TRAGEDIA COLECTIV. Postul TV Kanal D, amendat cu 150.000 lei din cauză cum a prezentat evenimentulTRAGEDIA COLECTIV. Membrii Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) au decis în ședința de joi să amendeze postul Kanal D cu 150.000 de lei pentru modul în care a prezentat tragedia de la clubul Colectiv.

TRAGEDIA COLECTIV. Postul TV Kanal D, amendat cu 150.000 lei din cauza cum a prezentat evenimentul (Foto jurnalul.ro)
TRAGEDIA COLECTIV. Postul TV Kanal D, amendat cu 150.000 lei din cauză cum a prezentat evenimentul (Foto jurnalul.ro)

TRAGEDIA COLECTIV. Membrii CNA au stabilit că postul tv a încălcat prevederi din legislație potrivit cărora furnizorii de servicii media audiovizuale au obligația să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor și evenimentelor și să favorizeze libera formare a opiniilor, iar informația să fie verificată și prezentată în mod imparțial și cu bună-credință.

TRAGEDIA COLECTIV. În reclamațiile primite de CNA se susține că în emisiunile WOWBiz din 6, 9 și 10 noiembrie s-au făcut afirmații potrivit cărora în tragedia de la Colectiv au murit mai multe persoane în noaptea de 30 octombrie decât au declarat autoritățile competente, fără a se prezenta surse oficiale, afectând emoțional telespectatorii, relatează Agerpres.

TRAGEDIA COLECTIV. De asemenea, în reclamații se susține că s-au adus prejudicii de imagine secretarului de stat în MAI Raed Arafat și că s-ar fi prezentat imagini care ar fi redat "bucăți de scalp" în fața clubului Colectiv.

TRAGEDIA COLECTIV. Reprezentantul postului Kanal D, Cătălin Băleanu, a afirmat că nu i se pare "nimic în neregulă". "Numărul de morți este prezentat de un cadru medical care lucrează la un spital unde au fost duse victimele și a fost martor ocular. Realizatorii au acordat 15 minute punct de vedere domnului Raed Arafat. Au fost prezentate toate punctele de vedere. (...) S-a încercat să se ia legătura cu IML, care nu a dorit să comenteze", a afirmat Băleanu. El a adăugat că postul a verificat calitatea de cadru medical a celei care a prezentat cifrele.

Etichete: amenda kanal D, CNA, morţi, prezentare, tragedia #Colectiv

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE