Toate spațiile verzi de pe marile bulevarde din Sectorul 3, reamenajate pe modelul Bd. UniriiSpațiile verzi delimitate de Bld. Camil Ressu, Șos. Mihai Bravu, Str. Baba Novac, Bld. Basarabia și Str. Câmpia Libertății vor intra într-un proces complex de reamenajare. Potrivit proiectelor aprobate de consilierii locali ai Sectorului 3 în ședința din luna aprilie, se are în vedere amenajarea spațiilor verzi prin gazonare, amplasarea unor "diafragme" roz pentru a împiedica scurgerea pământului pe carosabil, precum și instalarea unui sistem de irigații ce va utiliza apa din lacul Titan. Valoarea totală a investițiilor pentru amenajarea spațiilor verzi din aceste zone se ridică la aproximativ 15 milioane de lei (inclusiv TVA).

"Una din prioritățile Primăriei Sectorului 3 este creșterea suprafeței spațiilor verzi și îngrijirea celor existente plecând de la principiul că un oraș mai verde înseamnă un oraș care arată mai bine și, cel mai important, un oraș cu oameni mai sănătoși", se arată în expunerea de motive ce a stat la baza aprobării proiectelor de reamenajare a spațiilor verzi din zona I (Camil Ressu - M. Bravu - Baba Novac - Câmpia Libertății) și zona II (Baba Novac - M.Bravu - Basarabia - Câmpia Libertății).

Potrivit proiectului de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru amenajarea spațiilor verzi din zona I, costurile totale se ridică la 8.104.903 lei cu TVA, aproximativ 1.838.805 de euro, iar valoarea investiției pentru amenajarea spațiilor verzi din zona II se ridică la 7.021.930 lei cu TVA, adică 1.593.105 de euro.

Astfel, pentru a reamenaja spațiile verzi delimitate de Bld. Camil Ressu, Șos. Mihai Bravu, Str. Baba Novac, Bld. Basarabia și Str. Câmpia Libertății, Primăria Sectorului 3 va cheltui circa 3,4 milioane de euro. 

În proiectele aprobate de consilierii locali ai Sectorului 3 se propun următoarele tipuri de lucrări:

- amenajarea/nivelarea terenului și crearea unor "diafragme" pentru retenția pământului, acolo unde este necesar;

- gazonare;

- instalarea unor sisteme de irigații, aria estimată a fi irigată este de 108,67 mp pentru zona I și 108 mp pentru zona II.

Durata de realizare a investiției este de 180 de zile (6 luni).

În expunerea de motive ce însoțește cele două hotârâri se arată că "în prezent, spațiile verzi aferente ansamblurilor de locuințe din Sectorul 3 sunt constituite din zone de pământ deteriorat și neîngrijit, plantații de arbori și arbuști crescuți haotic care conferă spațiului public un aspect deformat, fără componente atractive."

Prin lucrări de terasament și modelare a terenului, plantații, alei și irigații, Primăria Sectorului 3 își propune să creeze "zone distincte în care toate categoriile de vârstă își pot găsi locul de relaxare, joacă, plimbare sau liniște dorit."

Redăm mai jos raportul de specialitate întocmit de Direcția Utilități Publice din cadrul Primăriei Sectorului 3:

"În anumite cazuri, locatarii imobilelor au amenajat, din inițiativa și cu forțele proprii, mici grădini, fără o abordare unitară, științifică și cu mari dificultăți din cauza lipsei unui sistem de irigații care să mențină gradul de umiditate necesar vegetației.

De asemenea, multe din aceste zone nu sunt mărginite în mod corect de borduri și/sau "diafragme" care să susțină pământul și care să nu permită scurgerea noroiului pe carosabil sau alei în cazul unor ploi abundente.

În acest mod, calitatea aerului din București s-a deteriorat influențând direct starea de sănătate a populației. Mărirea suprafețelor de spații verzi amenajate, perdele de verdeață sunt locuri ideale de recreere, relaxare și petrecere a timpului liber a rezidenților.

Prin lucrări de terasament și modelare a terenului, plantații, alei și irigații vor fi create zone distincte în care toate categoriile de vârstă își pot găsi locul de relaxare, joacă, plimbare sau liniște dorit.

Instalarea unui sistem automat de irigații, corespunzător unui proiect realizat și instalat profesional și cu instruirea utilizatorului se poate ajunge la o economie de apă de până la 50%. Sistemul de irigații va funcționa pentru întreaga suprafață de spațiu verde a zonelor verzi aferente ansamblurilor de locuințe cuprinse în perimetrul străzilor din zonele I și II.

Soluția cea mai eficientă este folosirea apei din lacul Titan, unde au fost deja montate stații de pompare cu filtre autocurățante și sisteme de distribuție spre marile cartiere din sector și care funcționează pe marile bulevarde. Din punct de vedere funcțional, această variantă este cea mai simplă și mai ușor de întreținut iar din punct de vedere economic, cea mai eficientă având în vedere că, în prealabil, celelalte componente ale sistemului au fost instalate.

Gazonul va fi însămânțat la începutul toamnei sau primăvara după decaparea stratului de pământ nefertil, cu această ocazie efectuându-se și lucrări pregătitoare de erbicidare, săpare, mărunțire și nivelare a terenului", se arată în raportul de specialitate ce însoțește hotărârile Consiliului Local.

Etichete: amenajare, borduri, diafragme, irigații, lacul Titan, modernizare, Sectorul 3, spatii verzi

0/10 COMENTARII
Nuti
08 May 21:14
+0
VOTURI
-0
Bd. Unirii nu mai este frumos. Au pus dale mari impreuna cu unele mici. Cand ploua sau ninge si calci pe dalele mici aluneci. Acest nai trebuie neaparat daramat neconditionat. Parca ar fi zidul din Berlin. Rusine cine l-a facut si trebuie neaparat dat jos.
rio
05 May 21:58
+0
VOTURI
-0
Pe unde sa iesim ma? Prin Burundi? Unde ai mai vazut tu borduri atat de inalte sau parcari in spic in miezul orasului (unde ar trebui sa existe parcari subterane)?
Bd Unirii arata rau inainte fiindca era neintretinut, nu fiindca ar fi avut o arhitectura mai proasta. Mie imi placea mai mult aspectul ala de alee de parc, cu asfalt si copaci seriosi. Iar administrarea nu tine de primaria de sector.
mihai
05 May 21:44
+0
VOTURI
-0
Poti sa-mi dai exemple unde in tarile civilizate vezi diafragme si garduri de 3 metri ?
Am fost in Suedia, acolo nu exista garduri,dar spatiile verzi sunt ingrijite, nu exista diafragme/borduri
dar nici noroaie pe strazi in cobditiile in care la ei ploua cu galeata.
Cris
05 May 15:08
+0
VOTURI
-0
Este un sector frumos, bey... circuli prin transee de beton, fara sa risti sa curga pamantul peste tine... Toate gardutzurile metalice au betonita la baza minim 60 cm... rezista la un cutremur de gradul 9.8 pe Richter...

Iar fata de aia din Drumul Taberei care au un parc, tip cazarma in care nu se poate circula, in sectorul 3 s-au turnat betoane in parcuri cu oamenii de fatza, nu s-a inchis niciun parc.
Geo
05 May 11:15
+0
VOTURI
-0
Este cel mai frumos sector carcotasilor. Puteti face o comparatie cu celelalte sectoare in special cu sectoarele 2,5 si 6. Diafragmele sunt necesare pentru a opri unele dintre animale de a parca pe ''spatiul verde''. Mai iesiti din tara si vedeti cu traiesc altii si cum sunt amenajate spatiile verzi. Bulevardul Unirii inainte de amenajare arata deploarabil (cautati pe google).
Popescu
05 May 10:40
+0
VOTURI
-0
Nenorocitule, ai distrus sectorul cel mai frumos din Bucuresti!
FCE
05 May 09:48
+0
VOTURI
-0
Sper sa nu se betoneze ca pe bd. Unirii! Vad din anumite poze ca se delimiteaza spatiul verde cu zidurile acelea rosii. Se fac terasari sau doreste sa se betoneze mare parte din spatiul verde?
kaa
05 May 09:43
+0
VOTURI
-0
Bd Unirii nici acum nu l-au terminat dupa 2 ani jumate. Parcarea intre posta si Unirii e neasfaltata din toamna. Cat de greu e sa te apuci sa torni un amarat de asfalt? Nu poti nici sa te plimbi fiindca au facut portiunea parcare, nu poti nici sa parchezi linistit fiindca nu e asfaltat si nu stii ce urmeaza...
Naiul ala ridicol e la fel de lasat balta din toamna.
Doar la trotuar ce mai pun cate o gresie de-aia la 3 zile.
Victor
05 May 09:02
+0
VOTURI
-0
ce porcarie...sa angajeze frate specialisti...sa organizeze un concurs ceva si sa faca dezbatere publica.
Cris
05 May 08:50
+0
VOTURI
-0
Super-logica betonarii in sectorul 3: "trebuie facute niste ziduri roz sa nu alunece pe carosabil tonele de pamant adaugate ulterior betonarii."

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h