TRADIŢII ŞI OBICEIURI DE 29 AUGUST- AZI, VINERI, TĂIEREA CAPULUI SFÂNTULUI IOAN BOTEZĂTORULTRADIŢII ŞI OBICEIURI DE 29 AUGUST- TĂIEREA CAPULUI SFÂNTULUI IOAN BOTEZĂTORUL, AZI, VINERI: Ziua de 29 august marcheză, în calendarul creştin-ortodox, Ziua Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul şi aduce cu sine o serie de tradiţii şi obiceiuri. 

TRADITII SI OBICEIURI DE 29 AUGUST- TAIEREA CAPULUI SFANTULUI IOAN BOTEZATORUL
TRADIŢII ŞI OBICEIURI DE 29 AUGUST- TĂIEREA CAPULUI SFÂNTULUI IOAN BOTEZĂTORUL

TRADIŢII ŞI OBICEIURI DE 29 AUGUST- TĂIEREA CAPULUI SFÂNTULUI IOAN BOTEZĂTORUL, AZI, VINERI: 

Ziua Taierii capului Sfantului Ioan Botezatorul este o zi de post. Ni se cere sa postim in aceasta zi, pe de o parte ca sa nu ne asemanam cu Irod, care din cauza ospatului fara masura, a cerut ca Salomeea sa-i danseze si drept rasplata i-a oferit capul Sfantului Ioan Botezatorul, iar pe de alta parte, ca sa ne asemanam cu viata infranata a lui Ioan, scrie creştinortodox.ro

TRADIŢII ŞI OBICEIURI DE 29 AUGUST- TĂIEREA CAPULUI SFÂNTULUI IOAN BOTEZĂTORUL: 

In ziua de 29 august, cand praznuim Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul, exista credinta in popor ca nu trebuie sa se foloseasca cutitul, totul se rupea cu mana. In popor se vorbea si de inceperea unui post, numit "de la cruce pana la cruce", un post care tinea pana pe 14 septembrie (Inaltarea Sfintei Cruci), neconsemnat in calendarul crestin, care avea rolul de a-i curati pe cei care au savarsit omoruri sau alte pacate grave.

TRADIŢII ŞI OBICEIURI DE 29 AUGUST- TĂIEREA CAPULUI SFÂNTULUI IOAN BOTEZĂTORUL: 

Tot in popor era intalnita si interdictia de a taia si manca fructe si legume cu forma rotunda, de exemplu pepenele nu era consumat in aceasta zi. şi nici varză pentru că pe varză ar fi fost tăiat capul profetului.

Se mai spune că din această zi începe şi frigul toamnei aşa cum fiecare om este cuprins de friguri, de fapt, frisoane, când află felul în care a fost să moară Sfântul Ioan Botezătorul.

Etichete: ioan botezatorul, Sfântul Ioan

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE