Toma Coconea, printre cei mai buni 10 atleţi ai lumiiToma Coconea a ajuns la finalul celei mai grele competiţii de aventură din lume, Red Bull X-Alps, pe poziţia a zecea, el fiind şi ultimul atlet ajuns înainte de închiderea competiţiei. Pentru ceilalţi 17 sportivi rămăşi în cursă, aventură s-a încheiat astăzi la ora 13.00.

Toma Coconea
Toma Coconea

Toma a luat startul în Piaţa Mozart din Salzburg şi pe parcursul competiţiei a trebuit să treacă prin 10 puncte de control obligatorii: Gaisberg (Austria, 1288 m), Dachstein (Austria, 2995 m), Wildkogel (Austria, 2224 m), Zugspitze (Germania, 2962 m), Ortler, Sulden (Italia, 1906 m), Interlaken (Elveţia, 568 m), Matterhorn (Elveţia, 4478 m), Mont Blanc (Franţa, 4810 m), Saint Hilaire (Franţa, 995 m) şi Monaco, locul în care aventură a luat sfârşit, conform Rl.ro

“Au fost aproape două săptămâni în care abilităţile noastre de atleţi au fost puse din greu la încercare. Fiecare dintre noi am fost puşi în situaţii dificile, în care deciziile de moment şi-au spus cuvântul, însă şi vremea a contat foarte mult.”, a spus Toma, imediat dupa ce a încheiat competiţia..

Competiţia a fost câştigată pentru a treia oară consecutiv de Christian Maurer, urmat de cei doi reprezentanţi ai Franţei, Clement Latour şi Antoine Girard.

Aventura lui Toma Coconea în cifre:

13 zile i-a luat lui Toma Coconea să ajungă la finiş
2458 km a parcurs in total, de la Salzburg la Monaco
1678 km a zburat cu parapanta, un record de zbor pentru Toma Coconea în cadrul Red Bull X-Alps
780 km a alergat / mers pe jos
55 ore petrecute in aer
108 ore in care a alergat
123 ore s-a odihnit
7 km/h viteza medie cu care a alergat
31 km/h viteza medie cu care a zburat
8 perechi de pantofi sport schimbate
3 GPS-uri folosite pe parcursul competitei
4000 m recordul de inaltime atins in zbor
65 litri de apa consumati
4 ore de somn de noapte
50 de hărţi de pe care îşi făceau strategia pentru a doua zi
1 parapantă

Etichete: toma coconea

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE