Toate salariile din învăţământ cresc cu 15%, de la 1 decembrie.Proiectul, publicat de Min. EducaţieiProiectul de ordonanță de urgență care prevede majorarea tuturor salariilor din învăţământ cu 15%, de la 1 decembrie 2015, a fost publicat de Ministerul Educaţiei. Astfel, cuantumul brut al salariilor de bază de care beneficiază personalul didactic și didactic auxiliar din învățământ va fi majorat cu 15% față de nivelul acordat pentru luna noiembrie 2015.

Toate salariile din invatamant cresc cu 15%, de la 1 decembrie.Proiectul, publicat de Min. Educatiei
Toate salariile din învăţământ cresc cu 15%, de la 1 decembrie.Proiectul, publicat de Min. Educaţiei
Foto: botosaninecenzurat.ro

Actul normativ publicat miercuri de Ministerul Educaţiei ar urma să completeze OUG nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum și alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice, scrie Agerpres.

Același proiect arată că, de la aceeași dată, cuantumul brut al salariilor de bază de care beneficiază personalul nedidactic din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, unitățile conexe ale învățământului preuniversitar de stat, instituțiile de învățământ superior de stat și din bibliotecile centrale universitare crește tot cu 15% în raport cu luna noiembrie.

De altfel, la jumătatea lunii octombrie, ministrul Sorin Cîmpeanu anunța că tot personalul din învățământ va beneficia de o creștere salarială de 15% de la 1 decembrie, pe lângă cele primite în acest an, astfel că pe 2015 majorările din acest sector ajung în medie la 26,7%.

"A fost acceptată solicitarea ca în Educație — după ce s-au acordat creșterile salariale de 10% pentru personalul didactic și didactic auxiliar de 5% în martie, 5% în septembrie, după ce s-au acordat 12% pentru personalul nedidactic în luna august — să se mai acorde în acest an, începând cu 1 decembrie, o creștere de 15% pentru tot personalul din învățământ, didactic, didactic auxiliar și nedidactic", preciza ministrul Educației după o discuție la Palatul Victoria cu sindicaliști.

Cîmpeanu a adăugat că efortul bugetar pentru aplicarea acestei majorări salariale este de 1,7 miliarde de lei.

Etichete: majorare salarii, majorare salarii profesori, Ministerul Educaţiei

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE