Trafic aerian record în anul 2015, pe aeroporturile CapitaleiCNAB anunţă că, în 2015, a fost înregistrat un număr record de 9.287.554 de pasageri pe cele două aeroporturi ale Bucureştiului. Numărul este cu 11,6% mai mare faţă de cel înregistrat în 2014.

Greva de avertisment pe aeroportul Henri Coanda, astazi. Avioanele ar putea avea intarzieri
Grevă de avertisment pe aeroportul Henri Coandă, astăzi. Avioanele ar putea avea întârzieri
Foto: gandul.info

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a înregistrat în anul 2015, pe cele două aeroporturi ale Capitalei - Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti (AIHCB) şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa-Aurel Vlaicu (AIBB AV), un număr record de 9.287.554 de pasageri şi 108.566 de mişcări aeronave (aterizări şi decolări). Din total, pe AIHCB s-au înregistrat 9.274.629 de pasageri şi 97.218 de mişcări de aeronave,i informează reprezentanţii CNAB printr-un comunicat de presă.

Faţă de anul 2014, numărul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile Bucureştiului în anul 2015 a înregistrat o creştere relevantă, de 11,6%.

Evoluţia numărului de pasageri pe cele două aeroporturi ale Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti depăşeşte tendinţa generală înregistrată la nivel european. În plus, pe aeroporturile Capitalei s-a înregistrat o creştere substanţială a numărului de mişcări de aeronave, devansând şi la acest capitol trendul european. Astfel, anul trecut, numărul mişcărilor de aeronave pe aeroporturile din Bucureşti a crescut cu 6,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2014.

Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti operează în prezent 31 de companii aeriene, care transportă pasageri către 70 de destinaţii.

 

 

Etichete: aeroport, aeroporturi Bucureşti, trafic aeroport

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h