Toate locuinţele din Centrul Vechi trebuie ELIBERATE. Ce se va întâmpla cu familiile de acoloPrimarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, duminică seară, că toată zona Centrului Vechi trebuie eliberată de urgenţă, întrucât clădirile de acolo prezintă risc seismic ridicat. Familiile care locuiesc în clădirile cu bulină vor primi o alternativă locativă.

Cladiri bulina Centrul Vechi
Clădiri bulină Centrul Vechi

"Din punctul meu de vedere, toata acea zona va trebui sa fie eliberata, este o zona cu risc seismic, toate acele familii vor trebui sa primeasca o alternativa locativa, sa mearga in alte spatii pentru ca municipalitatea sa inceapa sa consolideze acele cladiri, acolo unde este posibil. Nu putem sa stam sa asteptam cum trec zilele, saptamanile, lunile si, Doamne fereste, daca se intampla ceva, noi abia atunci sa ne facem reprosuri si sa ne gandim de ce acei oameni au ramas in acele cladiri cu risc seismic. Din punctul meu de vedere, este o urgenta si ma voi apleca cat de curand asupra acestei probleme", a declarat Firea la Antena 3.

O altă urgenţă este legată de construcţia de locuinţe sociale pentru tineri şi cei evacuaţi. Primarul Capitalei spune că a identificat deja zone în care pot fi construite astfel de locuinţe.

"Oamenii aceia au ajuns sa aiba o viata distrusa si distorsionata, pentru ca pur si simplu au fost scosi din case si lasati pe drumuri. Nu toti aveau bani sa-si cumpere case, nu toti au bani pentru chirii decente si stau in niste conditii inimaginabile. Din punctul meu de vedere, o prioritate pentru primarii de sectoare si pentru mine este construirea de locuinte atat pentru tineri - locuinte sociale - locuinte pentru cei care au fost nevoiti sa plece din aceste case si pentru familiile care locuiesc in cladiri cu risc seismic si asta cat se poate de repede. Primarii de sectoare, in intalnirile pe care le-am avut, au identificat zone in care putem sa incepem sa construim", a mai spus Gabriela Firea.

Etichete: cladiri centrul vechi, cladiri cu bulina bucureşti, cladiri risc seismic, Gabriela Firea, risc seismic

0/6 COMENTARII
vlad
05 Jul 10:41
+0
VOTURI
-0
Deci ii evacuam pe proprietari, le dam niste apartamente sociale prin Zabrauti si punem mana pe niste cladiri cu o valoare imobiliara uriasa... am inteles.
Goe
04 Jul 22:41
+0
VOTURI
-0
Vagaboanda javriela fierea vrea sa ia niste spagute din contractile pe zona aia. Nici Ceausescu nu a avut curaj sa dea oaamenii afara de acolo!
Fuie Mirea!
caine
04 Jul 20:18
+0
VOTURI
-0
pai daca se reabiliteaza locuintele in ritmul in care se face pasajul de la p-ta sudului, e clar: ne apuca anul 2045 !eu propun ca lucrarea sa fie incredintata in mod direct firmei care face pasajul de la big.sunt aia niste profesionisti , nenorocire !se misca ei incet, dar pun accent pe detalii: ca sa faca o groapa,de ex., le ia 2 ani.meserie, doamna firea !
Locatarul
04 Jul 14:24
+0
VOTURI
-0
Nu este normal sa se aloce bani publici pentru proprieti private. Cu ce bani se vor consolida acele cladiri, de unde sunt fondurile?
Cris
04 Jul 14:23
+0
VOTURI
-0
Bravo Bucatareasa! Reabilitare masiva a tuturor cladirilor care stau sa cada in Centrul Istoric - asta asteapta toti bucurestenii. Sa fie lasat Robert Negoita sa intervina in forta acolo - in 3 luni, o sa spuneti ca sunteti la Amsterdam nu in Bucuresti. Putorile de primari din alte sectoare nu au facut nimic. E scandalos!
Max
04 Jul 14:08
+0
VOTURI
-0
Si dupa ce le construiti sa le vindeti sub pretul pietei la rude si cunoscuti ptr. ca cu asta v-ati ocupat si pana acum. Principala grija a firei este sa cheltuie banii repede. Nimic pana acum despre cum sa facem bani pentru acest oras (investitii, locuri de munca bine platite, etc.)

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE