Când va fi finalizat PASAJUL PIAŢA SUDULUI. Cum au scăzut lucrările la pasaj de la 80% la 53%Guvernul a prelungit termenul de finalizare a lucrărilor la toate obiectivele din Capitală realizate cu fonduri europene, care ar fi trebuit să fie terminate la data de 30 iunie, anunţă, duminică, Primăria Capitalei. Astfel, Pasajul Piaţa Sudului va fi terminat tocmai în decembrie 2018.

Lucrările de reabilitare a infrastructurii rutiere - Piaţa Sudului, finanţate prin POR 2007-2013, axa prioritara 2, sunt realizate în prezent în procent de 53,63%, proiectul fiind prelungit până la data de 31.12.2018 chiar dacă fostul primar interimar, Răzvan Sava, anunţa la începutul lunii iunie 2016 că "gradul de finalizare al lucrărilor la Pasajul de la Piaţa Sudului este de 80%" şi că proiectul "este în grafic pentru termenul limită de finalizare", stabilit la 30 iunie 2016.

De asemenea, recent, primarul Capitalei, Gabriela Firea, declarase că Guvernul a prelungit termenele de finalizare pentru lucrările de la pasaj până la 30 octombrie 2016, lăsând să se înţeleagă ideea că fondurile europene alocate până acum nu se vor pierde. Mai mult, pe 23 iunie, noul primar al Capitalei anunţa că pasajul nu va fi gata la termenul prevăzut - 30 iunie, dar că gradul de finalizare al lucrărilor este de 63% .

Edilul şef a explicat "că aceasta prelungire a fost necesară pentru că lucrările nu s-au finalizat în termenul prevăzut şi, din acest motiv, a fost nevoie să fie semnate o serie de acte adiţionale, pentru care fosta administraţie nu a iniţiat discuţii", se mai spune în comunicat. Potrivit reprezentaţilor primăriei, "noul termen este acoperitor şi nu vor mai exista alte prelungiri, cel puţin în cazul Arcului de Triumf".

Totodată, "Gabriela Firea a mai declarat ca în cursul acestei săptămâni va avea loc o sedinţă de lucru în care se vor analiza toate obiectivele de investiţii care au termenul de finalizare depăşit, astfel încât actele adiţionale necesare, precum şi sumele ce trebuie aprobate să fie deblocate, iar lucrarile să poată avansa într-un ritm mai accelerat".

În acest moment, proiectul de consolidare, restaurare şi conservare Arcul de Triumf, finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2007-2013, axa prioritată 5, este realizat în procent de 90%. Proiectul a fost prelungit până la 30.10.2016 pentru realizarea obiectivelor.

"Lucrările la reabilitarea, modernizarea şi echiparea ambulatoriului integrat al Spitalului Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu, finanţat prin POR 2007-2013, axa prioritară 3, au fost recepţionate, iar proiectul a fost prelungit până la 1.11.2016 în vederea indeplinirii tuturor obiectivelor şi indicatorilor proiectului. ASSMB realizează toate activităţile pentru asigurarea functionalităţii proiectului (lucrări pentru realizare racorduri/branşamente pentru energie electrică, amenajări exterioare, obţinerea autorizaţiei de funcţionare şi ISU pentru ambulatoriu)", mai informează Primăria.

În ceea ce priveşte proiectul "amenajare circuit turistic pe lacurile Floreasca şi Tei (şi zona adiacenta lor)", finanţat de asemenea prin POR 2007-2013, axa prioritara 5, este realizat în proporţie de 50%," fiind prelungit până la data de 31.12.2017, în vederea îndeplinirii indicatorilor proiectului şi asigurarea funcţionalităţii acestuia". 

Etichete: Bucureşti, fonduri europene, Gabriela Firea, lucrări Bucureşti, termen finalizare

0/6 COMENTARII
I-o bag, i-o scot
05 Jul 10:10
+0
VOTURI
-0
"de ce sunt decat 5-6 comentarii"

De-aia. "De ce NU sunt DECAT 5", sau "De ce sunt DOAR 5".
Lasa-te de romanii iobagi, ca tu esti cel mai cel dintre ei.
caine
04 Jul 19:45
+0
VOTURI
-0
doamna firea, chiar ati luat-o razna? am suferit 5 ani la pasajul suprateran de pe Vacaresti si acum ma oui sa sufar inca 5-6 ani pt. pasajul de la big? adica in total , matale ma pui sa sufar vreo 11-12 ani? da' am omorat pe cineva ? dvs. , doamna firea v-ati enervat ca ati stat O ZI pe kiseleff la coada la semafor. Da eu, vrei sa sufar 12 ani? Si voi romani iobagi, de ce sunt decat 5-6 comentarii cand trebuiau safie minimum 10.000 ?
caine
04 Jul 19:24
+0
VOTURI
-0
un sfat: plecati din tara asta
Ing.
04 Jul 12:30
+0
VOTURI
-0
Incompetenţa constructorului, coroborată cu incompetenţa primăriei... pentru că primăria ar fi trebuit să ştie că sunt ţevi şi cabluri pe acolo, la fel cum ar fi trebuit să ştie că e metrou (au pompat bentonită de a curs în tunel şi ei se mirau că nu se umple gaura) şi trebuiau să ştie că trebuie avize şi devieri de reţele. Şi abia după ce se terminau astea trebuiau începute lucrările. Dar, na, se apropia anul electoral, trebuia oprică să spună că a făcut ceva. Noroc cu DNA-ul, că altfel nu scăpam de Oprescu până nu-l lua aia cu coasa.
vlad
04 Jul 10:32
+0
VOTURI
-0
Stati Domne putin!! Ok, au fost intarzieri ca s-a gasit conducta aia pe sub piata... ok, scandal mare, au trebuit sa vina, sa redirectioneze... bravo. Au facut-o ingrozitor de lent, a durat un an... dar au terminat. Deci chiar daca acceptam galusca asta nesimtita, intarzierile acceptabile ar fi fost de un an. Deci logic era sa vedem un termen maxim de decembrie 2016!! Acum vad ca este decembrie 2018.... deci inca 2 ani in plus. Pe ce logica?? Pe incompetenta constructorului??? Normal ar fi ca primaria sa le ia toti banii, sa-i bage in faliment!!! Sa plateasca ei nene pierderile din bani europeni, sa plateasca ei nene pierderile pe care le au oamenii din cartierele alea prin timp pierdut, pierderile pe care le au firmele din zona aia pt ca le scade cifra de afaceri. Chestiile astea nu le mai calculeaza nimeni, dar sunt acolo.... ar trebui sa fim super duri cu ei, sa dea despagubiri de zeci de milioane de euro!! Ca exemplu pt altii. Dar Firea si-a dat arama pe fata inca de la inceput.... eu chiar aveam ceva sperante ca o sa fie mai buna decat Oprescu, adica nu-mi puteam imagina ca poate fi cineva mai slab. S-ar putea sa ma fi inselat.
SorinD
04 Jul 07:34
+0
VOTURI
-0
decembrie 2018?
ce bataie de joc!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE