TRAGEDIA #COLECTIV. ISU şi Inspectoratul în Construcţii NU au verificat #Colectiv, în ultimii 5 aniTRAGEDIA #COLECTIV. Expertiza tehnică realizată de un specialist în construcții, la cererea procurorilor de la Parchetul General, reliefează faptul că nu au fost identificate acte de control sau măsuri dispune din punct de vedere al respectării legislației nici din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență București și nici din partea Inspectoratului de Stat în Construcții București la Club #Colectiv. 

 

TRAGEDIA DIN #COLECTIV
TRAGEDIA DIN #COLECTIV

TRAGEDIA #COLECTIV. Localul din strada Tăbăcarilor, nr. 7, a fost închiriat în anul 2014 de către SC Colectiv de la SC Pionierul SA, după ce anterior chiriași au fost SC Music Hall SRL (2013-2014) și clubul Salsa (2013).

Inițial, incinta respectivă a avut ca destinație producția, schimbată înainte de anul 2013 în "club/discotecă/bar". Schimbarea destinației spațiului a fost făcută fără o autorizație în acest sens, așa cum rezultă din documentele depuse de Primăria Sector 4 și ISU.

TRAGEDIA #COLECTIV. Primăria Sectorului 4 nu a efectuat, nici ea în ultimii cinci ani, verificări în localul unde a funcționat clubul Colectiv, în condițiile în care a fost schimbată destinația spațiului și au fost executate lucrări de amenajare fără autorizații, se arată în expertiza tehnică realizată de un specialist în construcții, la cererea procurorilor de la Parchetul General, scrie Agerpres. 

Expertul susține că la schimbarea destinației unui spațiu este obligatorie depunerea documentației pentru obținerea Certificatului de Urbanism, conform Legii 50/1991. Primăria Sectorului 4 declară însă că nu există înregistrată nicio cerere în această privință.

TRAGEDIA #COLECTIV. Obligația de a depune cerere pentru obținerea autorizației de construire, care în mod normal îi revine proprietarului, apare în cazul clubului Colectiv ca fiind transferată chiriașului prin contractele de închiriere, care declară ce activități urmează să desfășoare în spațiul închiriat și preia responsabilitatea efectuării tuturor demersurilor pentru îndeplinirea cerințelor legale.

TRAGEDIA #COLECTIV. Schimbarea destinației obligă la întocmirea unor proiecte tehnice, a unor scenarii de evacuare în caz de incendiu sau dezastru. Expertiza reține că schimbarea destinației spațiului în sens efectiv a fost realizată de cei trei chiriași succesiv, iar primii doi au realizat și lucrări de construcții pentru a asigura posibilitatea derulării activității declarate, însă toate lucrările nu apar ca îndeplinind cerințele legale.

Etichete: #Colectiv, Inspectoratul de Stat În Construcţii, isu, Sectorul 4, verificări

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE