Topul substanţelor consumate zilnic care dau cea mai mare dependenţăClasificarea substanţelor de mai jos a fost realizată în funcţie de rezultatele obţinute în urma efecturării unui studiu complex, iniţiat în anul 2007.

Topul substantelor care dau dependenta
Topul substanţelor care dau dependenţă

Cercetătorii au opinii diferite în ceea ce priveşte numirea unei substanţe care provoacă cea mai puternică dependenţă, astfel că organizarea lor într-un top propriu-zis este dificilă. Cu toate acestea, o parte dintre cele mai periculoase substanşe sunt următoarele:

Barbituricele

Sunt substanţe folosite în mod normal pentru tratarea anxietăţii şi a insomniei. Barbituricele interferează cu semnalele neuronale, provocând întreruperea activităţii anumitor regiuni ale creierului. Consumat în doze mici, sedativul provoacă o stare de euforie, însă dacă este întrebuinţat în mod excesiv, el poate duce la declanşarea stopului respirator.

Nicotina

Este principala substanţă din compoziţia tutunului care cauzează dependenţă. În momentul în care cineva fumează o ţigară, nicotina este absorbită rapid în plămâni, de unde ajunge, mai apoi, prin vasele sangvine, în creier.

Alcoolul

Alcoolul produce efecte multiple asupra creierului. Cel mai important dintre acestea este creşterea nivelului de dopamină, care poate atinge valori mai mari de până la 360%. Se estimează că 22 de procente dintre persoanele care au consumat alcool cel puţin o dată în viaţă au devenit dependenţi.

Citeşte continuarea pe Descoperă.

Etichete: dependenta, substante care dau dependenta, substante consumate zilnic

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h