Topul celor mai scumpe zone din Capitală. Cât costă apartamentele din Primăverii până în FerentariPreţurile apartamentelor din Bucureşti înregistrează în continuare diferenţe majore în funcţie de zone. În timp ce în cartierul Primăverii preţurile pe metru pătrat se situează în jurul valorii de 2.225 euro/mp pentru un apartament cu trei camere, în Ferentari preţurile sunt chiar şi de patru ori mai mici.

Topul celor mai scumpe zone din Capitala. Cat costa apartamentele din Primaverii pana in Ferentari
Topul celor mai scumpe zone din Capitală. Cât costă apartamentele din Primăverii până în Ferentari

Preţul locuinţelor este influenţat de mulţi factori, însă în ultimii ani, dupa stabilirea bugetului, factorul cel mai important de diferenţiere a fost reprezentat de amplasament. Imobiliare.NET a efectuat o analiză, care, luând în calcul preţul mediu pe metru pătrat de vânzare al apartamentelor din Bucureşti în luna mai, demonstrează cât de mari sunt diferenţele între locuinţe situate în acelaşi sector, însă în zone diferite. Astfel, o garsonieră în Balta Albă, un apartament cu 3 camere în Bucureştii Noi sau unul cu 4 camere în Crângaşi, toate se invârt în jurul a 1000 E/mp, însă nu toate corespund nevoilor viitorilor proprietari. 

Rezultatele acestei analize ne arată că principalul criteriu în funcție de care se ține cont la alegerea unei locuințe, este zona, bucureştenii fiind dispuşi să plătească preţuri mai mari, uneori chiar duble sau triple, pentru locuinţe mai bine poziţionate.

Primăverii, cel mai scump cartier – Ferentari, cel mai accesibil

În mai, preţul mediu de vânzare al unei garsoniere din Bucureşti este de 1014 E/mp. Pentru acelaşi tip de locuinţă, amplasată de această dată în sectorul 1, zona Dorobanţi, un cumpărător trebuie să plătească un preţ mediu de 1469 E/mp. Sectorul 1 este recunoscut ca fiind cel mai scump sector al Capitalei, însă există şi aici zone unde preţul este sub media garsonierelor din Bucureşti luna aceasta, şi anume, cartierul Bucureştii Noi, unde preţul este de 926 E/mp. Cea mai scumpă zonă pentru garsoniere în sectorul 3 este Decebal, acolo unde preţul mediu este de 1262 E/mp, în cealaltă extremă situându-se cartierul Balta Albă, unde preţul mediu este de 938 E/mp. Cele mai scumpe garsoniere din sectoarele 4 şi 5 se găsesc în cartierul Tineretului – 1223 E/mp, respectiv zona Cişmigiu – 1247, în vreme ce zonele cele mai ieftine sunt Giurgiului – 871 E/mp, respectiv Ferentari - 777 E/mp. În sectoarele 2 şi 6, cele mai ridicate preţuri medii se întâlnesc în zona Moşilor – 1169 E/mp şi în cartierul Crângaşi – 1053 E/mp, în vreme ce zonele cele mai accesibile sunt Ferdinand – 944 E/mp, respectiv Ghencea - 842 E/mp.

În ceea ce priveşte preţul mediu de vânzare al unui apartament cu 2 camere din Bucureşti, acesta este de 1003 E/mp în mai, de două ori mai mic decât cel cerut de proprietarii din cartierul Primăverii – 2162 E/mp, conform cifrelor oferite de Imobiliare.NET. Cei care preferă zona de nord a Capitalei pot opta şi pentru un apartament cu 2 camere în cartierul Bucureştii Noi, acolo unde preţul mediu este de 1060 E/mp. La mare distanţă de Primăverii, cea mai scumpă zonă din sectorul 2 la apartamentele cu 2 camere este Dacia, cu un preţ mediu de 1466 E/mp. În schimb, cartierul Pantelimon trage în jos media apartamentelor cu 2 camere din sectorul 2, aici proprietarii cerând 886 E/mp. La mijlocul clasamentului se situează sectoarele 3 şi 5, cu cele mai scumpe apartamente cu 2 camere în zona Decebal – 1297 E/mp, respectiv Cotroceni – 1338 E/mp, care contrastează cu zona 23 August – 865 E/mp, respectiv cartierul Ferentari – 642 E/mp. În sectoarele 4 şi 6, zonele de top sunt Tineretului – 1223 E/mp, respectiv Crângaşi – 964 E/mp, în timp ce zonele în care proprietarii au pretenţii mai scăzute sunt Giurgiului – 806 E/mp, respectiv Ghencea – 854 E/mp.

Şi când vine vorba de apartamentele cu 3 camere, tot cartierul Primăverii este în top, cu un preţ mediu de 2225 E/mp, mai mult decât dublu faţă de cel mai accesibil cartier din sectorul 1, Bucureştii Noi – 1057 E/mp şi chiar decât preţul mediu de vânzare al apartamentelor cu 3 camere din Bucureşti – 1067 E/mp. Al doilea cel mai scump preţ mediu al apartamentelor cu 3 camere (excluzând sectorul 1) provine din sectorul 5, cartierul Cotroceni – 1338 E/mp. În cealaltă extremă se regăseşte cartierul Ferentari, cu un preţ mediu al apartamentelor cu 3 camere de 545 E/mp. În sectoarele 2 şi 3, cele mai piperate zone sunt Dacia – 1404 E/mp, respectiv Decebal – 1362 E/mp, în vreme ce pretenţiile cele mai scăzute le au proprietarii din Pantelimon – 873 E/mp, respectiv Balta Albă – 901 E/mp. În sectorul 4, proprietarii din zona Parcului Carol cer cei mai mulţi bani pentru un apartament cu 3 camere – 1332 E/mp, în vreme ce preţul mediu în zona Brâncoveanu este de 972 E/mp, cel mai mic din sectorul 4. Singurul sector în care preţul mediu al apartamentelor cu 3 camere nu depăşeşte preţul mediu pe Bucureşti este sectorul 6, acolo unde cel mai scump cartier este Crângaşi – 964 E/mp, iar cel mai ieftin este Giuleşti – 723 E/mp, conform cifrelor oferite de Imobiliare.NET.

În mai, preţul mediu de vânzare al unui apartament cu 4 camere din Bucureşti este de 1014 E/mp.Tot în sectorul 1 se înregistrează cel mai ridicat preţ mediu şi în cazul apartamentelor cu 4 camere, în cartierul Aviaţiei – 1987 E/mp, la fel cum în Bucureştii Noi este cel mai accesibil preţ din acest sector – 828 E/mp. În sectorul 5 se înregistrează cea mai mare discrepanţă de preţ dintre toate tipurile de locuinţe din Bucureşti, cea mai scumpă zonă fiind în Cotroceni – 1761 E/mp, iar cea mai ieftină în Ferentari – 534 E/mp, preţ mediu pentru un apartament cu 4 camere. Piaţa Muncii este vârful iceberg-ului în sectorul 3, cu un preţ mediu de 1710 E/mp, în timp ce în cartierul Balta Albă preţul coboară până la 849 E/mp. În sectoarele 2 şi 4 cele mai ridicate preţuri medii se întâlnesc în zona Dacia – 1215 E/mp, respectiv Văcăreşti 1238 E/mp, în timp ce zonele cele mai accesibile din acest sector sunt Fundeni – 684 E/mp şi Giurgiului – 678 E/mp. Cel mai scump cartier din sectorul 6 în ceea ce priveşte preţul mediu al apartamentelor cu 4 camere este Crângaşi – 955 E/mp, în timp ce pretenţiile cele mai scăzute le au proprietarii din Militari – 781 E/mp.

Etichete: preţuri apartamente, preţuri apartamente Bucureşti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h