Termenul de finalizare a amenajării lacurilor Floreasca şi Tei, PRELUNGIT până la sfârşitul lui 2017Amenajarea circuitului turistic pe lacurile Floreasca şi Tei a fost amânat un an şi jumătate. Consilierii generali ai Capitalei au aprobat prelungirea termenului de finalizare a proiectului până la 31 decembrie 2017. Iniţial, termenul-limită pentru încheierea lucrărilor era vara acestui an, respectiv iunie 2016.

FINALIZAREA Circuitului turistic pe lacurile Tei si Floreasca, AMANATA pentru "PROBLEME MAJORE"
FINALIZAREA Circuitului turistic pe lacurile Tei şi Floreasca, AMÂNATĂ pentru "PROBLEME MAJORE"

CGMB a adoptat, joi, proiectul de hotărâre care prevede amânarea lucrărilor de amenajare a circuitului turistic pe lacurile Tei şi Floreasca, după ce banii alocaţi din fonduri europene au fost deja pierduţi din cauza întârzierii proiectului.

Primarul general interimar, Răzvan Sava, a spus că se prelungește cu încă un an și jumătate termenul de finalizare a proiectului privind amenajarea circuitului turistic pe lacurile Floreasca și Tei, pentru a nu se pierde finanțarea europeană nerambursabilă.

"Sper să se termine până la 31 decembrie 2017. El a fost raportat că nu se poate realiza până în 30 iunie 2016 și legea ne permite să îl prelungim pentru a nu pierde finanțarea nerambursabilă", a explicat Sava, citat de Agerpres.

Sava a arătat că motivele întârzierii sunt date de expirarea avizelor de la Apele Române și Mediu. "Sunt niște încurcături chiar din faza de proiect, cu devierea rețelei de termoficare și modificarea ecluzei", a spus edilul.

Potrivit proiectului de hotărâre, municipalitatea prelungeşte perioada de implementare a proiectului "Amenajarea circuit turistic pe lacurile Tei şi Floreasca" până la data de 31 decembrie 2017.

Iniţial, termenul limită pentru finalizarea proiectului era vara acestui an, respectiv iunie 2016, conform contractului de finanţare încheiat cu Uniunea Europeană - proiectul fiind finanţat la început cu fonduri europene. Banii (5,3 milioane euro) au fost însă pierduţi de Primăria Bucureşti din cauza întârzierilor proiectului, realizat până acum doar pe jumătate.

Conform documentului, printre PROBLEMELE MAJORE care au cauzat amânarea finalizării circuitului turistic pe lacurile Tei şi Floreasca se află contestaţiile multiple la atribuirea contractului de execuţie a lucrărilor. Astfel, chiar dacă contractul de finanţare cu Uniunea Europeană a fost semnat în martie 2013, contractul de lucrări a fost încheiat abia în 16 decembrie 2014, iar lucrările au început efectiv abia în 2015. VEZI PROIECTUL AICI

Ce prevede proiectul de amenajare a circuitului turistic pe lacurile tei şi Floreasca

În cadrul proiectului de amenajare a circuitului turistic pe lacurile Tei şi Floreasca va fi achiziţionat un vaporaş turistic de agrement, alimentat cu celule fotovoltaice, la care se adaugă 33 de echipamente de wind surf, 30 de echipamente de kite-surf, dar şi 40 de caiace şi 100 de bărcuţe şi hidrobiciclete. 

De asemenea, pe cele două lacuri vor fi realizate trei piscine plutitoare. Două dintre piscine vor fi pe Lacul Floreasca, iar cea de-a treia pe Lacul Tei. Pentru a spori suprafața de spațiu verde și zona de agrement, vor fi create trei peninsule prin decolmatarea celor două lacuri.

Circuitul turistic pe lacurile Tei şi Floreasca va mai include: 

- 2 amfiteatre pentru activități culturale și de agrement (1 pe Lacul Floreasca și 1 pe Lacul Tei)

- 6 porturi turistice (4 în Floreasca și 2 în Tei)

- 12 debarcadere (8 pe Floreasca și 4 pe Tei) pentru ambarcațiuni mici de agrement și ambarcațiuni turistice (vaporașe, bărcuțe, echipamente pentru wind surf și kite surf, canoe și hidrobiciclete)

Alte amenajări și construcții ce vor fi realizate de-a lungul circuitului turistic pe lacurile Tei şi Floreasca:

- un loc de joacă pentru copii cu o suprafață de 832 de mp (Lacul Floreasca)

- o sală poli-funcțională cu o suprafață de 260 mp și o capacitate de 360 persoane (Lacul Floreasca)

- 5 platforme pentru activități culturale și de agrement (4 pe Lacul Floreasca și 1 pe Lacul Tei)

De asemenea, de-a lungul circuitului turistic vor fi amenajate și piste pentru biciclete pe o lungime de 4.410 metri lineari. O secțiune din acestă pistă, în zona Parcului Bordei, va fi realizată peste apă.

 

Etichete: amenajarea lacurilor tei Floreasca, CGMB, circuit turistic tei floreasca, lacurile tei floreasca

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h