Theodor Paleologu și Cristian Bodea, EXCLUŞI din PNLDeputatul Theodor Paleologu și senatorul Cristian Bodea au fost excluşi din PNL. Decizia a fost luată, miercuri, în şedinţa Biroul Politic Național al partidului.

Theodor Paleologu
Theodor Paleologu

Deputatul Theodor Paleologu şi senatorul Cristian Bodea au fost excluşi din PNL, a decis miercuri Biroul Politic al partidului, prin vot secret, au declarat pentru News.ro surse liberale.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a confirmat, după şedinţa BPN, că Theodor Paleologu şi Cristian Bodea au fost excluşi din partid, prin votul colegilor din Biroul Politic, decizia putând fi contestată de cei doi.

În ambele cazuri, votul de excludere nu a fost unanim.

Propunerea de excludere din partid a parlamentarilor Theodor Paleologu şi Cristian Bodea a fost făcută de către Cezar Preda, pentru derapajele publice, la adresa conducerii partidului, din ultima perioadă.

Senatorul Cristian Bodea a avut o serie de ieşiri publice ironice la adresa conducerii partidului şi a preşedintelui Iohannis, pe care l-a denumit "marele ayatollah al României" şi a criticat rezultatul de la locale.

Deputatul PNL Theodor Paleologu a criticat public conducerea PNL cu câteva zile înainte de alegeri. Principalul reproş al deputatului către colegii de partid a fost că nu îl respectă pe Nicuşor Dan.

"Ce le reproşez colegilor din PNL este că nu îl respectă pe Nicuşor Dan, îl tratează în discuţii private mereu de pămpălău, de fraier, de iepuraş al PSD-ului şi aşa mai departe. Lucrul ăsta este foarte grav", a declarat la RFI.

După exit-polluri, liberalul a scris pe Facebook că actuala conducere ''lamentabilă'' a PNL trebuie să plece după dezastrul de la Bucureşti, calificând declaraţiile anterioare ale liberalilor Cezar Preda şi Alina Gorghiu despre Nicuşor Dan drept ''neruşinate imbecilităţi''.

Paleologu i-a acuzat apoi pe copreşedinţii Alina Gorghiu şi Vasile Blaga că declaraţiile lor pe marginea scorului obţinut de PNL la alegerile locale nu sunt doar ''gogoşi şi moşi pe groşi, ci minciuni din cele mai sfruntate''. El a cerut şi retragerea seniorului Mircea Ionescu Quintus, criticându-l pentru că a lăudat-o pe Gabriela Firea şi l-a atacat pe Nicuşor Dan. Cât priveşte o eventuală excludere a sa din partid, aceasta face parte din "suita de imbecilităţi piramidale ale conducerii PNL", a comentat Paleologu, afirmând că vinovaţi pentru dezastrul din Capitală sunt Alina Gorghiu, Vasile Blaga, Cristian Buşoi, Theodor Atanasiu, Cezar Preda, care vor duce PNL-ul sub 8% în Bucureşti.

Ultimul episod a avut loc luni, când vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a afirmat că ''este revoltător'' ca cei care au dormit şi au fumat trabuc în campanie să vină să dea lecţii partidului despre alegeri, deputatul Theodor Paleologu replicând că ''revoltător este să dai Bucureştiul pe mîna PSD-ului, aşa cum a făcut-o conducerea PNL'', în vreme ce replica lui Cristian Bodea a fost un atac la persoană în care a acuzat-o pe Raluca Turcan că a făcut campanii ''pe canapelele moi de la Bucureşti''.

Biroul Politic Naţional al PNL s-a reunit, miercuri, la Palatul Parlamentului, începând cu ora 14.00, pe ordinea de zi aflându-se politica de alianţe în teritoriu, fuziunea PNL-PDL prin impunerea de conduceri unice în organizaţiile judeţene, precum şi decizia privind excluderea din partid a deputatului Theodor Paleologu şi a senatorului Cristian Bodea.

Etichete: Cristian Bodea, Theodor Paleologu, Theorodor Paleologu exclus din PNL

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h