Topul oraşelor cu cea mai scumpă gigacalorie din România. Pe ce loc se află BucureştiulPreţul gigacaloriei facturat la populaţia din marile oraşe reşedinţă de judeţ depăşeşte 200 de lei, maximul la nivel naţional fiind întâlnit în Constanţa, reiese din datele centralizate la Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC).

Pretul gigacaloriei va creste la iarna
Pretul gigacaloriei va creste la iarna
Foto: presalocala.com

La Constanţa, regia locală de distribuţie a energiei termice (RADET) a facturat pentru populaţie un preţ al gigacaloriei de 411,8 lei, în condiţiile în care preţul de furnizare aprobat de ANRSC a fost de 431,1 lei/Gcal.

Reşedinţa judeţului Covasna, Sfântu Gheorghe, este a doua în topul tarifelor, preţul facturat pentru populaţie de către Urban-Locato fiind de 298,4 lei/Gcal. Preţul de furnizare aprobat de ANRSC la Sfântu Gheorghe a fost de 359,8 lei/Gcal. Urmează Miercurea Ciuc (Harghita), cu 275 de lei/Gcal facturat pentru populaţie de către Goscom SA, la un cost de furnizare aprobat de 451 de lei/Gcal, scrie Mediafax.

Topul tarifelor pentru energia termică facturată populaţiei este continuat de Arad (266,5 lei/Gcal, furnizor CET Hidrocarburi SA), Sibiu (265,3 lei/Gcal, Urbana SA), Iaşi (256,4 lei/Gcal, Veolia Energie), Focşani (255 de lei/Gcal, Enet SA), Timişoara (244 de lei/Gcal, Colterm), Oradea (240 de lei/Gcal, Termoficare Oradea SA), Râmnicu Vâlcea (228,4 lei/Gcal, CET Govora) şi Ploieşti (224,3 lei/Gcal, Veolia Energie).

La Bucureşti se regăseşte unul dintre cele mai mici tarife facturate populaţiei (164 lei/Gcal, RADET), însă în condiţiile în care costul de furnizare aprobat de ANRSC este de 342,9 lei/Gcal, iar reparaţiile planificate au fost realizate într-o proporţie mai mică de 20%.

Tarife mai mici, sub 180 de lei/Gcal, au mai fost facturate în oraşele Bacău (Thermoenergy Group), Botoşani (Modern Calor), Suceava (Thermonet), Galaţi (Calorgal) şi Tulcea (Energoterm).

Potrivit ANRSC, la nivel naţional sunt racordate la termoficarea centralizată 1,25 milioane de apartamente situate în 49 de localităţi (inclusiv Municipiul Bucureşti), gradul de contorizare al acestora fiind de 98,1% pentru încălzire, respectiv 96,9% pentru apa caldă.

Etichete: gigacalorie, gigacalorie bucuresti, preţ gigacalorie

0/3 COMENTARII
Cris
15 oct 23:07
+0
VOTURI
-0
In Bucuresti gigacaloria ar trebui sa fie gratuita, respectiv s-o plateasca primaria integral. La fel transportul in comun... Nu vad rostul pentru care bucurestenii ar plati acelasi cost la caldura ca cei din Iasi sau Vaslui
@Cris
15 oct 19:58
+0
VOTURI
-0
Draga Cris ori esti dus cu pluta ori esti platit sa comentezi.
In Bucuresti Gigacaloria este subventionata cu 50%. Daca sti sa calculezi ai vedea cat costa ea de fapt. Si siguri nu este ieftina.
Cris
15 oct 09:48
+0
VOTURI
-0
E normal ca bucurestenii sa aiba cel mai mic tarif la gigacalorie in conditiile in care vin alegerile si votul din Bucuresti este decisiv pentru soarta PSD-ului. Dupa alegeri, Dzeu cu mila, vor creste toate taxele, pretul la caldura, vor sari preturile la mancare, tot. Asa e cand ai de-a face cu escroci la conducerea tarii.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE