Tichetele de masă vor fi înlocuite cu carduri preplătite



Companiile emitente şi acceptatorii de plăţi au demarat deja proiectul de digitalizare a tichetelor de masă. Sunt aşteptate doar normele de aplicare ale legii care reglementează procesul pentru ca sumele aferente tichetelor de masă să fie plasate pe carduri preplătite.

Aproximativ două milioane de angajaţi din România beneficiază de tichete de masă.

Tichetele de masa vor fi inlocuite cu carduri preplatite
Tichetele de masă vor fi înlocuite cu carduri preplătite
Foto: economica.net

În curând, cei care au dreptul la tichete de masă vor putea încasa sumele respective pe carduri preplătite" a declarat, pentru economica.net, Cosmin Vladimirescu, general manager la Mastercard.

Potrivit reprezentanţilor operatorului de plăţi, legea care reglementează procesul de transformare este deja în vigoare însă sunt încă aşteptate normele de aplicare pentru a demara proiectul efectiv.

„Este o evoluţie importantă nu numai pentru companiile emitente de tichete de masă - care nu vor mai tipări tichetele şi vor scăpa de o mulţime de probleme logistice legate de producţia şi distribuţia acestora - ci şi pentru comercianţi. O plată cu un card durează considerabil mai puţin decât una care implică tichete de masă, sumele se pot valorifica integral, fără rotunjiri în sus sau în jos cum se întâmpla când aveai tichete de valoare fixă, rulajul la casele de marcat va fi mai mare, oferind totodată costuri mai mici pentru toţi partenerii implicaţi precum şi un control mult mai bun pentru utilizatori şi Ministerul Finanţelor Publice", explică Vladimirescu.

TICHETE DE MASĂ ELECTRONICEPotrivit Chèque Déjeuner Romania, tichetele de masa electronice nu vor duce la eliminarea completa a tichetelor in format clasic, pe hartie

TICHETE DE MASĂ ELECTRONICE. Chèque Déjeuner Romania, unul dintre principalii jucatori pe piata emitentilor de tichete cu valoare, aduce cateva clarificari in legatura cu materialele aparute in decursul ultimelor zile cu privire la introducerea tichetelor de masa in format electronic.

BONURI DE MASĂ. Astfel, introducerea tichetului de masa electronic nu atrage dupa sine eliminarea completa a tichetelor in format clasic, pe hartie. Tichetul electronic este o alternativa a tichetului clasic, optiunea pentru varianta de suport ramanand la alegerea fiecarui angajator.

BONURI DE MASĂ 2014. Decizia introducerii tichetului electronic a fost publicata in Monitorul Oficial la finalul anului 2013, aducand totodata clarificari suplimentare referitoare la adoptarea si utilizarea acestui instrument si mentionand masurile aplicabile pentru principalele categorii implicate: angajatori, angajati, emitenti si afiliati, in cadrul proiectului normelor de aplicare a legii. Ce trebuie insa retinut este faptul ca angajatorii au libertatea de a alege suportul pe care vor acorda tichetele de masa si ca ambele variante respecta aceleasi principii si set de reguli, au aceeasi valoare si aceeasi destinatie.

Etichete: card, tichete de masă

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h