TOPUL celor mai profitabile acţiuni în 2015. Prima a avut un randament de 292%Acţiunile producătorului de echipamente pentru industria aeronautică IAR Braşov (IARV) sunt lideri la câştiguri în anul 2015 cu un randament total (evoluţie plus dividende) de 292%. Urmează acţiunile producătorului de materiale din tâmplărie PVC Teraplast Bistriţa (TRP) cu un randament de 223% şi titlurile producătorului de cabluri Romcab (MCAB) care au adus investitorilor un profit de 56% anul trecut.

TOPUL celor mai profitabile actiuni in 2015. Prima a avut un randament de 292% (Foto economica.net)
TOPUL celor mai profitabile acţiuni în 2015. Prima a avut un randament de 292% (Foto economica.net)

Cele trei acţiuni sunt puţin lichide, cu un rulaj anual cuprins între 6,8 mil. lei (Teraplast) şi 14,6 mil. lei (Romcab), astfel că sunt considerate mai riscante decât companiile cu lichiditate ridicată, care înregistrează tranzacţii şi de 1,6 mld. lei pe an.

Din rândul acţiunilor lichide, Banca Transilvania (TLV) este lider cu un avans de 45% al acţiunilor anul trecut. Indicele BET, ce include cele mai lichide zece acţiuni, a închis anul 2015 cu un minus de 1,1%, marcând astfel cel mai slab an din 2011 încoace. Incluzând dividendele plătite de cele mai lichide zece companii, randamentul total al indicelui BET urcă la 3%.

Avansul acţiunilor IARV a fost susţinut de transferul de pe piaţa RASDAQ la cota bursei şi de rezultatele financiare în creştere ale companiei alimentate de majorarea cheltuielilor pentru apărare de către stat.

Sursa: Ziarul Financiar

Etichete: actiuni profitabile, IAR Braşov (IARV), PVC Teraplast Bistriţa (TRP), Romcab (MCAB)

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE