Topul universităţilor de stat din România, în funcţie de numărul de studenţiUniversitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca are cei mai mulţi studenţi dintre toate universităţile româneşti de stat, potrivit raportului publicat în iulie de Consiliul Naţional pentru Finanţarea Învăţământului Superior (CNFIS).

Topul universitatilor de stat din Romania, in functie de numarul de studenti
Topul universităţilor de stat din România, în funcţie de numărul de studenţi
Foto: observator.ro

Universitatea cu cei mai mulţi studenţi la buget şi taxă de la licenţă, masterat şi doctorat este „Babeş-Bolyai" din Cluj, care are peste 36.000 de studenţi, urmată de Universitatea din Bucureşti, cu peste 30.000 de studenţi şi de Universitatea „Al. I Cuza" din Iaşi, cu peste 26.000 de studenţi.

Topul universităţilor de stat din România, în funcţie de numărul de studenţi arată astfel:

1. Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca - 36.391 de studenţi

2. Universitatea din Bucureşti - 30.487 de studenţi

3. Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi - 26.200 de studenţi

4. Universitatea Politehnică din Bucureşti - 25.382 de studenţi

5. Academia de Studii Economice (ASE) Bucureşti - 23.678 de studenţi

6. Universitatea din Craiova - 20.088 de studenţi

În ceea ce priveşte numărul de studenţi acceptaţi pe locurile de la taxă, tot UBB Cluj se află pe primul loc, însă ierarhia se schimbă în rest. Astfel, a doua universitate de stat din ţară cu cele mai multe locuri la taxă este ASE din Bucureşti, în timp ce Politehnica are cei mai puţini studenţi la taxă din top şase.

Numărul studenţilor este însă în scădere, din cauza scăderii numărului de copii născuţi după 1990, al reducerii numărului anilor de studii la nivel de licenţă în urma implementării sistemului Bologna în 2005 şi al scăderii numărului absolvenţilor de Bac, se mai arată în raportul CNFIS, citat de adevarul.ro.

Mai mult pe adevarul.ro.

Etichete: Academia de Studii Economice, ase, top, Universitatea Bucureşti, Universitatea Politehnică Bucureşti, universităţi

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE