Traian Băsescu a convocat Consiliul Suprem de Apărare a Ţării. Lupta cu Statul Islamic, pe agendăPreşedintele Traian Băsescu a convocat o şedinţă a CSAT pentru marți, la ora 16. Printre subiectele discutate este şi posibila contribuţie a României la Coaliţia împotriva Statului Islamic.

Presedintele a cerut in sedinta CSAT ca tranzitul gazelor din Marea Neagra sa se faca prin Transgaz
Preşedintele a cerut în şedinţa CSAT ca tranzitul gazelor din Marea Neagră să se facă prin Transgaz
Foto: ziaruldeconstanta.ro

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, pe agenda întâlnirii CSAT de marți se află tematici legate de riscurile şi ameninţările la adresa României pentru anul 2015 şi participarea militarilor români la misiuni NATO în Afghanistan, potrivit Digi24.

În urmă cu o lună, şeful statului declara că gruparea teroristă este cel mai mare pericol pentru lumea creştină, arătând că ţara noastră va trebui să fie parte a oricărei strategii de combatere a terorismului.

Tot pe ordinea de zi a ședinței se numără și posibilele contribuții ale României la coaliția internațională condusă de Statele Unite ale Americii împotriva Statului Islamic, amenințările cibernetice la adresa securității naționale, dar şi prevenirea și combaterea utilizării internetului în scopuri teroriste.

Ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării are loc marți de la ora 16.00 la Palatul Cotroceni. Pe timpul ședinței vor fi abordate și alte subiecte de interes pentru securitatea internațională.

Etichete: CSAT, România, Statul Islamic, Traian Băsescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h