Tiberiu Urdăreanu şi-a recunoscut vina în dosarul lui Nichita. A fost plasat în arest la domiciliuProcurorii DNA au renunțat să mai ceară arestarea preventivă a omului de afaceri Tiberiu Urdăreanu și au solicitat vineri Tribunalului București arestarea la domiciliu, după ce acesta și-a recunoscut vinovăția. Tribunalul a decis ca omul de afaceri să fie plasat în arest domiciliu, iar primarul suspendat al Iașiului Gheorghe Nichita să fie arestat preventiv.

Primarul suspendat al Iasiului Gheorghe Nechita, ARESTAT. Patronul UTI, in AREST LA DOMICILIU
Primarul suspendat al Iașiului Gheorghe Nechita, ARESTAT. Patronul UTI, în AREST LA DOMICILIU

"Inculpatul Tiberiu Urdăreanu, în declarația formulată la 29.10.2015, a recunoscut acuzația și a arătat că Nichita i-a dat de înțeles că lucrurile vor merge bine, că are un 'aranjament' cu acea firmă și că va fi mulțumit. Ulterior, a avut o discuție cu Mardarasevici la sediul UTI, acesta spunându-i că se ocupă el de bunul mers al contractului, în condițiile în care și UTI își va face treaba, că era o înțelegere cu primarul, Mardarasevici comunicându-i că 8-10% din valoarea contractului ar fi 'obligații' ale asocierii pentru buna derulare a contractului", se arată în referatul DNA trimis în instanță, citat de romaniatv.net.

Celălalt afacerist inculpat în dosar, Iulius Gabriel Mardarasevici, proprietar al companiei IT Information Business Consulting (IBC), a recunoscut, de asemenea acuzațiile DNA. Cu toate acestea, și împotriva lui a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar, contra unei cauțiuni de 50.000 de lei, potrivit Profit.ro.

Procurorii au cerut, în schimb, arestarea preventivă a primarului suspendat de Iași, Gheorghe Nichita, care a negat faptele în timpul audierii la DNA.

Gheorghe Nichita, primarul suspendat al Iaşiului, şi omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, patronul grupului de firme UTI, au fost reținuţi, joi, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, într-un dosar în care sunt cercetate fapte directe de corupţie. Nichita a fost reţinut pentru luare de mită, iar Urdăreanu pentru dare de mită, potrivit procurorilor DNA.

Etichete: DNA, gheorghe nichita, recunoastere vina, tiberiu urdareanu, UTI

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE