Tolontan: Condrea mai avea o firmă clonă, Hexi Farma, cu care care vindea dezinfectanţi spitalelorPatronul Hexi Pharma, Dan Condrea, avea o firmă clonă, numită Hexi Farma, care a vândut şi ea dezinfectanţi de 400.000 de euro spitalelor, anunţă Cătălin Tolontan.

Tolontan: Condrea mai avea o firma clona, Hexi Farma, cu care care vindea dezinfectanti spitalelor
Tolontan: Condrea mai avea o firmă clonă, Hexi Farma, cu care care vindea dezinfectanţi spitalelor
Foto: nasul.tv

Junaliştii de la Gayeta Sporturlor susţin că autorităţile nu par să ştie de existenţa Hexi Farma, care nu figurează în statisticile privind licitaţiile prezentate după izbucnirea acestui scandal, nefiind vizată nici de ancheta DNA în acest caz.

Hexi Farma a avut 42 de contracte în valoare de 1,36 milioane de lei, în perioada 2007-2015, scrie tolo.ro.

Deşi Ministerul Sănătăţii a anunţat că va publica lista tuturor achiziţiilor de biocide din 2015, în documente apare doar Hexi Pharma. De asemenea, Agenţia pentru Agenda Digitală a României, care administrează SEAP, a făcut publice contractele de achiziţii din perioada 2011-2015, nici de aceaastă dată Hexi Farme neregăsindu-se în listă.

"Ce n-a descoperit statul român nici măcar la şapte săptămîni de la declanşarea scandalului. Ce n-a descoperit statul român nici măcar la şapte săptămîni de la declanşarea scandalului. După binecunoscuta formulă adidas şi adibas, Dan Condrea deţinea Hexi Pharma, dar şi Hexi Farma! Ambele firme au acelaşi sediu social: Bucureşti, Strada Floare Roşie", scriu jurnaliştii, remarcând că la acea adresă este  apartamentul unde a locuit tatăl lui Dan Condrea, fondatorul afacerii Hexi.

Hexi Farma a fost înregistrată la Registrul Comerţului pe 5 noiembrie 2004, iar proprietari sunt Dan Condrea (70%) şi fosta soţie Laura Georgescu (30%). După despărţirea celor doi, Condrea, care, potrivit fostei soţii, a deposedat-o de "bani, carduri şi alte proprietăţi”, a folosit firma cum a vrut, împingând Hexi Farma în contracte cu statul, în paralel cu Hexi Pharma.

Împuternicită a devenit Felicia Bica, contabila lui Condrea şi sora fostei soţii, cu care se află acum în relaţii glaciale.

Tolontan adaugă că, deşi Hexi Farma ar apărea la o căutare în SEAP, este uşor de crezut că este doar o greşeală şi că este vorba tot de Hexi Pharma, mai ales că ambele firme au aceeaşi adresă. Este probabil ca la fel să fi gândit şi autorităţile.

”Nu am ştiut că există o firmă care livra aceleaşi dezinfectante diluate şi care se numeşte Hexi Farma. Am o singură amintire stranie: la un moment dat, în fabrică ne-au dat halate cu Farma, scris cu ”F”. Am crezut că e o eroare de scriere”, spune o sursă din Hexi Pharma.

Condrea participa la licitaţii cu ambele firme, astfel încât sunt spitale care le-au avut ca furnizori pe amândouă.

Abia acum o săptămînă, Hexi Farma şi-a suspendat activitatea. 

Etichete: dezinfectanti spitale, hexi farma, Hexi Pharma, tolontan

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE