Trafic DEVIAT şi semafoare defecte, în mai multe zone din Bucureşti, luni dimineaţăBrigada Rutieră a Capitalei anunţă că, luni dimineaţă, traficul rutier este deviat, iar semafoarele sunt defecte, în mai multe zone din Bucureşti. Potrivit Brigăzii Rutiere, în week-end-ul trecut, în Capitală, au avut loc 13 accidente rutiere, în urma cărora 2 persoane au decedat, iar alte 7 persoane au fost rănite grav.

Trafic DEVIAT si semafoare defecte, in mai multe zone din Bucuresti, luni dimineata
Trafic DEVIAT şi semafoare defecte, în mai multe zone din Bucureşti, luni dimineaţă

TRAFIC RUTIER DEVIAT:

- Drumul Taberei, între str. Valea Argeşului şi str. Valea Ialomiţei – lucrări metrou;
- bd. Bucureştii Noi, între str. Mitropolit Varlaam – str. Cricovului şi Intrarea Berheci – Pod Străuleşti (str. Slt. Constantin Godeanu).

Recomandăm conducătorilor auto să circule cu atenţie şi să respecte semnificaţia indicatoarelor montate temporar în zonele menţionate.

LUCRĂRI:

- Şos. Iancului şi Şos. Pantelimon;
- Piaţa Presei Libere;
- Piaţa Sudului;
- Bd. Liviu Rebreanu;
- Str. Valea Ialomiţei;
- Str. Râul Doamnei.

SEMAFOARE DEFECTE :

- Spaliul Independentei – şos. Virtuţii.

ACCIDENTE RUTIERE:

În ultimele 48 de ore, au fost înregistrate 13 accidente rutiere în urma cărora 2 persoane au decedat, 7 au fost rănite grav şi 9 au fost rănite uşori.

RECOMANDĂRI

La sfârşit de săptămână foarte mulţi cetăţeni sunt tentaţi să părăsească Bucureştiul, pentru a ajunge cât mai repede la diferite destinaţii, indiferent de condiţii şi distanţă.

Pentru evitarea neplăcerilor cauzate de traficul aglomerat, Brigada Rutieră le recomandă conducătorilor de autovehicule:

- atunci când doresc să traverseze o intersecţie la culoarea verde a semaforului electric, dar este evident că nu vor reuşi din cauza coloanei de autovehicule, să rămână pe loc şi să aştepte eliberarea intersecţiei chiar dacă între timp se va derula încă un ciclu semaforic; procedând astfel vor permite deplasarea celor care rulează pe drumul transversal;

- să nu depăşească coloana de autovehicule oprite la semafor şi să respecte semnalele agenţilor de poliţie rutieră;

- să nu oprească autovehiculele în locurile unde acest lucru este interzis şi să nu claxoneze inutil.

Pentru a circula în siguranţă şi pentru a evita producerea unor tragedii, le recomandăm şoferilor să nu conducă dacă sunt obosiţi. Oboseala este considerată de către specialişti una dintre cauzele generatoare ale multor tragedii ce se întâmplă de regulă pe drumurile publice, mai ales la sfârşit de săptămână.

Totodată, Brigada Rutieră solicită conducătorilor de autovehicule să evite consumul de băuturi alcoolice seara, dacă dimineaţa urmează să conducă autoturismul.

- prima condiţie a deplasării autovehiculului în deplină siguranţă este corelarea manierei de condus cu specificul suprafeţei carosabile;
- înainte de a porni la drum, asiguraţi-vă că parbrizul, geamurile laterale şi lunetă vă asigură o vizibilitate foarte bună. De asemenea, trebuie să aveţi în bună stare de funcţionare ştergătoarele şi instalaţia de climatizare şi dezaburire;
- evitaţi frânările şi accelerările bruşte;
- păstraţi o distanţă suficientă faţă de autovehiculul care vă precedă, astfel încât să puteţi opri în siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte sau opreşte brusc;
- nu vorbiţi la telefonul mobil în timp ce conduceţi maşina;
- respectaţi semnalele poliţiştilor rutieri.
Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi.

Etichete: brigada rutieră, Brigada Rutieră a Capitalei, semafoare defecte, semafoare defecte București, trafic deviat

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h