi strategie: se pun în faţa ta şi, cu expresii de genul: “ce păr frumos ai, e vopsit sau este culoarea ta naturală?” insistă să le acorzi câteva minute. Unul dintre ei m-a dus la Luxury Models. Şi aici trebuia să plăteşti o taxă (60 de lei) pentru a te înscrie. Promisiunile, deşi nu erau la fel de mari ca la Vivienne, aveau aceeaşi alură de bani mulţi cu muncă puţină. Apăreai în reclame, făceai figuraţie în filme şi altele. Urma să te contacteze ei, după ce le plăteai taxa.

Cobor şi vreau să părăsesc zona, când un alt băiat îmi sare în faţă: “Ce ai vorbit atât cu ăia? N-au reuşit să te convingă, a? Păi normal, că nu oferă nimic sigur. Plângeau fetele pe aici, că au fost păcălite de ei. Dacă nu se interesează înainte! Tu, pentru că ai fost fată deşteaptă, eşti invitata mea la sediul nostru”. Şi aşa am ajuns la AlCris models. Totul se desfăşura exact în aceeaşi manieră, singura diferenţă era că aici îţi dădeau o invitaţie la primul tău eveniment. Ciudat era că se presupunea că orice fată selectată de firma aceasta, pe stradă, se va duce la respectivul eveniment (reclamă, film, emisiune) şi va apărea, negreşit, în acea producţie. Nimeni nu te va refuza, că doar e tărâmul tuturor posibilităţilor.

Zeci de oamenii se plâng că au fost ţepuiţi de agenţiile de modele

După o căutare pe Internet a acestor agenţii-minune, găseşti zeci de păreri negative, oamenii care au căzut în plasa lor, care vor să se unească şi să-i reclame. Păreri pozitive nu am găsit decât de la reprezentanţii firmelor, care le reproşau clienţilor că nu au citit cu atenţie prevederile contractelor.

Mi-au zis că mi-au trimis o foaie prin care mă ameninţă că mă dau în judecată dacă nu le dau restul sumei prevăzute în contract (peste 200 de euro), în condiţiile în care mi-au trimis un mesaj ca să mă anunţe că se amână aşa zisa şedinţă foto la care ar fi trebuit să particip, după care nu am mai primit nicio veste de la ei. Până acum, când vor banii, deşi n-au prestat niciun fel de servicii pentru avansul încasat. Fraieri suntem noi. Ar trebui să ne unim şi să-i dăm în judecată sau măcar la Protecţia Consumatorilor” ( despre Vivienns Models)

Vaaai, ce fetiță drăgălașă, ce zâmbet, ce dințișori, ce ochi frumoși, ce zâmbet cristalin...Formula probabil că variază, la fel și cel ce-o emite, ce nu prea variază este faptul că dacă te acostează pe stradă cineva de la World Media Casting și îți propune să-ți transforme copilul în vedetă aproape peste noapte, totu-i o țeapă. Și nu plătești decât ”înscrierea” de 60 RON, și te și anunță dacă e aleasă de vreo ”ceva” să apară în vreo ”ceva”, te anunță musai. Și te plătesc 30-50 EUR ora de ședință foto. Sau dacă vrei să faci un portofoliu nu te costă decât vreo 300 EUR, poți să plătești și în rate. Deci, încă odată. Ne-am țepuit cu unii care se dau rotunzi, dar colcăie netul de povești ale țepelor lor."

"Şi eu am fost încurajată să merg la această firmă de o prietenă de-a mea. Ajunsă acolo o fata  m-a pus să fac câteva poze şi am fost nevoită să-i achit suma de 50 ron. Am fost chemată la o sedinţă foto. Când am început să fac cursurile alea absolut inutile, pe care am dat 800 de lei, mi-am dat seama că totul este foarte dubios. Albumul nu mi l-a dat nici acum, de vreo 3-4 luni de când l-am făcut" (despre First Face Models)

"Am păţit una groasă anul trecut, la Unirii, pe la Gogoasa infuriata. La etajul cutarică era o vulpe batrana care aşa ce mi-a admirat şi ochii, şi picioarele, şi toate cele. Când am plecat de acolo, mai să mă deochi singură: “Pfuuu, ce frumoasă sunt, nene! Cum naiba n-am văzut până acum?” Ideea era să revin a doua zi cu 50 lei, taxă de promovare, şi îmbrăcată pentru shooting. Destul de stânjenită de fotograful cel ursuz şi de aparatul mult mai prost decât ala al meu, am zâmbit fals în nişte poziţii înţepenite. Au ieşit niste poze jalnice. A rămas să mă contacteze doamna, când mă alegeau unii pentru reclame, modelling, filme etc. E destul de previzibil ce s-a întâmplat, nu? Coţofana nu mi-a mai răspuns la telefon."

"Eram pe la Unirii şi m-a oprit un individ care m-a aburit să mă duc cu el într-o garsoniera ce avea rol de sediu al unei agenţii de fotomodele. Ajunsă acolo, am completat cu formular de înscriere, apoi m-a pus să achit o taxa de 50 ron pentru a intra în audienţă la ”don’șoara directoare”. Am achitat taxa şi am fost dusă în biroul escroacei cu numărul 2.”Tanti” de acolo m-a asigurat că am calităţi esenţiale pentru o carieră în modeling, ca am un păr frumos pentru reclame la sampon sau vopsea, că am ochi superbi pentru promoţii la rimel, DAR…pentru a avea şanse mai mari, să trec de la amatori la profesionişti ar trebui sa urmez nişte cursuri în cadrul agenţiei lor, cursuri la care ar trebui să contribui şi eu cu o sumă ”modică” în comparaţie cu costul integral al acestora. 800 de lei. Abia atunci mi-a picat fisa, într-adevăr era putin cam tarziu, plătisem deja 50 de ron. O ascultam în continuare cum imi promitea 70% din câştig, book-uri profesioniste şi contracte peste contracte. Să luaţi aminte: ”marea agenţie” FIRST FACE MODELS. Şi totuşi sunt un caz fericit…după câteva search-uri pe google, am constatat că sunt oameni care au achitat şi cursurile şi nu au primit nici până în ziua de azi altceva în afară de promisiuni."

Ce spun autorităţile

"Problema este că numărul plângerilor este nesemnificativ, sub 10. Şi ştiti de ce? Naivitatea oamenilor care dau acea sumă de bani şi semnează acel contract se opreşte la a accepta ca au pierdut-o si se resemnează. Nu vor să se complice, de ruşine. Li se pune în faţă un contract de mult prea multe pagini, pe care nu-l citesc în totalitate, din virtutea inerţiei îl semnează şi după … le este de ajuns că au fost înşelaţi, nu mai au curajul să înfrunte ce au făcut, declară o reprezentantă de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

Alexandru Nicolae, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, sfătuieşte toate persoanele care au fost înşelate să facă plângere, indiferent cât de mic este prejudiciul, iar Poliţia va lua măsuri în acest sens. 

Etichete: copii, fete, înşelăciune, modele, promo, realitatea

0/242 COMENTARII
MichaelCob
28 May 02:11
+0
VOTURI
-0
wh0cd200156 cialis online generic celexa generic clindamycin chloromycetin
seo plugin
26 May 07:52
+0
VOTURI
-0
Hello Web Admin, I noticed that your On-Page SEO is is missing a few factors, for one you do not use all three H tags in your post, also I notice that you are not using bold or italics properly in your SEO optimization. On-Page SEO means more now than ever since the new Google update: Panda. No longer are backlinks and simply pinging or sending out a RSS feed the key to getting Google PageRank or Alexa Rankings, You now NEED On-Page SEO. So what is good On-Page SEO?First your keyword must appear in the title.Then it must appear in the URL.You have to optimize your keyword and make sure that it has a nice keyword density of 3-5% in your article with relevant LSI (Latent Semantic Indexing). Then you should spread all H1,H2,H3 tags in your article.Your Keyword should appear in your first paragraph and in the last sentence of the page. You should have relevant usage of Bold and italics of your keyword.There should be one internal link to a page on your blog and you should have one image with an alt tag that has your keyword....wait there's even more Now what if i told you there was a simple Wordpress plugin that does all the On-Page SEO, and automatically for you? That's right AUTOMATICALLY, just watch this 4minute video for more information at. Seo Plugin
Oglinda neagra
26 Apr 20:30
+0
VOTURI
-0
sper ca nu va suparati, am distribuit acest link in aceasta lista: https://cosmarulmoralitatii.wordpress.com/2017/04/26/lista-utila-cu-site-urile-agentiilor-de-modeling/
campina
28 Oct 23:50
+0
VOTURI
-0
Vreau sa dezbat problema urmatoare: In orasul,Campina exista 2 femei, care pacalesc lumea iar metoda lor este urmatoarea: la inceput acosteaza parinti cu copii sau tinere / tineri, pe care ii complimenteaza cat de bine arata, sau ce calitati au si cat de buni sunt pentru proiectul lor. Apoi le prezinta posibilitatea participarii la activitati din care pot castiga bani sau produse, pe parcursul unui an, toate acestea contra unei "modice" sume de 85 de lei si semnarea unei conventii, conventie care nu contine nimic din povestile indrugate de agentul agentiei mai devreme, ci doar faptul ca agentia se obliga sa faca o poza viitorului "model" si sa il adauge intr-o baza de date, pe un site.
Sa faca cineva cevaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!
ALINA IONESCU
28 Sep 11:02
+0
VOTURI
-0
tB SA PLATEASACA ACESTI HOTI CARE NE IAU BANII, NE PROMIT MAREA CU SAREA SI NOI NAIVII CARE CREDEM IN MINCIUNILE LOR RAMANEM FRAIERITI.vOI DEPUNE PLANGERE
Adissss
24 Jul 11:44
+0
VOTURI
-0
Si in jud. Iasi, in Pascani este tot asa o agentie de modele SC Victory Style & Beauty si spuneau ca ei defapt sunt din Bucurestisi sa platesc taxa de 70 de lei. I-am zis ca nu am bani si ca vin mai incolo cu banii, adica niciodata.
NITA TIBERIUS
20 Jul 17:47
+0
VOTURI
-0
se poate si din provincie ? eu sunt din medgidia jud c-ta si am fost TEPUIT la mare !
bringolox
26 Jun 21:56
+0
VOTURI
-0
semneaza si da mai departe. multumesc anticipat http://www.petitieonline.net/petitie/stop_escrocheriilor_semnati_petitia_online_pentru_sanctionarea_agentiilor_de_casting_fantoma_sub_numele_de_vaingloriousness_4ucast_quarrelsomeness_fm_cast_lm_cast_etc-p15463150.html
Mishu
29 Oct 18:56
+0
VOTURI
-0
Firma STREET BOUTIQUE poate fi adaugata la lista neagra de firme tepare. Se prezinta ca firma de modelling, dar de fapt codul CAEN este 4711, vanzare de produse alimentare, bautura si tutun!
Administrator: TARAULEA RODICA MARIANA, 27 de ani din Alexandria.
Atentie deci tuturor celor care sunt acostati de reprezentantii acestei false agentii in zona strazii Academiei si libraria Eminescu.
Stefan Daniel
16 Aug 00:04
+0
VOTURI
-0
Buna seara,vreau sa stiu daca cineva a auzit de firma asta SC.STREET BOUTIQUE SRL, sediul se afla undeva la universitate,mai precis la 10 minute distanta de magazinul Universul sau Fosta tipografie. Doresc niste detalii daca se poate,va multumesc anticipat!
Stan
15 Jun 17:19
+0
VOTURI
-0
Care este numarul dosarului? Si eu sunt interesat sa ii dau in judecata sa imi recuperez prejudiciul!
Care este numele dvs dle avocat, ca nu va gasesc in tabloul avocatilor de la Baroul Bucuresti ca si Misha Mihai
misha mihai
15 Jun 12:11
+0
VOTURI
-0
Buna ziua,
Toti cei care cred ca au fost inselati de vreo agentie de modele sunt rugati sa tri,ita un e-mail la adresa misha_mihai@personal.ro
Acest e-mail trebuie sa contina si COPIA ACTULUI pe care l-ati semnat cu agentia.
Dejq reprezint in instanta din Bucuresti un grup de 17 persoane care au dat in judecata o astfel de agentie si avem sanse foarte mari sa castigam dar mai ales sa oprim functionarea unor astfel de agenti care profita de naivitatea oamenilor.
Ajutati-ne sa-i oprim pe acesti indivizi! Totul este GRATUIT, onorariul se plateste la sfarsitul procesului doar daca il castigam. Nu exista taxe, bani in avans, totul este gratuit, va costa doar putin din timpul dumneavoastra.
Florin
15 Jun 03:04
+0
VOTURI
-0
E incredibil cum acesti sarlatani reusesc sa isi continue "hotia cu acte" de ani buni in aceleasi locuri. Se pare ca autoritatile nu au reusit sa faca nimic pana acum, au fost si reportaje la TV dar se pare ca tot fara rezultat.

http://stirileprotv.ro/stiri/social/au-dat-sute-de-euro-ca-sa-apara-in-reclame-la-tv-ce-au-patit-romanii-care-au-crezut-in-acest-afis.html

http://a1.ro/news/social/anonimi-si-cu-banii-luati-cum-functioneaza-asa-zisele-agentii-de-modeling-si-de-publicitate-care-agata-oamenii-pe-strada-id326914.html

http://observator.tv/social/nu-trebuie-sa-fii-frumos-ca-sa-ajungi-model-in-romania-122984.html

Oare chiar nu se poate face nimic?
Shogun
07 Jun 20:22
+0
VOTURI
-0
Usor ipocrita in conditiile in care aceasta "domnisoara directoare" nu e blonda, e bruneta, probabil ca au mai multe :). Eu una merg la politie si la protectia consumatorului.
angela
07 Jun 14:32
+0
VOTURI
-0
Aduceti dovezi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Corina Cretu
04 May 20:24
+0
VOTURI
-0
Era odata o capra care avea trei iezi. Iedul cel mare si cu cel mijlociu dau prin bat de obraznici ce erau; iara cel mic era harnic si cuminte. Vorba ceea: "Sunt cinci degete la o mana si nu seamana toate unul cu altul".
Intr-o zi, capra cheama iezii de pe-afara si le zice:
- Dragii mamei copilasi! Eu ma duc in padure ca sa mai aduc ceva de-a mancarii. Dar voi incuieti usa dupa mine, ascultati unul de altul, si sa nu cumva sa deschideti pana ce nu-ti auzi glasul meu. Cand voi veni eu, am sa va dau de stire, ca sa ma cunoasteti, si am sa va spun asa:
Trei iezi cucuieti,
Usa mamei descuieti!
Ca mama v-aduce voua:
Frunze-n buze,
Lapte-n tate,
Drob de sare
In spinare,
Malaies
In calcaies,
Smoc de flori
Pe subsuori.
Auzit-ati ce-am spus eu?
- Da, mamuca, zisera iezii.
- Pot sa am nadejde in voi?
- Sa n-ai nici o grija, mamuca, apucara cu gura inainte cei mai mari. Noi suntem odata baieti, si ce-am vorbit odata vorbit ramane.
- Daca-i asa, apoi veniti sa va sarute mama! Dumnezeu sa va apere de cele rele, si mai ramaneti cu bine!
- Mergi sanatoasa, mamuca, zise cel mic, cu lacrimi in ochi, si Dumnezeu sa-ti ajute ca sa te intoarne cu bine si sa ne-aduci demancare.
Apoi capra iese si se duce in treaba ei. Iar iezii inchid usa dupa dansa si trag zavorul. Dar vorba veche: "Peretii au urechi si ferestrele ochi". Un dusman de lup - s-apoi stiti care? - chiar cumatrul caprei, care de mult pandea vreme cu prilej ca sa pape iezii, tragea cu urechea la peretele din dosul casei, cand vorbea capra cu dansii.
"Bun! zise el in gandul sau. Ia, acu mi-e timpul!... De i-ar impinge pacatul sa-mi deschida usa, halal sa-mi fie! Stiu ca i-as carnosi si i-as jumuli!" Cum zice, si vine la usa: si cum vine, si incepe:
Trei iezi cucuieti,
Mamei usa descuieti!
Ca mama v-aduce voua:
Frunze-n buze,
Lapte-n tate,
Drob de sare
In spinare,
Malaies
In calcaies,
Smoc de flori
Pe subsuori.
- Hai! desch
Corina Cretu
04 May 20:23
+0
VOTURI
-0
Era odata o capra care avea trei iezi. Iedul cel mare si cu cel mijlociu dau prin bat de obraznici ce erau; iara cel mic era harnic si cuminte. Vorba ceea: "Sunt cinci degete la o mana si nu seamana toate unul cu altul".
Intr-o zi, capra cheama iezii de pe-afara si le zice:
- Dragii mamei copilasi! Eu ma duc in padure ca sa mai aduc ceva de-a mancarii. Dar voi incuieti usa dupa mine, ascultati unul de altul, si sa nu cumva sa deschideti pana ce nu-ti auzi glasul meu. Cand voi veni eu, am sa va dau de stire, ca sa ma cunoasteti, si am sa va spun asa:
Trei iezi cucuieti,
Usa mamei descuieti!
Ca mama v-aduce voua:
Frunze-n buze,
Lapte-n tate,
Drob de sare
In spinare,
Malaies
In calcaies,
Smoc de flori
Pe subsuori.
Auzit-ati ce-am spus eu?
- Da, mamuca, zisera iezii.
- Pot sa am nadejde in voi?
- Sa n-ai nici o grija, mamuca, apucara cu gura inainte cei mai mari. Noi suntem odata baieti, si ce-am vorbit odata vorbit ramane.
- Daca-i asa, apoi veniti sa va sarute mama! Dumnezeu sa va apere de cele rele, si mai ramaneti cu bine!
- Mergi sanatoasa, mamuca, zise cel mic, cu lacrimi in ochi, si Dumnezeu sa-ti ajute ca sa te intoarne cu bine si sa ne-aduci demancare.
Apoi capra iese si se duce in treaba ei. Iar iezii inchid usa dupa dansa si trag zavorul. Dar vorba veche: "Peretii au urechi si ferestrele ochi". Un dusman de lup - s-apoi stiti care? - chiar cumatrul caprei, care de mult pandea vreme cu prilej ca sa pape iezii, tragea cu urechea la peretele din dosul casei, cand vorbea capra cu dansii.
"Bun! zise el in gandul sau. Ia, acu mi-e timpul!... De i-ar impinge pacatul sa-mi deschida usa, halal sa-mi fie! Stiu ca i-as carnosi si i-as jumuli!" Cum zice, si vine la usa: si cum vine, si incepe:
Trei iezi cucuieti,
Mamei usa descuieti!
Ca mama v-aduce voua:
Frunze-n buze,
Lapte-n tate,
Drob de sare
In spinare,
Malaies
In calcaies,
Smoc de flori
Pe subsuori.
- Hai! desch
Corina Cretu
04 May 20:23
+0
VOTURI
-0
Era odata o capra care avea trei iezi. Iedul cel mare si cu cel mijlociu dau prin bat de obraznici ce erau; iara cel mic era harnic si cuminte. Vorba ceea: "Sunt cinci degete la o mana si nu seamana toate unul cu altul".
Intr-o zi, capra cheama iezii de pe-afara si le zice:
- Dragii mamei copilasi! Eu ma duc in padure ca sa mai aduc ceva de-a mancarii. Dar voi incuieti usa dupa mine, ascultati unul de altul, si sa nu cumva sa deschideti pana ce nu-ti auzi glasul meu. Cand voi veni eu, am sa va dau de stire, ca sa ma cunoasteti, si am sa va spun asa:
Trei iezi cucuieti,
Usa mamei descuieti!
Ca mama v-aduce voua:
Frunze-n buze,
Lapte-n tate,
Drob de sare
In spinare,
Malaies
In calcaies,
Smoc de flori
Pe subsuori.
Auzit-ati ce-am spus eu?
- Da, mamuca, zisera iezii.
- Pot sa am nadejde in voi?
- Sa n-ai nici o grija, mamuca, apucara cu gura inainte cei mai mari. Noi suntem odata baieti, si ce-am vorbit odata vorbit ramane.
- Daca-i asa, apoi veniti sa va sarute mama! Dumnezeu sa va apere de cele rele, si mai ramaneti cu bine!
- Mergi sanatoasa, mamuca, zise cel mic, cu lacrimi in ochi, si Dumnezeu sa-ti ajute ca sa te intoarne cu bine si sa ne-aduci demancare.
Apoi capra iese si se duce in treaba ei. Iar iezii inchid usa dupa dansa si trag zavorul. Dar vorba veche: "Peretii au urechi si ferestrele ochi". Un dusman de lup - s-apoi stiti care? - chiar cumatrul caprei, care de mult pandea vreme cu prilej ca sa pape iezii, tragea cu urechea la peretele din dosul casei, cand vorbea capra cu dansii.
"Bun! zise el in gandul sau. Ia, acu mi-e timpul!... De i-ar impinge pacatul sa-mi deschida usa, halal sa-mi fie! Stiu ca i-as carnosi si i-as jumuli!" Cum zice, si vine la usa: si cum vine, si incepe:
Trei iezi cucuieti,
Mamei usa descuieti!
Ca mama v-aduce voua:
Frunze-n buze,
Lapte-n tate,
Drob de sare
In spinare,
Malaies
In calcaies,
Smoc de flori
Pe subsuori.
- Hai! desch
Corina Cretu
04 May 20:22
+0
VOTURI
-0
Era odata o capra care avea trei iezi. Iedul cel mare si cu cel mijlociu dau prin bat de obraznici ce erau; iara cel mic era harnic si cuminte. Vorba ceea: "Sunt cinci degete la o mana si nu seamana toate unul cu altul".
Intr-o zi, capra cheama iezii de pe-afara si le zice:
- Dragii mamei copilasi! Eu ma duc in padure ca sa mai aduc ceva de-a mancarii. Dar voi incuieti usa dupa mine, ascultati unul de altul, si sa nu cumva sa deschideti pana ce nu-ti auzi glasul meu. Cand voi veni eu, am sa va dau de stire, ca sa ma cunoasteti, si am sa va spun asa:
Trei iezi cucuieti,
Usa mamei descuieti!
Ca mama v-aduce voua:
Frunze-n buze,
Lapte-n tate,
Drob de sare
In spinare,
Malaies
In calcaies,
Smoc de flori
Pe subsuori.
Auzit-ati ce-am spus eu?
- Da, mamuca, zisera iezii.
- Pot sa am nadejde in voi?
- Sa n-ai nici o grija, mamuca, apucara cu gura inainte cei mai mari. Noi suntem odata baieti, si ce-am vorbit odata vorbit ramane.
- Daca-i asa, apoi veniti sa va sarute mama! Dumnezeu sa va apere de cele rele, si mai ramaneti cu bine!
- Mergi sanatoasa, mamuca, zise cel mic, cu lacrimi in ochi, si Dumnezeu sa-ti ajute ca sa te intoarne cu bine si sa ne-aduci demancare.
Apoi capra iese si se duce in treaba ei. Iar iezii inchid usa dupa dansa si trag zavorul. Dar vorba veche: "Peretii au urechi si ferestrele ochi". Un dusman de lup - s-apoi stiti care? - chiar cumatrul caprei, care de mult pandea vreme cu prilej ca sa pape iezii, tragea cu urechea la peretele din dosul casei, cand vorbea capra cu dansii.
"Bun! zise el in gandul sau. Ia, acu mi-e timpul!... De i-ar impinge pacatul sa-mi deschida usa, halal sa-mi fie! Stiu ca i-as carnosi si i-as jumuli!" Cum zice, si vine la usa: si cum vine, si incepe:
Trei iezi cucuieti,
Mamei usa descuieti!
Ca mama v-aduce voua:
Frunze-n buze,
Lapte-n tate,
Drob de sare
In spinare,
Malaies
In calcaies,
Smoc de flori
Pe subsuori.
- Hai! desch
Corina Cretu
04 May 20:22
+0
VOTURI
-0
Era odata o capra care avea trei iezi. Iedul cel mare si cu cel mijlociu dau prin bat de obraznici ce erau; iara cel mic era harnic si cuminte. Vorba ceea: "Sunt cinci degete la o mana si nu seamana toate unul cu altul".
Intr-o zi, capra cheama iezii de pe-afara si le zice:
- Dragii mamei copilasi! Eu ma duc in padure ca sa mai aduc ceva de-a mancarii. Dar voi incuieti usa dupa mine, ascultati unul de altul, si sa nu cumva sa deschideti pana ce nu-ti auzi glasul meu. Cand voi veni eu, am sa va dau de stire, ca sa ma cunoasteti, si am sa va spun asa:
Trei iezi cucuieti,
Usa mamei descuieti!
Ca mama v-aduce voua:
Frunze-n buze,
Lapte-n tate,
Drob de sare
In spinare,
Malaies
In calcaies,
Smoc de flori
Pe subsuori.
Auzit-ati ce-am spus eu?
- Da, mamuca, zisera iezii.
- Pot sa am nadejde in voi?
- Sa n-ai nici o grija, mamuca, apucara cu gura inainte cei mai mari. Noi suntem odata baieti, si ce-am vorbit odata vorbit ramane.
- Daca-i asa, apoi veniti sa va sarute mama! Dumnezeu sa va apere de cele rele, si mai ramaneti cu bine!
- Mergi sanatoasa, mamuca, zise cel mic, cu lacrimi in ochi, si Dumnezeu sa-ti ajute ca sa te intoarne cu bine si sa ne-aduci demancare.
Apoi capra iese si se duce in treaba ei. Iar iezii inchid usa dupa dansa si trag zavorul. Dar vorba veche: "Peretii au urechi si ferestrele ochi". Un dusman de lup - s-apoi stiti care? - chiar cumatrul caprei, care de mult pandea vreme cu prilej ca sa pape iezii, tragea cu urechea la peretele din dosul casei, cand vorbea capra cu dansii.
"Bun! zise el in gandul sau. Ia, acu mi-e timpul!... De i-ar impinge pacatul sa-mi deschida usa, halal sa-mi fie! Stiu ca i-as carnosi si i-as jumuli!" Cum zice, si vine la usa: si cum vine, si incepe:
Trei iezi cucuieti,
Mamei usa descuieti!
Ca mama v-aduce voua:
Frunze-n buze,
Lapte-n tate,
Drob de sare
In spinare,
Malaies
In calcaies,
Smoc de flori
Pe subsuori.
- Hai! desch
Corina Cretu
04 May 20:21
+0
VOTURI
-0
Era odata o capra care avea trei iezi. Iedul cel mare si cu cel mijlociu dau prin bat de obraznici ce erau; iara cel mic era harnic si cuminte. Vorba ceea: "Sunt cinci degete la o mana si nu seamana toate unul cu altul".
Intr-o zi, capra cheama iezii de pe-afara si le zice:
- Dragii mamei copilasi! Eu ma duc in padure ca sa mai aduc ceva de-a mancarii. Dar voi incuieti usa dupa mine, ascultati unul de altul, si sa nu cumva sa deschideti pana ce nu-ti auzi glasul meu. Cand voi veni eu, am sa va dau de stire, ca sa ma cunoasteti, si am sa va spun asa:
Trei iezi cucuieti,
Usa mamei descuieti!
Ca mama v-aduce voua:
Frunze-n buze,
Lapte-n tate,
Drob de sare
In spinare,
Malaies
In calcaies,
Smoc de flori
Pe subsuori.
Auzit-ati ce-am spus eu?
- Da, mamuca, zisera iezii.
- Pot sa am nadejde in voi?
- Sa n-ai nici o grija, mamuca, apucara cu gura inainte cei mai mari. Noi suntem odata baieti, si ce-am vorbit odata vorbit ramane.
- Daca-i asa, apoi veniti sa va sarute mama! Dumnezeu sa va apere de cele rele, si mai ramaneti cu bine!
- Mergi sanatoasa, mamuca, zise cel mic, cu lacrimi in ochi, si Dumnezeu sa-ti ajute ca sa te intoarne cu bine si sa ne-aduci demancare.
Apoi capra iese si se duce in treaba ei. Iar iezii inchid usa dupa dansa si trag zavorul. Dar vorba veche: "Peretii au urechi si ferestrele ochi". Un dusman de lup - s-apoi stiti care? - chiar cumatrul caprei, care de mult pandea vreme cu prilej ca sa pape iezii, tragea cu urechea la peretele din dosul casei, cand vorbea capra cu dansii.
"Bun! zise el in gandul sau. Ia, acu mi-e timpul!... De i-ar impinge pacatul sa-mi deschida usa, halal sa-mi fie! Stiu ca i-as carnosi si i-as jumuli!" Cum zice, si vine la usa: si cum vine, si incepe:
Trei iezi cucuieti,
Mamei usa descuieti!
Ca mama v-aduce voua:
Frunze-n buze,
Lapte-n tate,
Drob de sare
In spinare,
Malaies
In calcaies,
Smoc de flori
Pe subsuori.
- Hai! desch
Corina Cretu
04 May 20:20
+0
VOTURI
-0
Era odata o capra care avea trei iezi. Iedul cel mare si cu cel mijlociu dau prin bat de obraznici ce erau; iara cel mic era harnic si cuminte. Vorba ceea: "Sunt cinci degete la o mana si nu seamana toate unul cu altul".
Intr-o zi, capra cheama iezii de pe-afara si le zice:
- Dragii mamei copilasi! Eu ma duc in padure ca sa mai aduc ceva de-a mancarii. Dar voi incuieti usa dupa mine, ascultati unul de altul, si sa nu cumva sa deschideti pana ce nu-ti auzi glasul meu. Cand voi veni eu, am sa va dau de stire, ca sa ma cunoasteti, si am sa va spun asa:
Trei iezi cucuieti,
Usa mamei descuieti!
Ca mama v-aduce voua:
Frunze-n buze,
Lapte-n tate,
Drob de sare
In spinare,
Malaies
In calcaies,
Smoc de flori
Pe subsuori.
Auzit-ati ce-am spus eu?
- Da, mamuca, zisera iezii.
- Pot sa am nadejde in voi?
- Sa n-ai nici o grija, mamuca, apucara cu gura inainte cei mai mari. Noi suntem odata baieti, si ce-am vorbit odata vorbit ramane.
- Daca-i asa, apoi veniti sa va sarute mama! Dumnezeu sa va apere de cele rele, si mai ramaneti cu bine!
- Mergi sanatoasa, mamuca, zise cel mic, cu lacrimi in ochi, si Dumnezeu sa-ti ajute ca sa te intoarne cu bine si sa ne-aduci demancare.
Apoi capra iese si se duce in treaba ei. Iar iezii inchid usa dupa dansa si trag zavorul. Dar vorba veche: "Peretii au urechi si ferestrele ochi". Un dusman de lup - s-apoi stiti care? - chiar cumatrul caprei, care de mult pandea vreme cu prilej ca sa pape iezii, tragea cu urechea la peretele din dosul casei, cand vorbea capra cu dansii.
"Bun! zise el in gandul sau. Ia, acu mi-e timpul!... De i-ar impinge pacatul sa-mi deschida usa, halal sa-mi fie! Stiu ca i-as carnosi si i-as jumuli!" Cum zice, si vine la usa: si cum vine, si incepe:
Trei iezi cucuieti,
Mamei usa descuieti!
Ca mama v-aduce voua:
Frunze-n buze,
Lapte-n tate,
Drob de sare
In spinare,
Malaies
In calcaies,
Smoc de flori
Pe subsuori.
- Hai! desch
Corina Cretu
04 May 20:19
+0
VOTURI
-0
Era odata o capra care avea trei iezi. Iedul cel mare si cu cel mijlociu dau prin bat de obraznici ce erau; iara cel mic era harnic si cuminte. Vorba ceea: "Sunt cinci degete la o mana si nu seamana toate unul cu altul".
Intr-o zi, capra cheama iezii de pe-afara si le zice:
- Dragii mamei copilasi! Eu ma duc in padure ca sa mai aduc ceva de-a mancarii. Dar voi incuieti usa dupa mine, ascultati unul de altul, si sa nu cumva sa deschideti pana ce nu-ti auzi glasul meu. Cand voi veni eu, am sa va dau de stire, ca sa ma cunoasteti, si am sa va spun asa:
Trei iezi cucuieti,
Usa mamei descuieti!
Ca mama v-aduce voua:
Frunze-n buze,
Lapte-n tate,
Drob de sare
In spinare,
Malaies
In calcaies,
Smoc de flori
Pe subsuori.
Auzit-ati ce-am spus eu?
- Da, mamuca, zisera iezii.
- Pot sa am nadejde in voi?
- Sa n-ai nici o grija, mamuca, apucara cu gura inainte cei mai mari. Noi suntem odata baieti, si ce-am vorbit odata vorbit ramane.
- Daca-i asa, apoi veniti sa va sarute mama! Dumnezeu sa va apere de cele rele, si mai ramaneti cu bine!
- Mergi sanatoasa, mamuca, zise cel mic, cu lacrimi in ochi, si Dumnezeu sa-ti ajute ca sa te intoarne cu bine si sa ne-aduci demancare.
Apoi capra iese si se duce in treaba ei. Iar iezii inchid usa dupa dansa si trag zavorul. Dar vorba veche: "Peretii au urechi si ferestrele ochi". Un dusman de lup - s-apoi stiti care? - chiar cumatrul caprei, care de mult pandea vreme cu prilej ca sa pape iezii, tragea cu urechea la peretele din dosul casei, cand vorbea capra cu dansii.
"Bun! zise el in gandul sau. Ia, acu mi-e timpul!... De i-ar impinge pacatul sa-mi deschida usa, halal sa-mi fie! Stiu ca i-as carnosi si i-as jumuli!" Cum zice, si vine la usa: si cum vine, si incepe:
Trei iezi cucuieti,
Mamei usa descuieti!
Ca mama v-aduce voua:
Frunze-n buze,
Lapte-n tate,
Drob de sare
In spinare,
Malaies
In calcaies,
Smoc de flori
Pe subsuori.
- Hai! desch
Corina Cretu
04 May 20:18
+0
VOTURI
-0
Era odata o capra care avea trei iezi. Iedul cel mare si cu cel mijlociu dau prin bat de obraznici ce erau; iara cel mic era harnic si cuminte. Vorba ceea: "Sunt cinci degete la o mana si nu seamana toate unul cu altul".
Intr-o zi, capra cheama iezii de pe-afara si le zice:
- Dragii mamei copilasi! Eu ma duc in padure ca sa mai aduc ceva de-a mancarii. Dar voi incuieti usa dupa mine, ascultati unul de altul, si sa nu cumva sa deschideti pana ce nu-ti auzi glasul meu. Cand voi veni eu, am sa va dau de stire, ca sa ma cunoasteti, si am sa va spun asa:
Trei iezi cucuieti,
Usa mamei descuieti!
Ca mama v-aduce voua:
Frunze-n buze,
Lapte-n tate,
Drob de sare
In spinare,
Malaies
In calcaies,
Smoc de flori
Pe subsuori.
Auzit-ati ce-am spus eu?
- Da, mamuca, zisera iezii.
- Pot sa am nadejde in voi?
- Sa n-ai nici o grija, mamuca, apucara cu gura inainte cei mai mari. Noi suntem odata baieti, si ce-am vorbit odata vorbit ramane.
- Daca-i asa, apoi veniti sa va sarute mama! Dumnezeu sa va apere de cele rele, si mai ramaneti cu bine!
- Mergi sanatoasa, mamuca, zise cel mic, cu lacrimi in ochi, si Dumnezeu sa-ti ajute ca sa te intoarne cu bine si sa ne-aduci demancare.
Apoi capra iese si se duce in treaba ei. Iar iezii inchid usa dupa dansa si trag zavorul. Dar vorba veche: "Peretii au urechi si ferestrele ochi". Un dusman de lup - s-apoi stiti care? - chiar cumatrul caprei, care de mult pandea vreme cu prilej ca sa pape iezii, tragea cu urechea la peretele din dosul casei, cand vorbea capra cu dansii.
"Bun! zise el in gandul sau. Ia, acu mi-e timpul!... De i-ar impinge pacatul sa-mi deschida usa, halal sa-mi fie! Stiu ca i-as carnosi si i-as jumuli!" Cum zice, si vine la usa: si cum vine, si incepe:
Trei iezi cucuieti,
Mamei usa descuieti!
Ca mama v-aduce voua:
Frunze-n buze,
Lapte-n tate,
Drob de sare
In spinare,
Malaies
In calcaies,
Smoc de flori
Pe subsuori.
- Hai! desch
Corina Cretu
04 May 20:09
+0
VOTURI
-0
Era odată o capră care avea trei iezi. Iedul cel mare şi cu cel mijlociu dau prin băţ de obraznici ce erau; iară cel mic era harnic şi cuminte. Vorba ceea: "Sunt cinci degete la o mână şi nu seamănă toate unul cu altul".
Într-o zi, capra cheamă iezii de pe-afară şi le zice:
- Dragii mamei copilaşi! Eu mă duc în pădure ca să mai aduc ceva de-a mâncării. Dar voi încuieţi uşa după mine, ascultaţi unul de altul, şi să nu cumva să deschideţi până ce nu-ţi auzi glasul meu. Când voi veni eu, am să vă dau de ştire, ca să mă cunoaşteţi, şi am să vă spun aşa:
Trei iezi cucuieţi,
Uşa mamei descuieţi!
Că mama v-aduce vouă:
Frunze-n buze,
Lapte-n ţâţe,
Drob de sare
În spinare,
Mălăieş
În călcăieş,
Smoc de flori
Pe subsuori.
Auzit-aţi ce-am spus eu?
- Da, mămucă, ziseră iezii.
- Pot să am nădejde în voi?
- Să n-ai nici o grijă, mămucă, apucară cu gura înainte cei mai mari. Noi suntem odată băieţi, şi ce-am vorbit odată vorbit rămâne.
- Dacă-i aşa, apoi veniţi să vă sărute mama! Dumnezeu să vă apere de cele rele, şi mai rămâneţi cu bine!
- Mergi sănătoasă, mămucă, zise cel mic, cu lacrimi în ochi, şi Dumnezeu să-ţi ajute ca să te întoarne cu bine şi să ne-aduci demâncare.
Apoi capra iese şi se duce în treaba ei. Iar iezii închid uşa după dânsa şi trag zăvorul. Dar vorba veche: "Pereţii au urechi şi ferestrele ochi". Un duşman de lup - ş-apoi ştiţi care? - chiar cumătrul caprei, care de mult pândea vreme cu prilej ca să pape iezii, trăgea cu urechea la peretele din dosul casei, când vorbea capra cu dânşii.
"Bun! zise el în gândul său. Ia, acu mi-e timpul!... De i-ar împinge păcatul să-mi deschidă uşa, halal să-mi fie! Ştiu că i-aş cârnosi şi i-aş jumuli!" Cum zice, şi vine la uşă: şi cum vine, şi începe:
Trei iezi cucuieţi,
Mamei uşa descuieţi!
Că mama
Corina Cretu
04 May 20:09
+0
VOTURI
-0
Era odată o capră care avea trei iezi. Iedul cel mare şi cu cel mijlociu dau prin băţ de obraznici ce erau; iară cel mic era harnic şi cuminte. Vorba ceea: "Sunt cinci degete la o mână şi nu seamănă toate unul cu altul".
Într-o zi, capra cheamă iezii de pe-afară şi le zice:
- Dragii mamei copilaşi! Eu mă duc în pădure ca să mai aduc ceva de-a mâncării. Dar voi încuieţi uşa după mine, ascultaţi unul de altul, şi să nu cumva să deschideţi până ce nu-ţi auzi glasul meu. Când voi veni eu, am să vă dau de ştire, ca să mă cunoaşteţi, şi am să vă spun aşa:
Trei iezi cucuieţi,
Uşa mamei descuieţi!
Că mama v-aduce vouă:
Frunze-n buze,
Lapte-n ţâţe,
Drob de sare
În spinare,
Mălăieş
În călcăieş,
Smoc de flori
Pe subsuori.
Auzit-aţi ce-am spus eu?
- Da, mămucă, ziseră iezii.
- Pot să am nădejde în voi?
- Să n-ai nici o grijă, mămucă, apucară cu gura înainte cei mai mari. Noi suntem odată băieţi, şi ce-am vorbit odată vorbit rămâne.
- Dacă-i aşa, apoi veniţi să vă sărute mama! Dumnezeu să vă apere de cele rele, şi mai rămâneţi cu bine!
- Mergi sănătoasă, mămucă, zise cel mic, cu lacrimi în ochi, şi Dumnezeu să-ţi ajute ca să te întoarne cu bine şi să ne-aduci demâncare.
Apoi capra iese şi se duce în treaba ei. Iar iezii închid uşa după dânsa şi trag zăvorul. Dar vorba veche: "Pereţii au urechi şi ferestrele ochi". Un duşman de lup - ş-apoi ştiţi care? - chiar cumătrul caprei, care de mult pândea vreme cu prilej ca să pape iezii, trăgea cu urechea la peretele din dosul casei, când vorbea capra cu dânşii.
"Bun! zise el în gândul său. Ia, acu mi-e timpul!... De i-ar împinge păcatul să-mi deschidă uşa, halal să-mi fie! Ştiu că i-aş cârnosi şi i-aş jumuli!" Cum zice, şi vine la uşă: şi cum vine, şi începe:
Trei iezi cucuieţi,
Mamei uşa descuieţi!
Că mama
Un tepuit
13 Apr 12:48
+0
VOTURI
-0
Mai nou teparii de la GMM Management Models, etaj 1, magazin Obor s-au transformat in GMM Cast SRL - CUI 32684020.
Feriti-va de acesti escroci. Promit marea cu sarea pana vad ca semnati contractul, apoi nu va alegeti decat cu un album foto de o calitate profesionala indoielnica, supraevaluat ca pret. Un album foto mult mai reusit il puteti face la orice studio foto profesional la preturi mult-mult mai mici.
Un tepuit
13 Apr 12:47
+0
VOTURI
-0
Mai nou teparii de la GMM Management Models, etaj 1, magazin Obor s-au transformat in GMM Cast SRL - CUI 32684020.
Feriti-va de acesti escroci. Promit marea cu sarea pana vad ca semnati contractul, apoi nu va alegeti decat cu un album foto de o calitate profesionala indoielnica, supraevaluat ca pret. Un album foto mult mai reusit il puteti face la orice studio foto profesional la preturi mult-mult mai mici.
Un tepuit
13 Apr 12:46
+0
VOTURI
-0
Mai nou teparii de la GMM Management Models, etaj 1, magazin Obor s-au transformat in GMM Cast SRL - CUI 32684020.
Feriti-va de acesti escroci. Promit marea cu sarea pana vad ca semnati contractul, apoi nu va alegeti decat cu un album foto de o calitate profesionala indoielnica, supraevaluat ca pret. Un album foto mult mai reusit il puteti face la orice studio foto profesional la preturi mult-mult mai mici.
grigore carmen
02 Apr 02:28
+0
VOTURI
-0
Era odată o capră care avea trei iezi. Iedul cel mare şi cu cel mijlociu dau prin băţ de obraznici ce erau; iară cel mic era harnic şi cuminte. Vorba ceea: "Sunt cinci degete la o mână şi nu seamănă toate unul cu altul".
Într-o zi, capra cheamă iezii de pe-afară şi le zice:
- Dragii mamei copilaşi! Eu mă duc în pădure ca să mai aduc ceva de-a mâncării. Dar voi încuieţi uşa după mine, ascultaţi unul de altul, şi să nu cumva să deschideţi până ce nu-ţi auzi glasul meu. Când voi veni eu, am să vă dau de ştire, ca să mă cunoaşteţi, şi am să vă spun aşa:
Trei iezi cucuieţi,
Uşa mamei descuieţi!
Că mama v-aduce vouă:
Frunze-n buze,
Lapte-n ţâţe,
Drob de sare
În spinare,
Mălăieş
În călcăieş,
Smoc de flori
Pe subsuori.
Auzit-aţi ce-am spus eu?
- Da, mămucă, ziseră iezii.
- Pot să am nădejde în voi?
- Să n-ai nici o grijă, mămucă, apucară cu gura înainte cei mai mari. Noi suntem odată băieţi, şi ce-am vorbit odată vorbit rămâne.
- Dacă-i aşa, apoi veniţi să vă sărute mama! Dumnezeu să vă apere de cele rele, şi mai rămâneţi cu bine!
- Mergi sănătoasă, mămucă, zise cel mic, cu lacrimi în ochi, şi Dumnezeu să-ţi ajute ca să te întoarne cu bine şi să ne-aduci demâncare.
Apoi capra iese şi se duce în treaba ei. Iar iezii închid uşa după dânsa şi trag zăvorul. Dar vorba veche: "Pereţii au urechi şi ferestrele ochi". Un duşman de lup - ş-apoi ştiţi care? - chiar cumătrul caprei, care de mult pândea vreme cu prilej ca să pape iezii, trăgea cu urechea la peretele din dosul casei, când vorbea capra cu dânşii.
"Bun! zise el în gândul său. Ia, acu mi-e timpul!... De i-ar împinge păcatul să-mi deschidă uşa, halal să-mi fie! Ştiu că i-aş cârnosi şi i-aş jumuli!" Cum zice, şi vine la uşă: şi cum vine, şi începe:
Trei iezi cucuieţi,
Mamei uşa descuieţi!
Că mama
grigore carmen
02 Apr 02:28
+0
VOTURI
-0
Era odată o capră care avea trei iezi. Iedul cel mare şi cu cel mijlociu dau prin băţ de obraznici ce erau; iară cel mic era harnic şi cuminte. Vorba ceea: "Sunt cinci degete la o mână şi nu seamănă toate unul cu altul".
Într-o zi, capra cheamă iezii de pe-afară şi le zice:
- Dragii mamei copilaşi! Eu mă duc în pădure ca să mai aduc ceva de-a mâncării. Dar voi încuieţi uşa după mine, ascultaţi unul de altul, şi să nu cumva să deschideţi până ce nu-ţi auzi glasul meu. Când voi veni eu, am să vă dau de ştire, ca să mă cunoaşteţi, şi am să vă spun aşa:
Trei iezi cucuieţi,
Uşa mamei descuieţi!
Că mama v-aduce vouă:
Frunze-n buze,
Lapte-n ţâţe,
Drob de sare
În spinare,
Mălăieş
În călcăieş,
Smoc de flori
Pe subsuori.
Auzit-aţi ce-am spus eu?
- Da, mămucă, ziseră iezii.
- Pot să am nădejde în voi?
- Să n-ai nici o grijă, mămucă, apucară cu gura înainte cei mai mari. Noi suntem odată băieţi, şi ce-am vorbit odată vorbit rămâne.
- Dacă-i aşa, apoi veniţi să vă sărute mama! Dumnezeu să vă apere de cele rele, şi mai rămâneţi cu bine!
- Mergi sănătoasă, mămucă, zise cel mic, cu lacrimi în ochi, şi Dumnezeu să-ţi ajute ca să te întoarne cu bine şi să ne-aduci demâncare.
Apoi capra iese şi se duce în treaba ei. Iar iezii închid uşa după dânsa şi trag zăvorul. Dar vorba veche: "Pereţii au urechi şi ferestrele ochi". Un duşman de lup - ş-apoi ştiţi care? - chiar cumătrul caprei, care de mult pândea vreme cu prilej ca să pape iezii, trăgea cu urechea la peretele din dosul casei, când vorbea capra cu dânşii.
"Bun! zise el în gândul său. Ia, acu mi-e timpul!... De i-ar împinge păcatul să-mi deschidă uşa, halal să-mi fie! Ştiu că i-aş cârnosi şi i-aş jumuli!" Cum zice, şi vine la uşă: şi cum vine, şi începe:
Trei iezi cucuieţi,
Mamei uşa descuieţi!
Că mama
grigore carmen
02 Apr 02:27
+0
VOTURI
-0
Era odată o capră care avea trei iezi. Iedul cel mare şi cu cel mijlociu dau prin băţ de obraznici ce erau; iară cel mic era harnic şi cuminte. Vorba ceea: "Sunt cinci degete la o mână şi nu seamănă toate unul cu altul".
Într-o zi, capra cheamă iezii de pe-afară şi le zice:
- Dragii mamei copilaşi! Eu mă duc în pădure ca să mai aduc ceva de-a mâncării. Dar voi încuieţi uşa după mine, ascultaţi unul de altul, şi să nu cumva să deschideţi până ce nu-ţi auzi glasul meu. Când voi veni eu, am să vă dau de ştire, ca să mă cunoaşteţi, şi am să vă spun aşa:
Trei iezi cucuieţi,
Uşa mamei descuieţi!
Că mama v-aduce vouă:
Frunze-n buze,
Lapte-n ţâţe,
Drob de sare
În spinare,
Mălăieş
În călcăieş,
Smoc de flori
Pe subsuori.
Auzit-aţi ce-am spus eu?
- Da, mămucă, ziseră iezii.
- Pot să am nădejde în voi?
- Să n-ai nici o grijă, mămucă, apucară cu gura înainte cei mai mari. Noi suntem odată băieţi, şi ce-am vorbit odată vorbit rămâne.
- Dacă-i aşa, apoi veniţi să vă sărute mama! Dumnezeu să vă apere de cele rele, şi mai rămâneţi cu bine!
- Mergi sănătoasă, mămucă, zise cel mic, cu lacrimi în ochi, şi Dumnezeu să-ţi ajute ca să te întoarne cu bine şi să ne-aduci demâncare.
Apoi capra iese şi se duce în treaba ei. Iar iezii închid uşa după dânsa şi trag zăvorul. Dar vorba veche: "Pereţii au urechi şi ferestrele ochi". Un duşman de lup - ş-apoi ştiţi care? - chiar cumătrul caprei, care de mult pândea vreme cu prilej ca să pape iezii, trăgea cu urechea la peretele din dosul casei, când vorbea capra cu dânşii.
"Bun! zise el în gândul său. Ia, acu mi-e timpul!... De i-ar împinge păcatul să-mi deschidă uşa, halal să-mi fie! Ştiu că i-aş cârnosi şi i-aş jumuli!" Cum zice, şi vine la uşă: şi cum vine, şi începe:
Trei iezi cucuieţi,
Mamei uşa descuieţi!
Că mama
grigore carmen
02 Apr 02:22
+0
VOTURI
-0
Era odată o capră care avea trei iezi. Iedul cel mare şi cu cel mijlociu dau prin băţ de obraznici ce erau; iară cel mic era harnic şi cuminte. Vorba ceea: "Sunt cinci degete la o mână şi nu seamănă toate unul cu altul".
Într-o zi, capra cheamă iezii de pe-afară şi le zice:
- Dragii mamei copilaşi! Eu mă duc în pădure ca să mai aduc ceva de-a mâncării. Dar voi încuieţi uşa după mine, ascultaţi unul de altul, şi să nu cumva să deschideţi până ce nu-ţi auzi glasul meu. Când voi veni eu, am să vă dau de ştire, ca să mă cunoaşteţi, şi am să vă spun aşa:
Trei iezi cucuieţi,
Uşa mamei descuieţi!
Că mama v-aduce vouă:
Frunze-n buze,
Lapte-n ţâţe,
Drob de sare
În spinare,
Mălăieş
În călcăieş,
Smoc de flori
Pe subsuori.
Auzit-aţi ce-am spus eu?
- Da, mămucă, ziseră iezii.
- Pot să am nădejde în voi?
- Să n-ai nici o grijă, mămucă, apucară cu gura înainte cei mai mari. Noi suntem odată băieţi, şi ce-am vorbit odată vorbit rămâne.
- Dacă-i aşa, apoi veniţi să vă sărute mama! Dumnezeu să vă apere de cele rele, şi mai rămâneţi cu bine!
- Mergi sănătoasă, mămucă, zise cel mic, cu lacrimi în ochi, şi Dumnezeu să-ţi ajute ca să te întoarne cu bine şi să ne-aduci demâncare.
Apoi capra iese şi se duce în treaba ei. Iar iezii închid uşa după dânsa şi trag zăvorul. Dar vorba veche: "Pereţii au urechi şi ferestrele ochi". Un duşman de lup - ş-apoi ştiţi care? - chiar cumătrul caprei, care de mult pândea vreme cu prilej ca să pape iezii, trăgea cu urechea la peretele din dosul casei, când vorbea capra cu dânşii.
"Bun! zise el în gândul său. Ia, acu mi-e timpul!... De i-ar împinge păcatul să-mi deschidă uşa, halal să-mi fie! Ştiu că i-aş cârnosi şi i-aş jumuli!" Cum zice, şi vine la uşă: şi cum vine, şi începe:
Trei iezi cucuieţi,
Mamei uşa descuieţi!
Că mama
grigore carmen
02 Apr 02:21
+0
VOTURI
-0
Era odată o capră care avea trei iezi. Iedul cel mare şi cu cel mijlociu dau prin băţ de obraznici ce erau; iară cel mic era harnic şi cuminte. Vorba ceea: "Sunt cinci degete la o mână şi nu seamănă toate unul cu altul".
Într-o zi, capra cheamă iezii de pe-afară şi le zice:
- Dragii mamei copilaşi! Eu mă duc în pădure ca să mai aduc ceva de-a mâncării. Dar voi încuieţi uşa după mine, ascultaţi unul de altul, şi să nu cumva să deschideţi până ce nu-ţi auzi glasul meu. Când voi veni eu, am să vă dau de ştire, ca să mă cunoaşteţi, şi am să vă spun aşa:
Trei iezi cucuieţi,
Uşa mamei descuieţi!
Că mama v-aduce vouă:
Frunze-n buze,
Lapte-n ţâţe,
Drob de sare
În spinare,
Mălăieş
În călcăieş,
Smoc de flori
Pe subsuori.
Auzit-aţi ce-am spus eu?
- Da, mămucă, ziseră iezii.
- Pot să am nădejde în voi?
- Să n-ai nici o grijă, mămucă, apucară cu gura înainte cei mai mari. Noi suntem odată băieţi, şi ce-am vorbit odată vorbit rămâne.
- Dacă-i aşa, apoi veniţi să vă sărute mama! Dumnezeu să vă apere de cele rele, şi mai rămâneţi cu bine!
- Mergi sănătoasă, mămucă, zise cel mic, cu lacrimi în ochi, şi Dumnezeu să-ţi ajute ca să te întoarne cu bine şi să ne-aduci demâncare.
Apoi capra iese şi se duce în treaba ei. Iar iezii închid uşa după dânsa şi trag zăvorul. Dar vorba veche: "Pereţii au urechi şi ferestrele ochi". Un duşman de lup - ş-apoi ştiţi care? - chiar cumătrul caprei, care de mult pândea vreme cu prilej ca să pape iezii, trăgea cu urechea la peretele din dosul casei, când vorbea capra cu dânşii.
"Bun! zise el în gândul său. Ia, acu mi-e timpul!... De i-ar împinge păcatul să-mi deschidă uşa, halal să-mi fie! Ştiu că i-aş cârnosi şi i-aş jumuli!" Cum zice, şi vine la uşă: şi cum vine, şi începe:
Trei iezi cucuieţi,
Mamei uşa descuieţi!
Că mama
grigore carmen
02 Apr 02:20
+0
VOTURI
-0
Era odată o capră care avea trei iezi. Iedul cel mare şi cu cel mijlociu dau prin băţ de obraznici ce erau; iară cel mic era harnic şi cuminte. Vorba ceea: "Sunt cinci degete la o mână şi nu seamănă toate unul cu altul".
Într-o zi, capra cheamă iezii de pe-afară şi le zice:
- Dragii mamei copilaşi! Eu mă duc în pădure ca să mai aduc ceva de-a mâncării. Dar voi încuieţi uşa după mine, ascultaţi unul de altul, şi să nu cumva să deschideţi până ce nu-ţi auzi glasul meu. Când voi veni eu, am să vă dau de ştire, ca să mă cunoaşteţi, şi am să vă spun aşa:
Trei iezi cucuieţi,
Uşa mamei descuieţi!
Că mama v-aduce vouă:
Frunze-n buze,
Lapte-n ţâţe,
Drob de sare
În spinare,
Mălăieş
În călcăieş,
Smoc de flori
Pe subsuori.
Auzit-aţi ce-am spus eu?
- Da, mămucă, ziseră iezii.
- Pot să am nădejde în voi?
- Să n-ai nici o grijă, mămucă, apucară cu gura înainte cei mai mari. Noi suntem odată băieţi, şi ce-am vorbit odată vorbit rămâne.
- Dacă-i aşa, apoi veniţi să vă sărute mama! Dumnezeu să vă apere de cele rele, şi mai rămâneţi cu bine!
- Mergi sănătoasă, mămucă, zise cel mic, cu lacrimi în ochi, şi Dumnezeu să-ţi ajute ca să te întoarne cu bine şi să ne-aduci demâncare.
Apoi capra iese şi se duce în treaba ei. Iar iezii închid uşa după dânsa şi trag zăvorul. Dar vorba veche: "Pereţii au urechi şi ferestrele ochi". Un duşman de lup - ş-apoi ştiţi care? - chiar cumătrul caprei, care de mult pândea vreme cu prilej ca să pape iezii, trăgea cu urechea la peretele din dosul casei, când vorbea capra cu dânşii.
"Bun! zise el în gândul său. Ia, acu mi-e timpul!... De i-ar împinge păcatul să-mi deschidă uşa, halal să-mi fie! Ştiu că i-aş cârnosi şi i-aş jumuli!" Cum zice, şi vine la uşă: şi cum vine, şi începe:
Trei iezi cucuieţi,
Mamei uşa descuieţi!
Că mama
grigore carmen
02 Apr 02:20
+0
VOTURI
-0
Era odată o capră care avea trei iezi. Iedul cel mare şi cu cel mijlociu dau prin băţ de obraznici ce erau; iară cel mic era harnic şi cuminte. Vorba ceea: "Sunt cinci degete la o mână şi nu seamănă toate unul cu altul".
Într-o zi, capra cheamă iezii de pe-afară şi le zice:
- Dragii mamei copilaşi! Eu mă duc în pădure ca să mai aduc ceva de-a mâncării. Dar voi încuieţi uşa după mine, ascultaţi unul de altul, şi să nu cumva să deschideţi până ce nu-ţi auzi glasul meu. Când voi veni eu, am să vă dau de ştire, ca să mă cunoaşteţi, şi am să vă spun aşa:
Trei iezi cucuieţi,
Uşa mamei descuieţi!
Că mama v-aduce vouă:
Frunze-n buze,
Lapte-n ţâţe,
Drob de sare
În spinare,
Mălăieş
În călcăieş,
Smoc de flori
Pe subsuori.
Auzit-aţi ce-am spus eu?
- Da, mămucă, ziseră iezii.
- Pot să am nădejde în voi?
- Să n-ai nici o grijă, mămucă, apucară cu gura înainte cei mai mari. Noi suntem odată băieţi, şi ce-am vorbit odată vorbit rămâne.
- Dacă-i aşa, apoi veniţi să vă sărute mama! Dumnezeu să vă apere de cele rele, şi mai rămâneţi cu bine!
- Mergi sănătoasă, mămucă, zise cel mic, cu lacrimi în ochi, şi Dumnezeu să-ţi ajute ca să te întoarne cu bine şi să ne-aduci demâncare.
Apoi capra iese şi se duce în treaba ei. Iar iezii închid uşa după dânsa şi trag zăvorul. Dar vorba veche: "Pereţii au urechi şi ferestrele ochi". Un duşman de lup - ş-apoi ştiţi care? - chiar cumătrul caprei, care de mult pândea vreme cu prilej ca să pape iezii, trăgea cu urechea la peretele din dosul casei, când vorbea capra cu dânşii.
"Bun! zise el în gândul său. Ia, acu mi-e timpul!... De i-ar împinge păcatul să-mi deschidă uşa, halal să-mi fie! Ştiu că i-aş cârnosi şi i-aş jumuli!" Cum zice, şi vine la uşă: şi cum vine, şi începe:
Trei iezi cucuieţi,
Mamei uşa descuieţi!
Că mama
grigore carmen
02 Apr 02:19
+0
VOTURI
-0
Era odată o capră care avea trei iezi. Iedul cel mare şi cu cel mijlociu dau prin băţ de obraznici ce erau; iară cel mic era harnic şi cuminte. Vorba ceea: "Sunt cinci degete la o mână şi nu seamănă toate unul cu altul".
Într-o zi, capra cheamă iezii de pe-afară şi le zice:
- Dragii mamei copilaşi! Eu mă duc în pădure ca să mai aduc ceva de-a mâncării. Dar voi încuieţi uşa după mine, ascultaţi unul de altul, şi să nu cumva să deschideţi până ce nu-ţi auzi glasul meu. Când voi veni eu, am să vă dau de ştire, ca să mă cunoaşteţi, şi am să vă spun aşa:
Trei iezi cucuieţi,
Uşa mamei descuieţi!
Că mama v-aduce vouă:
Frunze-n buze,
Lapte-n ţâţe,
Drob de sare
În spinare,
Mălăieş
În călcăieş,
Smoc de flori
Pe subsuori.
Auzit-aţi ce-am spus eu?
- Da, mămucă, ziseră iezii.
- Pot să am nădejde în voi?
- Să n-ai nici o grijă, mămucă, apucară cu gura înainte cei mai mari. Noi suntem odată băieţi, şi ce-am vorbit odată vorbit rămâne.
- Dacă-i aşa, apoi veniţi să vă sărute mama! Dumnezeu să vă apere de cele rele, şi mai rămâneţi cu bine!
- Mergi sănătoasă, mămucă, zise cel mic, cu lacrimi în ochi, şi Dumnezeu să-ţi ajute ca să te întoarne cu bine şi să ne-aduci demâncare.
Apoi capra iese şi se duce în treaba ei. Iar iezii închid uşa după dânsa şi trag zăvorul. Dar vorba veche: "Pereţii au urechi şi ferestrele ochi". Un duşman de lup - ş-apoi ştiţi care? - chiar cumătrul caprei, care de mult pândea vreme cu prilej ca să pape iezii, trăgea cu urechea la peretele din dosul casei, când vorbea capra cu dânşii.
"Bun! zise el în gândul său. Ia, acu mi-e timpul!... De i-ar împinge păcatul să-mi deschidă uşa, halal să-mi fie! Ştiu că i-aş cârnosi şi i-aş jumuli!" Cum zice, şi vine la uşă: şi cum vine, şi începe:
Trei iezi cucuieţi,
Mamei uşa descuieţi!
Că mama
grigore carmen
02 Apr 02:18
+0
VOTURI
-0
Era odată o capră care avea trei iezi. Iedul cel mare şi cu cel mijlociu dau prin băţ de obraznici ce erau; iară cel mic era harnic şi cuminte. Vorba ceea: "Sunt cinci degete la o mână şi nu seamănă toate unul cu altul".
Într-o zi, capra cheamă iezii de pe-afară şi le zice:
- Dragii mamei copilaşi! Eu mă duc în pădure ca să mai aduc ceva de-a mâncării. Dar voi încuieţi uşa după mine, ascultaţi unul de altul, şi să nu cumva să deschideţi până ce nu-ţi auzi glasul meu. Când voi veni eu, am să vă dau de ştire, ca să mă cunoaşteţi, şi am să vă spun aşa:
Trei iezi cucuieţi,
Uşa mamei descuieţi!
Că mama v-aduce vouă:
Frunze-n buze,
Lapte-n ţâţe,
Drob de sare
În spinare,
Mălăieş
În călcăieş,
Smoc de flori
Pe subsuori.
Auzit-aţi ce-am spus eu?
- Da, mămucă, ziseră iezii.
- Pot să am nădejde în voi?
- Să n-ai nici o grijă, mămucă, apucară cu gura înainte cei mai mari. Noi suntem odată băieţi, şi ce-am vorbit odată vorbit rămâne.
- Dacă-i aşa, apoi veniţi să vă sărute mama! Dumnezeu să vă apere de cele rele, şi mai rămâneţi cu bine!
- Mergi sănătoasă, mămucă, zise cel mic, cu lacrimi în ochi, şi Dumnezeu să-ţi ajute ca să te întoarne cu bine şi să ne-aduci demâncare.
Apoi capra iese şi se duce în treaba ei. Iar iezii închid uşa după dânsa şi trag zăvorul. Dar vorba veche: "Pereţii au urechi şi ferestrele ochi". Un duşman de lup - ş-apoi ştiţi care? - chiar cumătrul caprei, care de mult pândea vreme cu prilej ca să pape iezii, trăgea cu urechea la peretele din dosul casei, când vorbea capra cu dânşii.
"Bun! zise el în gândul său. Ia, acu mi-e timpul!... De i-ar împinge păcatul să-mi deschidă uşa, halal să-mi fie! Ştiu că i-aş cârnosi şi i-aş jumuli!" Cum zice, şi vine la uşă: şi cum vine, şi începe:
Trei iezi cucuieţi,
Mamei uşa descuieţi!
Că mama
grigore carmen
02 Apr 02:17
+0
VOTURI
-0
Era odată o capră care avea trei iezi. Iedul cel mare şi cu cel mijlociu dau prin băţ de obraznici ce erau; iară cel mic era harnic şi cuminte. Vorba ceea: "Sunt cinci degete la o mână şi nu seamănă toate unul cu altul".
Într-o zi, capra cheamă iezii de pe-afară şi le zice:
- Dragii mamei copilaşi! Eu mă duc în pădure ca să mai aduc ceva de-a mâncării. Dar voi încuieţi uşa după mine, ascultaţi unul de altul, şi să nu cumva să deschideţi până ce nu-ţi auzi glasul meu. Când voi veni eu, am să vă dau de ştire, ca să mă cunoaşteţi, şi am să vă spun aşa:
Trei iezi cucuieţi,
Uşa mamei descuieţi!
Că mama v-aduce vouă:
Frunze-n buze,
Lapte-n ţâţe,
Drob de sare
În spinare,
Mălăieş
În călcăieş,
Smoc de flori
Pe subsuori.
Auzit-aţi ce-am spus eu?
- Da, mămucă, ziseră iezii.
- Pot să am nădejde în voi?
- Să n-ai nici o grijă, mămucă, apucară cu gura înainte cei mai mari. Noi suntem odată băieţi, şi ce-am vorbit odată vorbit rămâne.
- Dacă-i aşa, apoi veniţi să vă sărute mama! Dumnezeu să vă apere de cele rele, şi mai rămâneţi cu bine!
- Mergi sănătoasă, mămucă, zise cel mic, cu lacrimi în ochi, şi Dumnezeu să-ţi ajute ca să te întoarne cu bine şi să ne-aduci demâncare.
Apoi capra iese şi se duce în treaba ei. Iar iezii închid uşa după dânsa şi trag zăvorul. Dar vorba veche: "Pereţii au urechi şi ferestrele ochi". Un duşman de lup - ş-apoi ştiţi care? - chiar cumătrul caprei, care de mult pândea vreme cu prilej ca să pape iezii, trăgea cu urechea la peretele din dosul casei, când vorbea capra cu dânşii.
"Bun! zise el în gândul său. Ia, acu mi-e timpul!... De i-ar împinge păcatul să-mi deschidă uşa, halal să-mi fie! Ştiu că i-aş cârnosi şi i-aş jumuli!" Cum zice, şi vine la uşă: şi cum vine, şi începe:
Trei iezi cucuieţi,
Mamei uşa descuieţi!
Că mama
grigore carmen
02 Apr 02:16
+0
VOTURI
-0
Era odată o capră care avea trei iezi. Iedul cel mare şi cu cel mijlociu dau prin băţ de obraznici ce erau; iară cel mic era harnic şi cuminte. Vorba ceea: "Sunt cinci degete la o mână şi nu seamănă toate unul cu altul".
Într-o zi, capra cheamă iezii de pe-afară şi le zice:
- Dragii mamei copilaşi! Eu mă duc în pădure ca să mai aduc ceva de-a mâncării. Dar voi încuieţi uşa după mine, ascultaţi unul de altul, şi să nu cumva să deschideţi până ce nu-ţi auzi glasul meu. Când voi veni eu, am să vă dau de ştire, ca să mă cunoaşteţi, şi am să vă spun aşa:
Trei iezi cucuieţi,
Uşa mamei descuieţi!
Că mama v-aduce vouă:
Frunze-n buze,
Lapte-n ţâţe,
Drob de sare
În spinare,
Mălăieş
În călcăieş,
Smoc de flori
Pe subsuori.
Auzit-aţi ce-am spus eu?
- Da, mămucă, ziseră iezii.
- Pot să am nădejde în voi?
- Să n-ai nici o grijă, mămucă, apucară cu gura înainte cei mai mari. Noi suntem odată băieţi, şi ce-am vorbit odată vorbit rămâne.
- Dacă-i aşa, apoi veniţi să vă sărute mama! Dumnezeu să vă apere de cele rele, şi mai rămâneţi cu bine!
- Mergi sănătoasă, mămucă, zise cel mic, cu lacrimi în ochi, şi Dumnezeu să-ţi ajute ca să te întoarne cu bine şi să ne-aduci demâncare.
Apoi capra iese şi se duce în treaba ei. Iar iezii închid uşa după dânsa şi trag zăvorul. Dar vorba veche: "Pereţii au urechi şi ferestrele ochi". Un duşman de lup - ş-apoi ştiţi care? - chiar cumătrul caprei, care de mult pândea vreme cu prilej ca să pape iezii, trăgea cu urechea la peretele din dosul casei, când vorbea capra cu dânşii.
"Bun! zise el în gândul său. Ia, acu mi-e timpul!... De i-ar împinge păcatul să-mi deschidă uşa, halal să-mi fie! Ştiu că i-aş cârnosi şi i-aş jumuli!" Cum zice, şi vine la uşă: şi cum vine, şi începe:
Trei iezi cucuieţi,
Mamei uşa descuieţi!
Că mama
grigore carmen
02 Apr 02:15
+0
VOTURI
-0
Era odată o capră care avea trei iezi. Iedul cel mare şi cu cel mijlociu dau prin băţ de obraznici ce erau; iară cel mic era harnic şi cuminte. Vorba ceea: "Sunt cinci degete la o mână şi nu seamănă toate unul cu altul".
Într-o zi, capra cheamă iezii de pe-afară şi le zice:
- Dragii mamei copilaşi! Eu mă duc în pădure ca să mai aduc ceva de-a mâncării. Dar voi încuieţi uşa după mine, ascultaţi unul de altul, şi să nu cumva să deschideţi până ce nu-ţi auzi glasul meu. Când voi veni eu, am să vă dau de ştire, ca să mă cunoaşteţi, şi am să vă spun aşa:
Trei iezi cucuieţi,
Uşa mamei descuieţi!
Că mama v-aduce vouă:
Frunze-n buze,
Lapte-n ţâţe,
Drob de sare
În spinare,
Mălăieş
În călcăieş,
Smoc de flori
Pe subsuori.
Auzit-aţi ce-am spus eu?
- Da, mămucă, ziseră iezii.
- Pot să am nădejde în voi?
- Să n-ai nici o grijă, mămucă, apucară cu gura înainte cei mai mari. Noi suntem odată băieţi, şi ce-am vorbit odată vorbit rămâne.
- Dacă-i aşa, apoi veniţi să vă sărute mama! Dumnezeu să vă apere de cele rele, şi mai rămâneţi cu bine!
- Mergi sănătoasă, mămucă, zise cel mic, cu lacrimi în ochi, şi Dumnezeu să-ţi ajute ca să te întoarne cu bine şi să ne-aduci demâncare.
Apoi capra iese şi se duce în treaba ei. Iar iezii închid uşa după dânsa şi trag zăvorul. Dar vorba veche: "Pereţii au urechi şi ferestrele ochi". Un duşman de lup - ş-apoi ştiţi care? - chiar cumătrul caprei, care de mult pândea vreme cu prilej ca să pape iezii, trăgea cu urechea la peretele din dosul casei, când vorbea capra cu dânşii.
"Bun! zise el în gândul său. Ia, acu mi-e timpul!... De i-ar împinge păcatul să-mi deschidă uşa, halal să-mi fie! Ştiu că i-aş cârnosi şi i-aş jumuli!" Cum zice, şi vine la uşă: şi cum vine, şi începe:
Trei iezi cucuieţi,
Mamei uşa descuieţi!
Că mama
grigore carmen
02 Apr 02:14
+0
VOTURI
-0
Era odată o capră care avea trei iezi. Iedul cel mare şi cu cel mijlociu dau prin băţ de obraznici ce erau; iară cel mic era harnic şi cuminte. Vorba ceea: "Sunt cinci degete la o mână şi nu seamănă toate unul cu altul".
Într-o zi, capra cheamă iezii de pe-afară şi le zice:
- Dragii mamei copilaşi! Eu mă duc în pădure ca să mai aduc ceva de-a mâncării. Dar voi încuieţi uşa după mine, ascultaţi unul de altul, şi să nu cumva să deschideţi până ce nu-ţi auzi glasul meu. Când voi veni eu, am să vă dau de ştire, ca să mă cunoaşteţi, şi am să vă spun aşa:
Trei iezi cucuieţi,
Uşa mamei descuieţi!
Că mama v-aduce vouă:
Frunze-n buze,
Lapte-n ţâţe,
Drob de sare
În spinare,
Mălăieş
În călcăieş,
Smoc de flori
Pe subsuori.
Auzit-aţi ce-am spus eu?
- Da, mămucă, ziseră iezii.
- Pot să am nădejde în voi?
- Să n-ai nici o grijă, mămucă, apucară cu gura înainte cei mai mari. Noi suntem odată băieţi, şi ce-am vorbit odată vorbit rămâne.
- Dacă-i aşa, apoi veniţi să vă sărute mama! Dumnezeu să vă apere de cele rele, şi mai rămâneţi cu bine!
- Mergi sănătoasă, mămucă, zise cel mic, cu lacrimi în ochi, şi Dumnezeu să-ţi ajute ca să te întoarne cu bine şi să ne-aduci demâncare.
Apoi capra iese şi se duce în treaba ei. Iar iezii închid uşa după dânsa şi trag zăvorul. Dar vorba veche: "Pereţii au urechi şi ferestrele ochi". Un duşman de lup - ş-apoi ştiţi care? - chiar cumătrul caprei, care de mult pândea vreme cu prilej ca să pape iezii, trăgea cu urechea la peretele din dosul casei, când vorbea capra cu dânşii.
"Bun! zise el în gândul său. Ia, acu mi-e timpul!... De i-ar împinge păcatul să-mi deschidă uşa, halal să-mi fie! Ştiu că i-aş cârnosi şi i-aş jumuli!" Cum zice, şi vine la uşă: şi cum vine, şi începe:
Trei iezi cucuieţi,
Mamei uşa descuieţi!
Că mama
grigore carmen
02 Apr 02:13
+0
VOTURI
-0
Era odată o capră care avea trei iezi. Iedul cel mare şi cu cel mijlociu dau prin băţ de obraznici ce erau; iară cel mic era harnic şi cuminte. Vorba ceea: "Sunt cinci degete la o mână şi nu seamănă toate unul cu altul".
Într-o zi, capra cheamă iezii de pe-afară şi le zice:
- Dragii mamei copilaşi! Eu mă duc în pădure ca să mai aduc ceva de-a mâncării. Dar voi încuieţi uşa după mine, ascultaţi unul de altul, şi să nu cumva să deschideţi până ce nu-ţi auzi glasul meu. Când voi veni eu, am să vă dau de ştire, ca să mă cunoaşteţi, şi am să vă spun aşa:
Trei iezi cucuieţi,
Uşa mamei descuieţi!
Că mama v-aduce vouă:
Frunze-n buze,
Lapte-n ţâţe,
Drob de sare
În spinare,
Mălăieş
În călcăieş,
Smoc de flori
Pe subsuori.
Auzit-aţi ce-am spus eu?
- Da, mămucă, ziseră iezii.
- Pot să am nădejde în voi?
- Să n-ai nici o grijă, mămucă, apucară cu gura înainte cei mai mari. Noi suntem odată băieţi, şi ce-am vorbit odată vorbit rămâne.
- Dacă-i aşa, apoi veniţi să vă sărute mama! Dumnezeu să vă apere de cele rele, şi mai rămâneţi cu bine!
- Mergi sănătoasă, mămucă, zise cel mic, cu lacrimi în ochi, şi Dumnezeu să-ţi ajute ca să te întoarne cu bine şi să ne-aduci demâncare.
Apoi capra iese şi se duce în treaba ei. Iar iezii închid uşa după dânsa şi trag zăvorul. Dar vorba veche: "Pereţii au urechi şi ferestrele ochi". Un duşman de lup - ş-apoi ştiţi care? - chiar cumătrul caprei, care de mult pândea vreme cu prilej ca să pape iezii, trăgea cu urechea la peretele din dosul casei, când vorbea capra cu dânşii.
"Bun! zise el în gândul său. Ia, acu mi-e timpul!... De i-ar împinge păcatul să-mi deschidă uşa, halal să-mi fie! Ştiu că i-aş cârnosi şi i-aş jumuli!" Cum zice, şi vine la uşă: şi cum vine, şi începe:
Trei iezi cucuieţi,
Mamei uşa descuieţi!
Că mama
unknown
19 Mar 23:42
+0
VOTURI
-0
Buna ziua,ce stiti despre Agency Management Media Production?
Mariana
08 Mar 13:06
+0
VOTURI
-0
A fost cineva care nu a facut albumul dar este dat in judecata? Si eu am luat aceeasi teapa.Am platit 70 ron si 400 ron taxa contract dar nu vreau sa platesc diferenta.
virgil
25 Feb 23:57
+0
VOTURI
-0
buna
sunt si eu una din persoanele tepuite
as vrea sa pot face ceva dar momentan sunt plecat din tara. Sper sa putem pune stop acestei hotii
necunoscut
16 Feb 13:12
+0
VOTURI
-0
O sa pun aici pe forum numele si adresele unora din acesti hoti in speranta ca cineva va avea curajul si puterea sa faca ceva in legatura cu acesti escroci. Cei de jos au fost si sunt administratori ai acestor firme, modificandu-se tot timpul.

1 Frumuselu Daniel-Vasile
Mun. Calafat , Jud Dolj, Strada Gheorghe Doja, bloc B 10, Scara 1, etaj 4, Ap.18
2 Mihasca Dorel Alin
Mun. Baia Mare, Str. Paltinisului nr 68, et. 4 Apartament 18 , Maramures.
3 Bendris Mihai-Daniel
Mun Bucuresti, sector 3, str Sg Vasile Gheorghiev, nr 8
4 Gyorgy Tibor
Mun Targu Mures, jud Mures, str Zaganului nr 7, ap 2
5 Costin Oana Maria
Mun Sf Gheorghe, jud Covasna, Bulevardul General Grigore Balan nr 29, bloc 1 Sc B Ap 10
6 Iacobson Valentin Gheorghe
Mun Bucuresti, sector 1, str Costache Balacescu, nr 28, et 2
7 Rusu Ovidiu Valer
Mun Toplita, Jud Harghita,str ion Inculet nr 2 bloc 88 sc A et 2 Ap 6

Din pacate politia se pare ca nu poate face nimic, ei nu vad ilegalitatea in asta, oamenii lucrand la limita legii. Dar tot hotie se numeste.Cineva trebuie sa faca ceva in privinta asta.

Detin mai multe informatii.Daca cineva poate sa faca ceva , le pun la dispozitie pentru demascarea acestor "hoti legali".

Imi puteti trimite mail-uri pe adresa iliegarbacea@aol.com
Multumesc !
necunoscut
16 Feb 13:11
+0
VOTURI
-0
1.General European Management Models
J40/7865/2013, cu sediul pe strada Remus nr 10.
2.F2S Management Models
J40/11032/2013, cu sediul pe strada Diaconu Coresi nr 53
3. First Face European Models
J40/5049/2011, cu sediul pe strada Str. LT. Col. C-tin. Marinescu 8.
4.GMM Management Models
J40/12618, cu sediul pe strada Diaconu Coresi Nr 53
5. Sun Media Management Models Srl
J40/14959/2011 , cu sediul pe strada Lt. Col. C-tin Marinescu nr 8, bloc A-37, sc.1 et.1 ap 6.
6.SC Vivienne Models Srl, Sun media Management Srl,Sun Media European Agency......si lista poate continua.

Codul CAEN al toate acestor firme este 749,7490, Alte activitati profesionale,stiintifice si tehnice.

Toate aceste firme si multe altele fac parte dintr-un plan bine pus la punct de niste escroci de a fura "legal " de la oameni sume de bani in schimbul unor servicii inexistente, bani care nu se mai recupereaza si pentru care nu beneficiezi de nimic.Procesul se desfasoara in mai multe etape:
Esti abordat de niste persoane care cauta in special familii cu copii mici, dar nu neaparat. Sunt instruiti sa te complimenteze( vai ce copil frumos aveti sau ...ce ochi frumosi, nu v-ati gandit la o cariera in domeniul modeling-ului), dupa care iti spun o intreaga poveste cum ai putea sa castigi bani usor, prin niste sedinte foto de cate o ora si jumatate de 4 ori pe luna recompensate cu minim 300 lei/sedinta. Pozele urmand sa fie folosite in cataloage de promovare sau reviste. Daca ai cazut in plasa lor, te invita undeva(mai nou au un punct de lucru la Complexul Bucur Obor, undeva la etaj pe partea cu parcul)unde o colega de-a lor te preia si aici incepe adevarata escrocherie.

Ca sa ai "sansa" de a participa la niste sedinte foto pentru branduri cunoscute de haine sau reviste si ca o asigurare ca nu te razgandesti trebuie sa achiti o taxa de 70 de lei. Ulterior achitarii taxei o angajata iti pune mai multe intrebari completand un chestionar de prezen
Ilie garbacea
11 Feb 15:05
+0
VOTURI
-0
1.General European Management Models
J40/7865/2013, cu sediul pe strada Remus nr 10.
2.F2S Management Models
J40/11032/2013, cu sediul pe strada Diaconu Coresi nr 53
3. First Face European Models
J40/5049/2011, cu sediul pe strada Str. LT. Col. C-tin. Marinescu 8.
4.GMM Management Models
J40/12618, cu sediul pe strada Diaconu Coresi Nr 53
5. Sun Media Management Models Srl
J40/14959/2011 , cu sediul pe strada Lt. Col. C-tin Marinescu nr 8, bloc A-37, sc.1 et.1 ap 6.
6.SC Vivienne Models Srl, Sun media Management Srl,Sun Media European Agency......si lista poate continua.

Codul CAEN al toate acestor firme este 749,7490, Alte activitati profesionale,stiintifice si tehnice.

Toate aceste firme si multe altele fac parte dintr-un plan bine pus la punct de niste escroci de a fura "legal " de la oameni sume de bani in schimbul unor servicii inexistente, bani care nu se mai recupereaza si pentru care nu beneficiezi de nimic.Procesul se desfasoara in mai multe etape:
Esti abordat de niste persoane care cauta in special familii cu copii mici, dar nu neaparat. Sunt instruiti sa te complimenteze( vai ce copil frumos aveti sau ...ce ochi frumosi, nu v-ati gandit la o cariera in domeniul modeling-ului), dupa care iti spun o intreaga poveste cum ai putea sa castigi bani usor, prin niste sedinte foto de cate o ora si jumatate de 4 ori pe luna recompensate cu minim 300 lei/sedinta. Pozele urmand sa fie folosite in cataloage de promovare sau reviste. Daca ai cazut in plasa lor, te invita undeva(mai nou au un punct de lucru la Complexul Bucur Obor, undeva la etaj pe partea cu parcul)unde o colega de-a lor te preia si aici incepe adevarata escrocherie.

Ca sa ai "sansa" de a participa la niste sedinte foto pentru branduri cunoscute de haine sau reviste si ca o asigurare ca nu te razgandesti trebuie sa achiti o taxa de 70 de lei. Ulterior achitarii taxei o angajata iti pune mai multe intrebari completand un chestionar de prezen

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h