Toate firmele de deszăpezire din Capitală, AMENDATE pentru că nu au curăţat străzileToate cele cinci firme de deszăpezire care operează în Capitală au fost amendate de Poliţie pentru că nu au curăţat corespunzător străzile din Bucureşti. Și Primăria Capitalei a amendat firmele de salubrizare cu câte 5.000 de lei. 

Toate firmele de deszapezire din Capitala, AMENDATE pentru ca nu au curatat strazile (Foto bucuresti.citynews.ro)
Toate firmele de deszăpezire din Capitală, AMENDATE pentru că nu au curăţat străzile (Foto bucuresti.citynews.ro)

"Inspectorii Primariei Capitalei au amendat firmele de salubrizare responsabile cu deszapezirea in cele sase sectoare ale Capitalei cu cate 5000 lei fiecare, pentru nerespectarea obligațiilor ce le revin în conformitate cu art. 5, lit. g din HCGMB 120/2010 privind Normele de Salubrizare ale Municipiului București.

Totodata, in cadrul acţiunii de control de marti, 5 ianuarie, au fost somate 416 persoane juridice, din care 217 Asociații de Proprietari pentru ca nu au curatat zapada si gheata de pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliaza sau isi desfasoara activitatea, conform obligatiilor legale ce le revin. Actiunile de control privind obligaţia persoanelor fizice/ juridice de a curăţa trotuarele de zăpadă şi gheaţă, dar si a modului in care operatorii respecta planul de deszapezire vor continua şi în zilele următoare", au precizat reprezentanții Primăriei Capitalei. 

Toate cele cinci societăţi care asigură deszăpezirea în Bucureşti au fost verificate luni, toate fiind amendate "pentru neîndeplinirea obligaţiei de întreţinere a drumului public pe timp de iarnă", arată Poliţia Capitalei într-un comunicat de presă transmis marţi, conform Mediafax.

Firma Romprest asigură deszăpezirea în sectoarele 1 şi 5, Supercom - în sectorul 2, Rosal - în sectorul 3, Rebu - în sectorul 4 şi Urban în sectorul 6.

Străzile din Bucureşti, acoperite de zăpadă. Comandament de iarnă la Primăria Capitalei

Străzile şi chiar şi marile bulevarde din Bucureşti sunt acoperite de zăpadă, marţi dimineaţă, după ce azi noapte a nins constant în Capitală. În aceste condiţii, la Primăria Capitalei a fost convocat comandamentul de iarnă, prilej cu care operatorii de deszăpezire au susţinut încă o dată că au acţionat la timp, însă, cu toate acestea, traficul în Buucreşti se desfăşoară pe zăpadă, în condiţii grele atât pentru şoferi, cât şi pentru pietoni.

De asemenea, marţi dimineaţă erau semafoare nefuncţionale în cinci mari intersecţii, în Piaţa Crângaşi, pe Splaiul Unirii - Şoseaua Vitan-Bârzeşti, pe şoseaua Valea Oltului - Prelungirea Ghencea şi pe strada Virtuţii - Splaiul Independeţei. În intersecţiile cu probleme au fost prezenţi agenţi de circulaţie, pentru fluidizarea traficului, a precizat Poliţia Capitalei.

Citeşte şi: Cod galben pentru zăpadă, polei şi vânt puternic marţi în Bulgaria. Recomandarea pentru 
Poliţiştii de la Brigada Rutieră a Capitalei şi reprezentanţii Registrului Auto Român au făcut controale în trafic pentru depistarea autovehiculelor neechipate cu anvelope de iarnă, obligatorii dacă drumul este acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Conform Codului Rutier, şoferii care nu au autovehiculele echipate cu anvelopre de iarnă pot primi între nouă şi 20 de puncte de penalizare şi amenzi între 945 şi 2.100 de lei, putând să le fie reţinut şi certificatul de înmatriculare a maşinii. După reţinerea certificatului, şoferii trebuie să meargă la Serviciul poliţiei rutiere, pentru a primi o dovadă cu care vor putea circula 15 zile, până vor echipa maşina cu anvelope de iarnă.

În ultimele 12 ore, 150 de poliţişti de la Brigada Rutieră au fost prezenţi în trafic, pentru a se asigura că şoferii circulă cu viteză adaptată la condiţiile meteo şi de drum, pentru a preveni blocarea traseelor mijloacelor de transport în comun şi pentru însoţirea utilajelor de deszăpezire, a precizat Poliţia Capitalei.

"În continuare, activităţile de dirijare şi fluidizare a traficului rutier vor continua, precum şi cele de monitorizare şi control a societăţilor comerciale ce au atribuţii pe linia întreţinerii drumurilor publice pe timp de iarnă", se mai arată în comunicatul citat.

Etichete: amendă, Bucureşti, Capitală, firme salubrizare, poliţia, REBU, Romprest, rosal, Sectorul 1, Sectorul 2, Sectorul 3, Sectorul 4, Sectorul 5, Sectorul 6, Supercom, Urban

0/1 COMENTARII
FGN
05 ian 17:34
+0
VOTURI
-0
I-a prins iarna pe nepregătite! Acum serios, cine se aștepta să ningă în ianuarie?
Eu cred că a fost o manevră politică, să dea jos firmele de deszăpezire care au transpirat de cât au muncit, și să pună în locul lor niște firme ale celor din Guvern.
Băsiștii! Pontacii! Huooo! De-aia am făcut Revoluție, să se dea zăpada în ianuarie?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE