Toate casele de avocatură din București, verificate de autorităţi. Mai mulţi avocaţi, amendaţiOficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB) a verificat aproape toate casele importante de avocatură din București și a amendat mai mulți avocați pentru că nu au divulgat autorităților date despre anumiți clienți.

Mai multe case de avocatura din Bucuresti, controlate de autoritati
Mai multe case de avocatură din Bucureşti, controlate de autorităţi

Legea în vigoare impune avocaților să sesizeze imediat Oficiul dacă au suspiciuni că o operațiune are ca scop spălarea banilor sau finanțarea terorismului, să trimită rapoarte privind banii clientelei care face obiectul unor sancțiuni internaționale și să anunțe orice tranzacție care depășește 15.000 de euro, scrie profit.ro.

Reprezentanții ONPCSB au confirmat acțiunea amplă de control, pe care au argumentat-o cu obligațiile legale pe care avocații trebuie să le respecte. Ei nu au precizat pentru ce anume au fost amendați avocații, ci au făcut trimitere la anumite legi.

"A fost verificat modul de respectare a prevederilor Legii 656/2002 și a HG 603/2011", au arătat aceștia.

Legea 656 impune inclusiv unui avocat să sesizeze Oficiul imediat ce are suspiciuni că o operațiune care urmează să fie efectuată are ca scop spălarea banilor sau finanțarea terorismului și să raporteze, în cel mult 10 zile lucrătoare, operațiunile cu sume în numerar. Obligația este aplicată și pentru transferurile externe în și din conturi pentru sume a căror limită minimă reprezintă echivalentul în lei a 15.000 euro. Hotărârea de guvern 603 impune totodată avocaților să transmită imediat Fiscului și Oficiului rapoarte privind fondurile și/sau resursele economice aflate în posesia ori sub controlul clientelei care face obiectul unor sancțiuni internaționale.

"Au fost aplicate sancțiuni contravenționale atunci când au fost identificate încălcări ale prevederilor actelor normative mai sus menționate", au mai transmis reprezentanții ONPCSB, amenzile fiind sunt cuprinse între 5.000 de lei și 20.000 de lei.

Etichete: amenzi avocati, avocati bucuresti, Bucureşti, controale avocati, controale avocati bucuresti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE