Traficul pe lotul trei al autostrăzii Sibiu-Orăştie va fi deschis la sfârşitul lunii septembrieTraficul rutier pe lotul trei al autostrăzii Sibiu - Orăştie, supranumită "autostrada scufundată", va fi deschis cu certitudine la sfârşitul lunii septembrie, a declarat, vineri, directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), Cătălin Homor, care a inspectat şantierul lotului respectiv.

Autostrada Sibiu - Orastie
Autostrada Sibiu - Orăştie

"Ne-am angajat că la sfârşitul lunii septembrie vom deschide acest tronson de autostradă. Este o activitate destul de bună în momentul de faţă şi ne vom respecta promisiunea. Lucrările sunt în grafic, s-au finalizat toate cele şase drenuri - traşee drenante - avem o saltea de piatră de un metru cincizeci care s-a finalizat şi se execută lucrări de umplutură din balast", a declarat Cătălin Homor, după inspecţia pe lotul trei autostrăzii, potricit news.ro.

Acesta a precizat că "ritmul de lucru este bun".

Întrebat dacă au fost identificate şi alte probleme pe sectorul de 22 de kilometri al lotului trei, şeful CNADNR a spus: "Am identificat alte trei zone minore pe partea carosabilă care vor fi finalizate şi executate în paralel cu lucrările din spatele meu, astfel încât, la finalul acestei luni, sectorul să fie redat circulaţiei în condiţii de siguranţă. Adică la 31 septembrie".

Homor a precizat că expertiza tehnică începută pentru întreg lotul este o "procedură ce probabil se îndreaptă către o anulare", dar că "se va face mai devreme sau mai târziu pentru a ne confirma calitatea lucrărilor de pe acest sector".

Contractul pentru construirea lotului 3, dintre CNADNR şi grupul Impregilo, care a devenit ulterior Salini-Impregilo, a fost semnat în 2011 şi a fost reziliat în ianuarie 2016.

Lotul 3 a fost inaugurat în noiembrie 2014, cu două zile înainte de turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, în prezenţa premierului Victor Ponta, candidat la alegeri.

În septembrie 2015, lotul a fost închis, iar o porţiune de câteva sute de metri a fost demolată, din cauză că au apărut fisuri şi denivelări grave pe carosabil.

CNADNR a început lucrările, în regie proprie, în luna aprilie a acestui an.

Etichete: autostrazi, lot trei, lot trei sibiu orastie, sibiu orastie, trafic

0/1 COMENTARII
ssss
10 Sep 10:18
+0
VOTURI
-0
D-ul Homor preconizeaza ca luna septembrie are 31 de zile. E bine inseamna ca are timp sa termine reparatia in timp :)

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h