Top 10 cele mai bune destinații europene pentru city breaks, în 2016Cultură și arhitectură, la un loc cu distracție și viață de noapte – cele mai apreciate destinații pentru excursiile de câteva zile au câte puțin din toate. IMOPEDIA prezintă clasamentul celor mai bune orașe pentru o escapadă de câteva zile, potrivit recomandărilor publicației britanice The Telegraph.

Top 10 cele mai bune destinatii europene pentru city breaks, in 2016 (Foto acasa.ro)
Top 10 cele mai bune destinații europene pentru city breaks, în 2016 (Foto acasa.ro)

Veneția

Cu o arhitectură uimitoare, muzee deosebite și o întinsă rețea de canale fascinante, Veneția reușește să încânte vizitatorii de sute de ani. Încă din 1979, UNESCO a inclus întregul oraș (și laguna) pe lista Patrimoniului Mondial. Pe timp de vară, numărul turiștilor poate fi destul de obositor, însă atmosfera fermecătoare a orașului distrage atenția de la acest aspect. Cu toate că a reușit să păstreze din aerul de altă dată, Veneția nu este un oraș învechit, având o scenă contemporană vibrantă.

Paris

Cu monumentele sale faimose și simbolurile cunoscute de o lume întreagă, Paris are o reputație aparte în orice domeniu. Încă din secolul al XII-lea, capitala franceză a devenit unul dintre centrele europene în domenii precum cultură, arte sau educație, iar de-a lungul istoriei, Parisul a fost punctul de plecare a numeroase evenimente politice de o importanță aparte. Turiștii au ceva de admirat la fiecare colț de stradă, motiv pentru care Parisul este una dintre cele mai vizitate destinații turistice din lume.

Roma

Roma este unul dintre puținele orașe care a reușit să își conserve istoria într-un mod impresionant, astfel că monumentele, statuetele, relicvele și numeroase alte frumuseți pot fi întâlnite la tot pasul. Puține orașe din lume se bucură de faima Romei, precum și de aerul antic, impresionant, care atrage peste șase milioane de turiști în fiecare an. Cunoscută și sub numele de „Orașul Etern", capitala Italiei conține mai multe obiective turistice și ruine decât pot fi vizitate într-o lună de vacanță.

Amsterdam

Capitala olandeză este un centrul regional al evenimentelor business, convențiilor de afaceri și expozițiilor. Însă nu este dezvoltat doar sectorul turismului în interes de afaceri, Amsterdam fiind una dintre primele destinații în preferințele tinerilor europeni. Cu o viață de noapte extrem de animată, Amsterdam este preferatul petrecăreților, o destinație perfectă pentru câteva zile de ieșire din ritmul obișnuit. Din păcate, obiectivele turistice și istoria orașului tind să fie eclipsate de viața de noapte.

Florenta

Unul dintre cele mai bogate orașe europene, Florența este considerat a fi punctul de plecare al Renașterii, denumit și „Atena Evului Mediu". Centrul său istoric a fost inclus pe lista Patrimoniului Cultural UNESCO încă din 1982, atrăgând în prezent milioane de turiști anual. Datorită moștenirii sale culturale și arhitecturale, Florența a fost inclusă între cele mai frumoase orașe ale lumii, de numeroase publicații, în diverse rânduri.

Restul destinaţiilor din top 10 citybreaks în 2016, pe media.imopedia.ro. 

Etichete: 2016, citybreak, top detinatii citybreak, Veneția

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE