Trafic de coșmar în centrul Capitalei: s-a dat startul unei noi borduriadeBucureştiul este renumit pentru înlocuirea frecventă a bordurilor, astfel că lucările de întreţinere demarate de municipalitate au început tot cu acestea.  

Trafic de cosmar in centrul Capitalei din cauza schimbarii bordurilor
Trafic de coșmar în centrul Capitalei din cauza schimbării bordurilor

Două artere importante, respectiv bulevardele Regina Elisabeta şi Mihail Kogălniceanu sunt supuse lucrărilor de întreţinere. Potrivit municipalităţii, pe bulevardul Regina Elisabeta lucrările de mentenanţă se vor executa pe ambele sensuri de circulaţie. De asemenea, reabilitarea va include şi staţiile RATB şi trotuarele.

Potrivit administraţiei, staţiile de transport public, amplasate pe trotuare vor fi reamenajate în totalitate. Acest lucru este prevăzut în planul Regiei Autonome de Transport din Bucureşti şi se desfăşoară în parteneriat cu Primăria Bucureştiului.

Pe bulevardul ce coboară din Piaţa Universităţii către Piaţa Eroilor este prevăzut de asemenea şi schimbarea pavajul deja existent din granit, pentru a se deosebi de restul trotuarului care va fi asfaltat, informează Adevarul. Astfel, dalele nou instalate în straţiile RATB vor fi alcătuite din cărămizi bicolore gri şi roz. Lucrări de întreţinere se fac şi la carosabil, astfel încât circulaţia se desfăşoară cu dificultate, când pe o bandă, când pe alta. Reprezentanţii municipalităţii afirmă cu disconfortul dat de desfăşurarea acestor lucrări vor dura câteva săptămâni.

O altă zonă în care se fac lucrări de mentenanţă este cea a Pieţei Universităţii, lângă fântâna arteziană. Municipalitatea a început aici înlocuirea bordurilor şi a dalelor de pe trotuar, precum şi demontarea băncilor de pe Magheru. Autorităţile au declarat că toate dalele "ciuruite" ale trotuarelor de la Universitate vor fi înlocuite cu pietre cubice şi plăci de granit multicolore. Lucările costă 1,7 milioane de lei (aproximativ 400.000 de euro).

La începutul anului 2011, Administraţia Străzilor din Bucureşti a atribuit contracte în valoare totală de 287 de milioane de euro prin care se asigură, pentru o perioadă de patru ani, lucrări de mentenanţă şi administrare a unor bulevarde mari, precum, Calea Victoriei, Bulevardul Gheorghe Magheru, Calea Dorobanţilor, Bulevardele Timişoara şi Barbu Văcărescu.

Etichete: Administraţia Străzilor Bucureşti, Capitală, centru

0/1 COMENTARII
vallym
16 iul 22:52
+0
VOTURI
-0
ziceati de videanu si asta face la fel...ies bani buni din borduri, inca 4 ani:))0

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE