Timişoara a fost aleasă Capitală Europeană a Culturii 2021Timișoara este orașul românesc ales pentru a deveni Capitală Europeană a Culturii în 2021, a anunțat, vineri, Steve Green, șeful juriului, într-o conferință de presă desfășurată la sediul Bibliotecii Naționale a României. 

Timisoara a fost aleasa Capitala Culturala Europeana in 2021
Timişoara a fost aleasă Capitală Culturală Europeană în 2021
Foto: Zoover

Orașul a fost ales de Juriul internațional de experți delegat de UE, condus de Steve Green.

Joi și vineri a avut loc Selecția Finală a orașelor candidate la titlul de 'Capitală Europeană a Culturii 2021', orașele Baia Mare, București, Cluj-Napoca și Timișoara susținându-și prezentările în fața juriului.

Nicolae Robu, primarul Timişoarei, s-a declarat foarte bucuros că oraşul pe care îl conduce a fost desemnat Capitală Europeană a Culturii 2021, însă admite că această victorie reprezintă "o răspundere uriaşă" şi este convins că "greul de acum începe", potrivit news.ro.

"Această victorie este o victorie de echipă, de echipă mare, echipa fiind comunitatea timişoreană în ansamblul ei", a declarat Nicolae Robu, primarul oraşului Timişoara, vineri, după anunţul făcut de reprezentanţii Comisiei Europene.

Bugetul prevăzut de care dispune Primăria Timişoarei este de 48,5 milioane de euro, din care 20 de milioane de euro provin de la bugetul local, 5 milioane de la bugetul Consiliului Judeţean Timiş şi circa 1,5 milioane de la Comisia Europeană. "Pentru diferenţă, contăm pe bugetul central al României", a declarat primarul Nicolae Robu, conform news.ro.

Etichete: capitală culturală europeană, Capitală Culturală Europeană 2021, timisoara

0/1 COMENTARII
dino
17 sep 05:20
+0
VOTURI
-0
ce cultura frate cand Timisoara este un oras ajuns pe mana gruparilor interlope. Mare parte din centru e detinut de clanurile tiganesti care fac legea in Timisoara.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE