Tomac: Voi contesta certificatul pentru moschee/ Băsescu: Să primim şi noi o catedrală la IstanbulEugen Tomac, preşedinte executiv PMP şi candidat la Primăria Sectorului 1, a anunţat că va contesta în instanţă certificatul de urbanism, eliberat de primăria la care candidează, pentru construirea unei moschei în zona bulevardului Expoziţiei. Pe acelaşi subiect, preşedintele PMP Traian Băsescu a susţinut că România ar trebui să primească, la schimb, un teren pentru construirea unei catedrale la Istanbul.

Tomac: Voi contesta certificatul pentru moschee/ Basescu: Sa primim si noi o catedrala la Istanbul
Tomac: Voi contesta certificatul pentru moschee/ Băsescu: Să primim şi noi o catedrală la Istanbul
Foto: criteriul.ro

"Ne-a surprins faptul că administraţia locală, mă refer la conducerea Primăriei sectorului 1 care dă dovadă de incompetenţă şi de iresponsabilitate, accelerând procesul de autorizare în ceea ce priveşte începerea construcţiilor pentru mega moschee", a declarat, joi, la sediul PMP, preşedintele executiv al partidului, Eugen Tomac. 

El a anunţat că va contesta în instanţă certificatul de urbanism eliberat de Primăria sectorului 1.

Reamintim că Eugen Tomac şi-a anunţat candidatura la Primăria Sectorului 1, din partea PMP.

Şi preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat, joi, referitor la construcţia moscheii de la Bucureşti, că este "echivalentul catedralei", iar pe bază de reciprocitate România ar fi trebuit să primească la Istanbul un teren pentru construcţia unei catedrale.

"Moscheea este echivalentul catedralei. Nu poţi să îmi pui mie la dispoziţie la Istanbul un loc de rugăciune şi tu să faci o moschee la Bucureşti. O catedrală trebuia să ne aprobe, să ne dea teren la Istanbul, dacă discutăm de reciprocitate. La fel, dacă eventual vroia să construiască o geamie... Şi vă spun acest lucru, eu având o relaţie bună cu Erdogan, dar una e una şi alta e alta, fiecare cu credinţa lui. S-au chinuit ei secole să vină pe meleagurile noastre şi nu au reuşit să construiască nici geamii, nici moschei", a afirmat, joi, la Galaţi, Traian Băsescu.

El a spus că "lucrurile între state trebuie să se facă echitabil", transmite news.ro.

"Dacă vroia să construiască o geamie, foarte bine, ne dădea de o biserică, dacă a vrut o moschee, trebuia să ne dea de o catedrală, spaţiu. Deci lucrurile între state trebuie să se facă echitabil, corect. Adică nu se poate să stau în genunchi, chiar dacă discutăm de o ţară prietenă. Până la urmă, în politică prietenia este până la interes, nu pot, de dragul amiciţiei personale, să cedez la lucruri care mă umilesc", a susţinut Băsescu.

Certificatul de urbanism pentru moscheea pe care Muftiatul Cultului Musulman din România intenţionează să o construiască în Bucureşti, pe Bulevardul Expoziţiei nr. 22-30, a fost eliberat, însă acest document nu dă dreptul de construire, a informat, joi, Primăria Sectorului 1.

Etichete: alegeri locale, basescu, moschee, moschee bucuresti, tomac

0/1 COMENTARII
littleangel
15 Apr 08:20
+0
VOTURI
-0
Cit de jegos e base.... terenul primit in turcia este similar cu ce am oferit noi. Daca BOR a hotarit sa faca capela si hotel a fost alegerea lor si nu e nimic de condamnat in aceasta alegere, asa cum musulmanii au ales sa faca moschee si scoala

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h