Timpul petrecut pe drum, spre și de la locul de muncă, inclus în programul de lucruCurtea Europeană de Justiție cere ca timpul petrecut pe drum de acasă spre serviciu și de la muncă spre casă să fie considerat timp efectiv de muncă. 

Timpul petrecut pe drum, spre si de la locul de munca, inclus in programul de lucru
Timpul petrecut pe drum, spre și de la locul de muncă, inclus în programul de lucru
Foto: gandul.info

Curtea Europeană solicită ca această modificare să fie făcută în legislațiile statelor membre ale Uniunii Europene, astfel încât timpul pe care un angajat îl petrece pe drum să fie scăzut din programul de lucru.

Decizia Curtii Europene de Justiție va fi aplicată în toate țările UE, dar va fi valabilă doar pentru muncitorii fără punct fix de lucru, cum sunt electricienii, instalatorii, reprezentanții de vânzări, potrivit libertatea.ro.

Munca lor presupune mai multe deplasări zilnice. Aplicarea decizie CEJ presupune ca angajatorii să regândească programul angajaților și mai presupune ca prima și ultima deplasare să fie cât mai aproape de domiciliu, scrie The Independent.

Odată cu adoptarea deciziei CE, un angajat fără punct fix de lucru ar trebui să muncească maximum 48 de ore pe săptămână, cu tot cu drumul parcurs, mai arată sursa citată.

Etichete: angajaţi, Curtea Europeană de Justiţie, program de lucru

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h