Top 6 cele mai căutate materiale din piatră naturală folosite pentru placarea faţadeiPlacarea fatadei cu materiale din piatra naturala este intotdeauna varianta cea mai eficienta pe termen lung, in termeni de durabilitate, aspect estetic si usurinta intretinerii. Desi exista multe alte optiuni de materiale in acest sens, beneficiile placarilor cu piatra naturala nu pot fi egalate. Ai mai jos o lista de materiale din piatra naturala cu statut preferential pe piata de profil.

Top 6 cele mai cautate materiale din piatra naturala folosite pentru placarea fatadei
Top 6 cele mai căutate materiale din piatră naturală folosite pentru placarea faţadei
Foto: piatraonline.ro

1. Travertinul

Travertinul s-a evidentiat in industria constructiilor ca o piatra naturala ce poate fi folosita in nenumarate scopuri, de la placarea fatadelor, pana la amenajarea aleilor, teraselor, scuarurilor, treptelor, coloanelor sau semineelor.

Se remarca prin versatilitatea sa crescuta, eleganta subtila calda, precum si prin usurinta la prelucrare. Disponibil intr-o gama variata de texturi, culori si forme, travertinul este o alegere excelenta pentru amenajarea exteriorului unei cladiri. Intra pe piatraonline.ro si vezi ce alternative calitative si accesibile ai la dispozitie!

2. Ardezia

Ardezia este o optiune excelenta pentru adaugarea unor accente interesante pe fatada unei constructii, fiind un material foarte rezistent in fata intemperiilor, focului sau expunerii directe la soare. In afara de placarea unor portiuni ale fatadelor, ardezia este recomandata si pentru amenajarea bucatariilor, pardoselilor si acoperisurilor.

3. Marmura

Un alt material foarte cautat pentru fatade, scari si cai de acces, pardoseli sau chiar placaje la interior este marmura. Cu un aspect elegant si disponibila intr-o multitudine de culori, marmura este un bun izolant termic, nu absoarbe apa si reprezinta o investitie inspirata pe termen indefinit.

4. Granitul

In zonele cu umiditate crescuta, granitul este foarte cautat pentru placaje verticale la interior si exterior. Materialul este foarte rezistent in fata factorilor atmosferici, fiind recomandat si pentru placarea fatadelor.

5. Andezitul

Rezistent la trafic si factori atmosferici, andezitul este un material versatil, recomandat pentru placaje, pardoseli, borduri, dale, trepte etc. Caracteristicile andezitului il fac sa fie un material durabil si usor de manevrat.

6. Pietre naturale decorative (calcare, gresii etc.)

Utilizate pentru zidarii din masiv sau aparente, placaje interioare si exterioare, elemente de arhitectura, etc. cu tenta rustica, clasica sau moderna, pietrele naturale decorative sunt alternative excelente si populare pentru placarea fatadei unei cladiri.

Advertorial

Etichete: fatada, marmură, materiale de constructii, piatră naturală, reabilitare faţadă, top

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE