Termoenergetica: Serviciul public de alimentare cu energie termică nu este în pericolTermoenergetica, noul operator al reţelei de termoficare din Bucureşti ce a preluat de la 1 decembrie 2019 activitatea RADET, aflată în faliment, a anunţat, luni, că serviciul public de alimentare cu energie termică a cetăţenilornu este în pericol, potrivit news.ro.

Caldura in calorifere
Căldură în calorifere

Anunţul a venit după ce, tot marţi, Elcen a anunţat că Termoenergetica înregistrează datorii ieşite din scadenţă faţă de Elcen în valoare de 206,55 milioane lei.

"Serviciul public de alimentare cu energie termică a bucureştenilor nu este în pericol de subfinanţare. S-au plătit până acum aproximativ 149 de milioane de lei, deşi până în prezent Guvernul nu a alocat niciun leu Primăriei Municipiului Bucureşti, comparativ cu anul trecut, când Primăria Capitalei a încasat de la Guvernul României suma de 538 de milioane de lei", se arată în comunicatul Termoenergetica.

Citește și: Dana Budeanu aruncă bomba: Cine e ministrul PSD care ar urma să fie luat de DNA, după Sorina Pintea

Astfel, au fost deja achitaţi aproximativ 149 de milioane de lei, iar restul de 20,8 milioane de lei şi "nu 25,3 milioane de lei aşa cum arată cifrele diseminate în spaţiul public", precum şi penalităţile aferente vor fi achitate în zilele următoare, în momentul de faţă existând un flux constant de încasări, potrivit companiei.

"În ceea ce priveşte valoarea facturii aferente lunii ianuarie, de aproximativ 180 de milioane de lei (181.159.707 lei), vă comunicăm că aceasta se află încă în perioada de graţie, termenul final de plată fiind 30 Martie 2020", se arată în comunicat.

Etichete: datorii, ELCEN, subfinantare, termoenergetica

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE