Tokes dă în judecată Antena 3, pe Talpeş, Teodorescu şi Gâdea, după ce l-au acuzat că ar fi trădătorLaszlo Tokes cere în instanţă daune morale de 40.000 de euro de la fostul şef al SIE Ioan Talpeş, fostul ofiţer de informaţii Filip Teodorescu, realizatorul TV Mihai Gâdea şi Antenei 3. Decizia lui Tokes vine după ce Talpeş, Teodorescu şi Gâdea au afirmat într-o emisiune că ar fi trădător de ţară şi agent al serviciilor secrete maghiare.

Tokes da in judecata Antena 3, pe Talpes, Teodorescu si Gadea, dupa ce l-au acuzat ca ar fi tradator
Tokes dă în judecată Antena 3, pe Talpeş, Teodorescu şi Gâdea, după ce l-au acuzat că ar fi trădător
Foto: unprsector5.ro

Vineri, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş, europarlamentarul Tokes Laszlo a declarat că a decis să acţioneze în instanţă Antena 3 şi pe fostul şef al SIE, Ioan Talpeş, pe fostul ofiţer de informaţii Filip Teodorescu şi pe realizatorul Mihai Gâdea, ca urmare a emisiunii "Sinteza zilei" difuzate în 15 septembrie, în care a fost etichetat drept "trădător de ţară" şi spion al Ungariei, considerând că a fost victima unor "afirmaţii neadevărate şi denigratoare", scrie mediafax.ro.

"«Ascuţit-au limba lor ca a şarpelui; venin de aspidă sub buzele lor» - regele David astfel îşi caracteriza duşmanii perfizi (Psalmii 139,3). Domnul nostru Iisus îi numeşte «pui de vipere» pe fariseii ipocriţi (Matei 12,34). Aceste calificări din Sfânta Scriptură se mulează perfect pe calomniatorii mei care m-au denigrat cu înverşunare în emisiunea «Sinteza zilei» din 15 septembrie 2014 al canalului de televiziune Antena 3, proprietea fostului securist Dan Vo Dan Voiculescu Felix, numindă-mă «trădător de ţară şi spion al Ungariei», ba chiar ameninţându-mă indirect că aş putea avea soarta lui Mircea Răceanu, condamnat la moarte pentru trădare de regimul Ceauşescu", a susţinut Tokes.

Potrivit acestuia, în emisiunea respectivă a fost prezentată o chitanţă pe care a semnat-o în octombrie 1989, în valoare de 20.000 de lei, Tokes declarând că a primit acea sumă la momentul respectiv nu pentru a-şi trăda ţara, ci pentru că "emisarii" i-au spus că sunt preoţi reformaţi şi că au strâns pentru el banii respectivi de la enoriaşi, în condiţiile în care nu mai primise salariu de şase luni şi urma să fie evacuat din parohia din Timişoara.

Tokes a afirmat că nu cunoştea persoanele respective şi "cel mai probabil” a fost vorba de o cursă pe care i-a întins-o fosta Securitate, întrucât, imediat după ce a semnat chitanţa respectivă - care nu l-ar incrimina, ci dimpotrivă, ar dovedi "inocenţa” sa, întrucât în ea mulţumea pentru sumă şi invoca binecuvântarea dumnezeiască pentru binefăcătorii săi - a început să fie şantajat.


Etichete: antena 3, fostul şef al SIE Ioan Talpeş, Laszlo Tokes

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE