Topul investițiilor scumpe ale României: Șoseaua București-Ploiești, printre lucrările costisitoarePentru Autostrada Transilvania statul român a îngropat un miliard și jumătate de euro, calea ferată care leagă București de Constanța a înghițit și ea aproape un miliard de euro, deși călătoria cu trenul durează acum mai mult decât înaintea începerii lucrărilor de reabilitare. La segmentul Bucureşti-Ploiești, în cei șapte ani de lucrări, constructorii au încasat mai bine de 451 de milioane de euro.

Topul investitiilor scumpe ale Romaniei: Șoseaua Bucuresti-Ploiesti, printre lucrarile costisitoare
Topul investițiilor scumpe ale României: Șoseaua București-Ploiești, printre lucrările costisitoare
Foto: dcnews.ro

Deși bulgarii construiesc autostrăzi cu numai 2-3 milioane de euro pe kilometru, România a plătit și 25 de milioane de euro pentru un kilometru de șosea de mare viteză, sumă pe care şi-au mai permis-o, de exemplu, austriecii. Diferența este că autostrada lor trecea prin Alpi și trebuia săpată în stâncă, în timp ce la noi Bechtel a avut de construit la șes. La Autostrada Transilvania, statul român a plătit 1,3 miliarde de euro pentru 86 de kilometri de șosea construiți, dintre care numai 52 sunt circulabili, informează digi24.ro.

Pentru segmentul Bucureşti-Ploiești, în cei șapte ani de lucrări, constructorii au încasat mai bine de 451 de milioane de euro. Se poate circula pe 56 de kilometri din autostradă, însă nu sunt gata drumurile de acces și spațiile de servicii. În plus, fără cei șase kilometri care să conecteze șoseaua de la centură de Capitală, numărul maşinilor care tranzitează autostrada este de patru ori mai mic față de estimările inițiale.

Într-un top al investițiilor scumpe și inutile, un loc de cinste ar trebui să-l ocupe și lucrările de reabilitare a celor 225 de kilometri de cale ferată dintre București și Constanța. Au costat aproape 900 de milioane de euro, iar rezultatul este că acum o călătorie cu trenul din Capitală până pe litoral durează mai mult decât înainte de reparații. Autoritățile dau vina pe hoții de fier vechi care au furat tot, de la cabluri până la relee.

Etichete: autostradă, Autostrada Transilvania, Șoseaua Bucureşti-Ploieşti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE