TESCO, numărul 3 pe piața mondială de retail, estimează intrarea pe piața din RomâniaTesco, cel mai mare retailer britanic şi numărul trei pe plan internaţional, ar dori să intre în România, se arată într-un raport al Consiliului Concurenţei, informează economica.net.

Supermarket
Supermarket

Tesco, cel mai mare retailer britanic şi al treilea la nivel mondial ar putea fi interesat de piaţa locală, se arată într-un raport al Consiliului Concurenţei, realizat cu scopul de a stabili impactul preluării magazinelor Plus de către retailerul german Lidl& Schwartz de la Tengelmann Warenhandelsgesellschaft KG.

Mai mult, printre numele vehiculate de oficialii Consiliului Concurenţei se numără Jeronimo Martins, cel mai mare grup de distribuţie din Portugalia şi Polonia, dar şi BIM ( Birleşik Mağazalar), un hard discounter turc cu o reţea de 4.300 de magazine. "Sectorul de retail din România este, cel puţin la acest moment, un sector foarte dinamic. Firmele active pe această piaţa îşi extind prezenţa prin deschiderea de noi magazine în fiecare an, iar noi concurenţi (de ex. Tesco, Jeronimo, BIM), care deja activează în Europa de Est, estimează o potenţială intrare pe piaţa din România", se arată în raportul Consiliului Concurenţei.

Informaţii potrivit cărora Tesco ar intra pe piaţa locală au apărut încă din 2005, dar nu s-au concretizat până acum. Tesco operează un lanţ de peste 6.300 de magazine la nivel mondial şi are afaceri de 72,4 miliarde de lire sterline.

Mai multe detalii, pe ECONOMICA.NET

Etichete: retail, supermarket

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE