Test de gripă GRATUIT, la Centrul Sf. Nectarie. Care este DIFERENŢA dintre gripă şi răcealăGRIPA SEZONIERĂ 2020. Cel mic acuză dureri de gât, strănută sau are nasul înfundat, e somnolent, nu are poftă de mâncare sau are febră? Când este cazul să ne îngrijorăm? Sunt întrebări tot mai frecvente în rândul părinţilor, mai ales în cazul celor care au copii în colectivitate. În articolul de mai jos, aflaţi unde puteţi face GRATUIT testul rapid de gripă, precum şi care este diferenţa dintre gripă şi răceală. 

Test de gripa GRATUIT, la Centrul Sf. Nectarie. Care este DIFERENTA dintre gripa si raceala
Test de gripă GRATUIT, la Centrul Sf. Nectarie. Care este DIFERENŢA dintre gripă şi răceală

GRIPA SEZONIERĂ 2020. În perioada 27.01.2020 – 07.02.2020, controlul medical amănunțit este gratuit pentru copiii cu domiciliul în Sectorul 6, pe bază de programare prealabilă la 031.9593 sau 0726150250. Totodată, oricine poate veni cu bilet de trimitere de la medicul de familie și beneficiază de control gratuit, prin CASMB.

Infecțiile respiratorii sunt prima cauză de îmbolnăvire la copil. Gripa este o afecțiune respiratorie, uneori cu complicații pe termen lung.

GRIPA SEZONIERĂ 2020. Specialiștii spun că cei mai expuși complicațiilor cauzate de infecțiile respiratorii sunt: sugarii cu vârsta sub 6 luni, copiii cu vârstă între 6 luni și 5 ani (mai ales cei peste 2 ani, deoarece frecventează colectivitatea) și copiii cu boli cronice.

Gripa se transmite de la o persoană la alta pe cale respiratorie, prin intermediul salivei eliminate în timpul tusei, a strănutului sau a vorbirii. În prezent, din cauza temperaturilor scăzute, ne aflăm în plin sezon gripal.

Citeşte şi GRIPA SEZONIERĂ 2020. Gripa ÎNCHIDE mai multe clase din Capitală. LISTA unităţilor de învăţământ

În urma unui control clinic, medicul pediatru poate depista, încă de la debut, dacă este vorba despre gripă sau o banală răceală. Indiferent de diagnostic, este bine ca cel mic să fie consultat de un specialist, iar părinții să nu administreze acasă un tratament "după ureche", mai ales când acel tratament este cu antibiotic. Este deja știut faptul că un diagnostic corect și un tratament aplicat corespunzător, la timp, poate scurta suferința copilului.

GRIPA SEZONIERĂ 2020. Locuitorii Sectorului 6 sunt aşteptaţi cu orice întrebare asupra stării de sănătate a copilului, simptom sau doar un control de rutină la cabinetul de Pediatrie din incinta Centrului de Sănătate Multifuncțional "Sfântul Nectarie", aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sector 6. Totodată, aici se poate realiza testul rapid pentru depistarea prezenței virusurilor gripale influenza A și B, acesta fiind un test de screening care presupune recoltarea de secreții nazale sau faringiene.

Centrul de Sănătate Multifuncțional "Sfântul Nectarie" se află în Bulevardul Uverturii nr. 81, Sector 6. Programul Centrului este de luni până vineri între 08.00 – 20.00, dar ne puteți scrie la contact@nectarie6.ro sau accesa www.nectarie6.ro.

GRIPA SEZONIERĂ 2020. În data de 16 ianuarie 2020, Centrul Național pentru Supravegherea si Controlul Bolilor Transmisibile a anunțat populația că a început sezonul de gripă în România. Ce poate fi făcut în cazul unei boli virale cu febră mare? Două lucruri – consult clinic și test rapid pentru gripă (A sau B).

GRIPA SEZONIERĂ 2020. Metode de profilaxie:

igiena strictă a mâinilor,
evitarea contactului cu persoane bolnave,
evitarea locurilor aglomerate.

Sunt aşteptaţi în perioada 27 ianuarie – 07 februarie 2020 la un control medical amănunțit, gratuit, copiii cu domiciliul în Sectorul 6. Puteți face programare prealabilă la numerele de telefon 031.9593 sau 0726150250.

Mai multe cazuri de gripă, în 2020

GRIPA SEZONIERĂ 2020. Numărul de îmbolnăviri de gripă va fi mai mare anul acesta, susține preşedintele Societăţii Române de Microbiologie (SRM), Alexandru Rafila. Medicul mai spune că în acest sezon a crescut numărul celor care s-au vaccinat, însă nu este suficient pentru acoperirea țintei recomandată de OMS. 

„În acest an, având în vedere și aprecierile pe care le face Centrul European de Control al Bolilor, din cauza circulației simultane a virusurilor de tip A și de tip B, se estimează un număr mai mare, probabil, de îmbolnăviri, comparativ cu ultimele două sezoane". a precizat președintele SRM.

GRIPA SEZONIERĂ 2020. Medicul a adăugat că, în afară de vaccinare, măsurile de protecție individuală sunt esențiale.

„De fiecare dată când avem o viroză respiratorie este bine se evităm să mergem în colectivitate sau la locul de muncă, este bine să fim izolați la domiciliu, dacă este o formă ușoară sau medie, iar formele grave beneficiază de spitalizare și neapărat trebuie sa ne adresăm medicului pentru a evita administrarea cu antibiotice, care nu este în niciun fel binefăcătoare în cazul unei infecții cu virusuri", a explicat Alexandru Rafila.

„Campania de vaccinare împotriva gripei se apropie de sfârșit, din câte știți Ministerul Sănătății a achiziționat 1,5 milioane de doze de vaccin, care au fost administrate aproape în totalitate. În afară de acest număr de doze, pe piața liberă s-a dublat cererea de vaccin comparativ cu sezonul 2018 – 2019 și ne găsim în situația în care 2 milioane de oameni, mai ales din categoriile cu risc, s-au vaccinat împotriva gripei", a spus Rafila.

Vârful sezonului de gripă va fi la începutul lunii februarie

GRIPA SEZONIERĂ 2020. Președintele SRM a considerat drept „un fapt îmbucurător" faptul că numărul de doze administrate este mai mare față de anul trecut cu 25%, „însă mai avem până la acoperirea țintei recomandată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS)".

Potrivit specialistului, vârful sezonului de îmbolnăviri va fi, ca în fiecare an, sfârșitul lunii ianuarie - începutul lunii februarie.

„Având în vedere că în ultimele săptămâni se înregistrează cazuri confirmate de gripă, putem aprecia că probabil sfârșitul lunii ianuarie și începutul lunii februarie va fi vârful îmbolnăvirii de gripă, ca în fiecare an de altfel, cu mici decalaje", explică Rafila.

GRIPA SEZONIERĂ 2020. Medicul mai spune că cei care nu se vaccinează nu se pot feri de gripă decât prin măsurile de igienă individuală, prin spălatul mâinilor, și să evite pe cât posibil prezența în zone foarte aglomerate, iar dacă merg într-un spital este bine să-și acopere gura și nasul cu o mască de protecție.

Etichete: centrul sf nectarie, DGASPC Sector 6, diferenta gripa raceala, Gabriel Mutu, Sectorul 6, test de graipa, test gripa GRATUIT, test rapid gripa

0/1 COMENTARII
sophia peter
25 ian 01:10
+0
VOTURI
-0
Buna ziua ma numesc Sophia Peter din Statele Unite. Sunt aici pentru a depune mărturie despre o mare și puternică casetă de vrajă numită preot jungunu, am fost atât de confuză și devastată când iubitul meu m-a părăsit pentru o altă fată. Aveam nevoie de el înapoi cu disperare pentru că îl iubisem atât de mult. Așa că m-a ajutat să arunc o vraja de dragoste de întoarcere asupra soțului meu și tocmai în 48 de ore soțul meu s-a întors la mine plângând și cerându-mi iertarea. preotul jungunu l-a eliberat să știe cât de mult am iubit și l-am dorit înapoi. Și El a deschis, de asemenea, ochii pentru a imagina câtă dragoste avem în comun. Pe măsură ce scriu această mărturie acum sunt cea mai fericită femeie de pe pământ. Vreau să recomand această mare casă de vrăjmă oricui are nevoie cu adevărat de o soluție urgentă pentru o distrugere a dragostei Trimiteți-l pe e-mail la; drjungunusolutionspell@gmail.com. Sau ce aplicație este telefonul său. + 2348032517618.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE