TRAGEDIA COLECTIV. Voluntarii: "Unii pacienţi vor să se sinucidă!"Pavel Popescu, un român care a venit tocmai din Norvegia pentru a încerca să ajute răniţii din Club Colectiv, în această perioadă, spune acum că situaţia unora dintre cei răniţi este îngrijorătoare, aceştia având nevoie de ajutor specializat.

TRAGEDIA COLECTIV. Voluntarii: "Unii pacienti vor sa se sinucida!" (Foto click.ro)
TRAGEDIA COLECTIV. Voluntarii: "Unii pacienţi vor să se sinucidă!" (Foto click.ro)

"Unii pacienți sunt așa de descurajați, că s-au gândit serios să se sinucidă. Nu au nicio informație, nu știu ce trebuie să facă, unde să ceară ajutor", a declarat Pavel Popescu pentru publicaţia PressOne.

Unii răniți de la #Colectiv trebuie să returneze o parte din banii primiți ca ajutor de la stat 

El a făcut aceastăd declaraţie în contextul unei întâlniri care a avut loc la Palatul Victoria între mai mulţi voluntari care s-au împlicat în acest caz şi oficiali români.

19 persoane rămase în incendiul de la Colectiv mai sunt internate în spitale

Ministerul Sănătăţii a anunţat luni că 19 persoane rănite în urma tragediei din Colectiv au mai rămas internate în spitale din ţară şi străinătate.

Principala cerinţă a fost legată de constituirea unui grup operativ format din reprezentanți de la ministerele Sănătății, al Muncii și de Interne, care "să acționeze și să poată verifica cu deadline-uri ce se întâmplă cu acești oameni și cu măsurile integrate de sprijin". Din păcate, potrivit materialului publicat de PressOne, acest grup, practic, nu funcţionează.

Iată integral declaraţia făcută de Pavel Popescu despre situaţia îngrijorătoare a unora din răniţii din #Colectiv.

"Nu cerem decât o echipă de 4-5 oameni reuniți într-o cameră, care să trimită pacienții la evaluare. Această evaluare trebuie făcută de un grup constant de medici, care să-i spună pacientului ce are de făcut și să completeze formularul cu starea de sănătate, apoi să îi dea o carte de vizită unde să se adreseze pentru kinetoterapie, consiliere psihologică sau ce are nevoie. Unii pacienți sunt așa de descurajați, că s-au gândit serios să se sinucidă. Nu au nicio informație, nu știu ce trebuie să facă, unde să ceară ajutor." 

Dorinţa emoţionantă a lui Pavlos, tânărul care a intrat în foc să îşi salveze prietenul din Colectiv

Pavlos Gabriel Popovici este tânărul care a intrat din nou în focul din Colectiv pentru a-şi salva un prieten în scaun cu rotile, după ce el reuşise să iasă afară. La două luni de la tragedia din club, când şi-au pierdut viaţa 63 de persoane, Pavlos se află încă în spital, şi de fiecare dată când este vizitat de prieteni are aceeaşi dorinţă.

Etichete: #Colectiv, Pavel Popescu, raniti colectiv, sinucidere, suport

0/1 COMENTARII
vlad
19 Jan 11:06
+0
VOTURI
-0
Nu inteleg de ce se fac comisii speciale pentru ranitii astia, nu ar fi trebuit deja sa existe in sistem ajutor psihologic pentru cei care raman cu sechele?? Arsi, dar si cei care au handicap in urma unor accidente...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE