TRAFIC îngreunat, astăzi în Capitală pe timp de ploaie. Multe SEMAFOARE sunt defecte UPDATEPlouă astăzi în Capitală, iar traficul se desfăşoară îngreunat pe principalele artere. Multe semafoare sunt defecte sau sunt pe galben intermitent, ceea ce face ca circulaţia să se desfăşoare cu dificultate, în special în centrul Bucureştiului.

Trafic ingreunat, in Capitala. Recomandarile politistilor
Trafic îngreunat, în Capitală. Recomandările poliţiştilor

Din cauza condiţiilor meteorologice, luni dimineaţa, s-au înregistrat probleme tehnice la sistemul de management al traficului rutier, a anunţat, luni dimineaţa, Brigada Rutieră.

În mai multe intersecţii din Capitală, semafoarele funcţionează defectuos sau sunt pe galben intermitent. Acest lucru face ca traficul traficul rutier să se desfăşoare cu dificultate pe mai multe artere, în special în zona centrală a municipiului Bucureşti, respective, zona Piaţa Unirii, Piaţa Universităţii, Piaţa Romană, zona Tineretului.

Poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să respecte semnificaţia indicatoarelor şi marcajelor rutiere, să păstreze liber centrul intersecţiei şi de asemenea să fie atenţi la semnalele agenţilor rutieri aflaţi in zonele menţionate.

RECOMANDĂRILE BRIGĂZII RUTIERE

De câte ori conduceţi pe timp de ploaie trebuie să aveţi în vedere câteva aspecte importante:

- prima condiţie a deplasării autovehiculului în deplină siguranţă este corelarea manierei de condus cu specificul suprafeţei carosabile;
- înainte de a porni la drum, asiguraţi-vă că parbrizul, geamurile laterale şi lunetă vă asigură o vizibilitate foarte bună. De asemenea, trebuie să aveţi în bună stare de funcţionare ştergătoarele şi instalaţia de climatizare şi dezaburire;
- evitaţi frânările şi accelerările bruşte;
- păstraţi o distanţă suficientă faţă de autovehiculul care vă precedă, astfel încât să puteţi opri în siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte sau opreşte brusc;
- când carosabilul din piatra cubica este umed, aveţi obligaţia să circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara acestora.

În condiţiile unui trafic aglomerat, poliţiştii recomandă conducătorilor auto:

-să nu depaşească coloana de autovehicule oprite la semafor;
-să nu oprească sau să staţioneze în locuri unde ar putea împiedica desfaşurarea normală a traficului rutier;
-să păstreze liber centrul intersecţiei;
-să nu blocheze calea de rulare a mijloacelor de transport public;
-să nu treacă la culoarea roşie a semaforului electric;
-să nu claxoneze inutil;
-asiguraţi-vă o bună vizibilitate prin curăţarea parbrizului şi folosirea sistemului de dezaburire.

De asemenea, pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi.

Etichete: ploaie, recomandari trafic ploaie, trafic ploaie

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE