Toate instituţiile de învăţământ din România, verificate de ISU şi ISCPremierul interimar Sorin Cîmpeanu a anunţat marţi că ISU şi ISC vor evalua toate instituţiile de învăţământ şi vor face o analiză complexă a riscurilor de explozie, incendiu şi cutremur.

Toate institutiile de invatamant din Romania, verificate de ISU si ISC
Toate instituţiile de învăţământ din România, verificate de ISU şi ISC
Foto: vivafm.ro

"Este atât o problemă de coerenţă a reglementărilor, cât şi o problemă de asumare a responsabilităţii. Aceste lucruri trebuie să fie soluţionate în cel mai scurt timp. În acest sens, în prima etapă suntem deja în analiza tuturor reglementărilor pentru a asigura această coerenţă legislativă. (...) Avem tot felul de reglementări care nu sunt întotdeauna coerente. În acelaşi timp, echipe mixte, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) şi vom vedea dacă mai sunt şi alţi factori care trebuie implicaţi în acest proces vor realiza o analiză de risc complexă din perspectiva riscului la incendii, riscului la incendiu şi riscului seismic", a spus, marţi, premierul interimar, citat de mediafax.ro.

El a amintit că există multe instituţii care nu funcţionează legal şi că se va încerca găsirea unei soluţii de moment, tranzitorii, până la rezolvarea acestei situaţii.

"Având în vedere numărul mare de instituţii care nu au aceste autorizaţii, se impune reglementarea unei situaţii tranzitorii, un fel de autorizare provizorie care să verifice cele mai importante elemente, cum ar fi planul de evacuare din şcoli, dar nu este singurul element pe care îl avem în atenţie, pentru că lucrurile trebuie începute de undeva", a explicat premierul interimar.

Etichete: cutremur, incendiu, isu, şcoli

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h