Cât a costat în realitate ARENA NAŢIONALĂ. Noi dezvăluiriArena Naţională a costat 207 milioane de euro, mai mult decât dublul investiţiei prevăzută iniţial pentru construcţia arenei,  se arată într-o investigaţie postată de jurnalistul Cătălin Tolontan pe blog. A

Cat a costat in realitate ARENA NATIONALA
Cât a costat în realitate ARENA NAŢIONALĂ

Într-un articol publicat, luni, pe tolo.ro, jurnaliştii Cătălin Tolontan şi Mirela Neag susţin că preţul final al Stadionului Naţional a fost de 207 milioane de euro cu TVA. 

"Date noi intrate în posesia Gazetei Sporturilor arată că prețul Stadionului Național este de 856 de milioane de lei cu TVA, aproximativ 207 milioane de euro luînd în calcul cursul valutar al anilor în care s-au plătit sumele. E mai mult decît dublul investiției aprobate inițial.

Din acești bani, 90 de milioane de lei au fost plătiți nu pentru lucrări, ci pentru "actualizări și revizuiri de preț". "Actualizarea și revizuirea prețului" este o metodă cvasigenerală prin care firmele care lucrează cu statul se protejează de inflație și de creșterea costurilor. Nu e nimic ilegal, dar e interesant", se arată, în articol. 

Potrivit sursei citate, în cazul unei investiții foarte mari, cum a fost cea a arenei, suma pe care Primăria a prins-o în contract, apoi a evaluat-o conform datelor statistice și în final a plătit-o ajunge ea însăși la o valoare remarcabilă: Max Bogl a încasat, cu TVA, 90 de milioane de lei drept "actualizare de preț".

"Ei singuri, acești bani reprezintă jumătate din prețul stadionului cu 30.000 de locuri de la Cluj. Reglajele financiare plătite de Primăria București au fost cu atît mai mari cu cît prețul Stadionului Național a crescut", se mai arată în articol.

CITEŞTE MAI MULTE AICI

 

Etichete: Arena Naţională, catalin tolontan, COSTURI ARENA NATIONALA

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h