DRUMURI ÎNCHISE. NU se CIRCULĂ pe AUTOSTRADA A2 şi pe mai multe DRUMURI NAŢIONALE UPDATEDRUMURI ÎNCHISE. NU se CIRCULĂ pe AUTOSTRADA A2 şi pe mai multe DRUMURI NAŢIONALE. Circulația rutieră pe DN 5, București – Giurgiu a fost închisă, anunţă CNAIR. Decizia închiderii a fost luată din cauza viscolului și a vizibilității foarte reduse. De asemenea, în judeţul Ilfov, pe DN3 Brăneşti - Islaz se circulă îngreunat. De vineri şi până la începutul săptămânii viitoare, vremea va fi geroasă, iar temperaturile minime vor fi frecvent între minus 25 şi minus 15 grade. Autostrada A2 a fost închisă.

Circulatie inchisa
Circulaţie închisă

UPDATE CNAIR a decis închiderea circulației pe drumurile naționale și a sectoarelor de autostradă din județele Constanța, Tulcea, Vrancea, Buzău, Brăila, Ialomița și Călărași.

UPDATE 12.00 Galați: Șapte drumuri județene, blocate din cauza viscolului

Sunt blocate DJ 251 Smârdan — Slobozia Conache, DJ 24A Rădești—Berești—Corod, DJ 242 Târgul Bujor—Vârlezi, DJ 255 Slobozia—DN 25, DJ 242 E Băneasa—Oancea, DJ 242 Băneasa—Suceveni, DJ 242 A Rădești—Berești—Cavadinești.

Mai sunt blocate și DN 22 B Galați—Brăila, DN 24 D Galați—Vaslui și DN 25 Hanu Conachi și Șendreni.

Prahova: Restricție de trafic pe DN1B spre Buzău

Poliția Prahova a instituit restricție de trafic pe DN 1B care leagă Ploieștiul de Mizil, restricția aplicându-se de la ieșirea din orașul Mizil către Buzău.

Potrivit IPJ Prahova, autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone nu mai pot circula pe DN 1B de la ieșirea din Mizil spre Buzău, în condițiile în care s-au instituit restricții de trafic în acest sens.

UPDATE 8.29: În noaptea de joi spre vineri (05.01.-06.01.2017), din cauza condițiilor meteo nefavorabile (ninsori abundente, viscol și vizibilitate redusă), au fost închise următoarele sectoare de drumuri naționale și autostrăzi:

Ø A2, București - Constanța
Ø DN5, Bucuresti - Giurgiu
Ø DN 2C, Costesti - Slobozia
Ø DN2, Maracineni - Oreavu
Ø DN 21A, Baraganul- Tandarei
Ø DN 23B, Maicanesti - Ciorasti
Ø DN 23 A, Gologanu- Ciorasti
Ø DN 2N, Bogza - Dumbraveni
Ø DN 2B, Buzau - Braila
Ø DN22, Ramnicu Sarat – Braila
Ø DN 2, Bucuresti- Urziceni
Ø DN 3A, Lehliu – Fetești
Ø DN 4, Centura București-Oltenița.

De asemenea, din cauza fenomenelor meteo extreme, caracterizate prin ninsori abundente si viscol la sol, vizibilitate redusa sub 50 m si local sub 10 m, incepând cu ora 07:00 s-a decis inchiderea circulatiei drumurilor nationale si a sectoarelor de autostradă din județele: Ialomița, Călărași, Constanța și Brăila.

Sectoare de drum național pe care au fost instituite restricții de tonaj pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, astfel:
Ø DN 5B, Giurgiu – Ghimpați,;
Ø DN 24, DN 25, DN 25A, DN 26, DN 26A, DN 2B, DN 22B, DN 10

Precizăm că în perioada mai sus menționată, pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi, s-a acționat astfel:
· DRDP București: 392 autoutilaje și s-au răspândit 3528 tone material antiderapant;
· DRDP Craiova: 201 autoutilaje și s-au răspândit 2379 tone material antiderapant;
· DRDP Timișoara: 195 autoutilaje și s-au răspândit 1127 tone material antiderapant și 2675 tone clorură de calciu;
· DRDP Cluj: 86 autoutilaje și s-au răspândit 466,5 tone material antiderapant și 0,3 tone clorură de calciu;
· DRDP Brașov: 150 autoutilaje și s-au răspândit 1556 material antiderapant;
· DRDP Iași: 108 autoutilaje și s-au răspândit 696 tone material antiderapant;
· DRDP Constanța: 158 utilaje și s-au răspândit 359 tone material antiderapant

Total general: s-a acționat cu 1290 autoutilaje și s-au răspândit 10111,5 tone material antiderapant și 2.675 tone clorură de calciu.În condiţiile Codului Galben şi Portocaliu, pentru evitarea riscurilor de accidente și înzăpeziri se recomandă deplasarea doar în cazuri de forţă majoră. La această ora, in zonele afectate de cele doua coduri, utilajele de deszăpezire actioneaza in vederea deblocarii masinilor ramase inzapezite.

Menţionăm că intervenţia în timp util a utilajelor de deszăpezire este condiţionată şi de respectarea de către participanţii la trafic a tuturor regulilor de circulație și a restricțiilor impuse.

UPDATE 08.13: Ialomiţa: Mai multe autovehicule, între care două autoutilitare cu câte opt persoane, blocate în zăpadă

Mai multe autovehicule între care două dube cu câte opt persoane au rămas blocate, vineri dimineaţă, pe drumuri din judeţul Ialomiţa, pompierii reuşind să scoată din nămeţi una dintre autoutilitare şi acţionând pentru recuperarea celorlalte persoane. Astfel, pe drumul dintre Ţăndărei şi Valea Ciorii, o dubă în care se aflau opt persoane a rămas blocată, aceasta fiind scoasă de pe tronsonul înzăpezit.

De asemenea, alte opt persoane sunt blocate într-un autovehicul pe drumul judeţean 302, între localităţile Moviliţa şi Roşiori, ISU intervenind pentru deblocare. Totodată, şi pe alte tronsoane de drum din Ialomiţa sunt autovehicule blocate, iar autorităţile intervin în sprijinul persoanelor rămase în nămeţi.

Pe un drum din apropierea oraşului Feteşti, cel puţin cinci persoane sunt blocate în două autovehicule, alte două persoane se află pe DN 2A, între localităţile Ciochina şi Orboieşti. Totodată, un echipaj al Serviciului de Ambulanţă se îndreaptă către o gravidă în 39 de săptămâni din localitatea Munteni, femeia urmând a fi preluată şi dusă la spital.

UPDATE 8.05: Toate porturile de la Marea Neagră sunt închise vineri, începând cu ora 01,30, precum și Autostrada A2, tronsonul București până la km 144, DN5 București - Giurgiu, Brăila este total blocată, iar 27 de trenuri pe ruta București - Constanța au fost anulate din cauza vremii nefavorabile, potrivit IGPR.

UPDATE 6.34: A fost închisă circulația rutieră pe AUTOSTRADA A2

CentrulINFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza zăpezii şi a viscolului, sunt închise următoarele sectoare de drumuri naţionale:

A2BUCUREŞTI – CONSTANŢA;

JUDEŢULBUZĂU:

- DN 2B BUZĂU – BRĂILA

- DN 22 RÂMNICU SĂRAT – BRĂILA

- DN 2(E85) BUZĂU – RÂMNICU SARAT

- DN 2C BUZĂU – SLOBOZIA

JUDEŢULGIURGIU:

- DN 5 BUCUREŞTI – GIURGIU

JUDEŢULVRANCEA:

- DN 2N BOGZA – DUMBRĂVENI

- DN 23A GOLOGANU – CIORĂŞTI

- DN 23B MĂICĂNEŞTI – CIORĂŞTI

JUDEŢULBRĂILA:

- DN 2B BUZĂU – BRĂILA

- DN 22 RÂMNICU SĂRAT – BRĂILA

JUDEŢULCĂLĂRAŞI:

- DN 3A DRAJNA - FETEŞTI;

JUDEŢULCONSTANŢA:

- DN 3 MURFATLAR - OSTROV;

- DN22 MIHAI VITEAZU - OVIDIU;

- DN2A GIURGENI - CONSTANŢA;

- DN3C CONSTANŢA - A4

Drumuri restrictionate pentru autovehiculele cu MTMA mai mare de 7,5 tone:

JUDEŢULGIURGIU:

- DN 5B GIURGIU – GHIMPATI

JUDEŢULGALATI:

- DN 24

- DN 25

- DN 25A

- DN 26

- DN 26A

- DN 2B

DN 22B

DRUMURI ÎNCHISE. NU se CIRCULĂ pe AUTOSTRADA A2 şi pe mai multe DRUMURI NAŢIONALE. 

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere informează participanții la trafic că a fost închisă circulația rutieră pe autostrada A2, București – Constanța, km 12+000 – km 213+080. 

Ruta ocolitoare recomandată este București - DN 3 – Călărași -Cobadin - Constanța

TRAFIC ÎNCHIS din cauza VISCOLULUI. Pe mai multe DRUMURI NAŢIONALE NU se poate CIRCULA

UPDATE: Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere informează participanții la trafic că începând cu ora 05:30 a fost închisă circulația rutieră pe următoarele sectoare de drumuri naționale:

Ø DN 23B, Măicănești – Ciorăști, km 0+000 – km 21+000;
Ø DN 23A, Gologanu-Ciorăști, km 11+000 – km 34+000;
Ø DN 2N, Bogza – Dumbrăveni, km 8+000 – km 17+000;
Ø DN 2B, Buzău – Brăila, km 8+800 – km 103+270;
Ø DN 22, Râmnicu Sărat – Brăila, km 2+900 – km 78+714.

UPDATE în TIMP REAL. Vezi starea DRUMURILOR din ROMÂNIA

Deciziile de închidere au fost luate din cauza ninsorii abundente și a viscolului.

UPDATE 5.50 A fost închisă circulația rutieră pe DN 2, Mărăcineni-Oreavu, km 114+500 – km 143+234 și pe DN 21A, Bărăganul-Țăndărei, km 0+000 – km 23+336.

A fost închisă circulația rutieră pe DN 2C, Costești – Slobozia, km 0+000 – km 79+400.

UPDATE 5.45. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere informează participanții la trafic că începând cu ora 05:00, a fost închisă circulația rutieră pe DN 22, Râmnicu Sărat – Băile, km 2+900 – km 30+000.
Decizia a fost luata din cauza ninsorii abundente și a viscolului, vizibilitatea fiind redusă.

UPDATE 5.00 În județul Buzău, din cauza ninsorii abundente şi a vizibilităţii reduse, s-a luat măsura restricționării traficului greu (vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) pe Râmnicu Sărat – Brăila.

TRAFIC ÎNCHIS din cauza VISCOLULUI. Pe mai multe DRUMURI NAŢIONALE NU se poate CIRCULA. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere informează participanții la trafic că începând cu ora 04:15 a fost închisă circulația rutieră pe DN 5, București – Giurgiu. Decizia închiderii a fost luată din cauza viscolului și a vizibilității foarte reduse.

De asemenea pe DN 5B, Ghimpați – Giurgiu, km 3+200 – km 39+600, a fost instituită restricția de tonaj pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

Pe aceste sectoare de drum se acționează în vederea restabilirii circulației cu ATB-uri cu lamă și RSP, precum și cu utilaje multifuncționale.

Menționăm că este absolut necesar ca toți conducătorii auto să respecte indicațiile și recomandările Poliției Rutiere, precum și restricțiile instituite.

UPDATE: Centrul INFOTRAFIC al Poliţiei Române informează că, în judeţul Ilfov, pe DN3 Brăneşti - Islaz se circulă îngreunat din cauza viscolului, vizibilitatea fiind scăzută sub 5 de metri.

Dacă traficul rutier se va întrerupe din cauza zăpezii, rugăm conducătorii auto să scoată autovehiculele în afara părţii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină.

TRAFIC ÎNCHIS din cauza VISCOLULUI. Mai multe DRUMURI NAŢIONALE sunt RESTRICŢIONATE.  UPDATE: Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere informează participanții la trafic că începând cu ora 03:00, pe DN 5, București – Giurgiu, km 7+000 – km 59+000, a fost instituită restricția de tonaj pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

Decizia a fost luata din cauza ninsorii abundente și a viscolului, vizibilitatea fiind redusă sub 50m.

Precizam că autovehiculele cu MTMA mai mare de 7,5 tone, care se deplasează dinspre județul Ilfov vor fi direcționate către parcările amenajate, sau în funcție de capacitate, și pe banda I. În ceea ce privește vehiculele care vin dinspre Bulgaria, acestea vor fi direcționate către Vama Giugiu.

UPDATE: Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la acestă oră (01.30), se circulă în condiţii de iarnă pe A2 Bucureşti - Constanţa

Precizăm că, pe A2, între kilometrii 12 şi 144(Feteşti), pe alocuri stratul de zăpadă în amestec cu material antiderapant măsoară 2- 3centimetri, iar vizibilitatea este sub 100 de metri.

Menţionăm că se acţionează şi se împrăştie material antiderapant, însă din cauza vântului puternic zăpada este readusă pe partea carosabilă.

CIRCULAŢIE ÎNCHISĂ din cauza VISCOLULUI. Le recomandăm conducătorilor auto să circule cu prudenţă sporită, vite z ă redusă, să mărească distanţa în mers între autovehicule şi să se asigure temeinic la efectuarea manevrelor de schimbare a benzii de circulaţie.

Etichete: circulatie restrictionata, cod portocaliu, cod portocaliu de viscol, drumuri închise, viscol

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h