The Guardian scrie despre anularea evenimentului Via Sport de pe KiseleffDecizia autorităţilor din Bucureşti de a anula evenimentul stradal Via Sport a atras atenţia jurnaliştilor de la cotidianul britanic The Guardian, care a încercat să îi ia un interviu noului primar al Capitalei, Gabriela Firea, fără a avea, însă, succes.

The Guardian scrie despre anularea evenimentului Via Sport de pe Kiseleff
The Guardian scrie despre anularea evenimentului Via Sport de pe Kiseleff

The Guardian ii citeaza pe organizatorii evenimentului Via Sport, insa nu si pe primarul Gabriela Firea, semnaland faptul ca solicitarile venite din partea lor pentru un interviu nu au primit raspuns, notează hotnews.ro.

"Motivul pentru care face asta in strada vara si in weekend este de a incuraja oamenii sa isi lase masinile, sa isi ia bicicletele, sa se plimbe cu copiii, sa se joace diverse jocuri, sa se distreze", a declarat Alex Zamfir, unul dintre co-fondatorii Via Sport.

"Este o dimineata de sambata la finalul lunii iulie, si in loc sa ne uitam la sute de copii si adulti jucandu-se, stam pe o banca si privim catre masinile care trec, poate circa 20 pe minut" relateaza jurnalistii.

The Guardian semnaleaza si faptul ca in ultimi ani a exista o explozie de festivaluui si de evenimente care au avut loc in Bucuresti. "Este un oras vibrant si un oras care functioneaza. Este activ, nu mai doarme. Cultura face parte din asta", a declarat Raluca Ciuta, manager pentru campania prin care Bucurestiul incearca sa devina capitala europeana a culturii in 2021 si direcor de programe culturale la ARCUB.

Publicatia aminteste si de evenimentul Street Delivery si de faptul ca exista o ingrijorare cu privire la faptul ca alte evenimente stradale ar putea fi inchise.

Se mentioneaza si zvonul potrivit caruia Via Sport a fost anulat pentru sediul PSD, partidul Gabrielei Firea, se afla pe Kiseleff.

CITEŞTE ŞI Gabriela Firea, plan inedit pentru Capitală. Cum vrea să descongestioneze traficul de coșmar

Etichete: anulare via sport, Gabriela Firea, the guardian, Via Sport

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE