Traian Băsescu, invitat special la o conferință internațională din VarșoviaTraian Băsescu se va afla în perioada 15-17 mai, la o conferință internațională desfășurată la Varșovia, unde va susține și un discurs pe tema situației politice și economice din Europa Centrală și de Est.

Traian Basescu a plecat la o conferinta internationala in Varsovia
Traian Băsescu a plecat la o conferință internațională în Varșovia

"Fostul președinte al României a dat astfel curs invitației prestigiosului think-tank polonez Sobieski Institute și partidului de centru-dreapta Lege și Dreptate, condus de fostul prim-ministru Jarosław Kaczyński, de a vorbi ca main speaker (invitat principal) la conferința intitulată 'Situația politică și economică în Europa Centrală și de Est'", se arată în comunicatul remis de secretarul general al Partidului Mișcarea Populară (PMP), Dorel Constantin Onaca, citat de Agerpres.

La această conferință va participa și Andrzej Duda, candidatul partidului Lege și Dreptate la funcția de președinte al Poloniei, proaspăt câștigător al primului tur al alegerilor prezidențiale desfășurat pe 10 mai. Acesta l-a devansat cu un procent pe președintele în funcție, Bronislaw Komorowski.

"Sobieski Institute, înființat în 2004, este unul dintre cele mai cunoscute think-tank-uri din Polonia, având ca principale arii de expertiză și analiză politicile de securitate și apărare, politicile energetice, relațiile internaționale, finanțele publice și problemele pe justiție. De asemenea, sub sigla institutului, este publicată Revista de politică internațională (The International Political Review), care se concentrează asupra evoluțiilor doctrinare și de discurs ale tuturor formațiunilor politice de centru-dreapta din Europa și Statele Unite", se arată în finalul comunicatului.

Etichete: conferinţă, discurs, Sobieski Institute, Traian Băsescu, varsovia

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE