Traian Băsescu, atac la primarul ales din arest: "Cherecheş este un ticălos!"Fostul preşedinte Traian Băsescu îl atacă dur pe primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, care a câştigat un nou mandat la primărie, deşi este în arest, Băsescu spunând că acesta este "un ticălos" care a fost prins în flagrant luând mită şi că, dacă ar fi avut o urmă de bun simţ, şi-ar fi retras candidatura înainte de ziua votului.

Traian Basescu
Traian Băsescu

"Cherecheş este un ticălos!", scrie Traian Băsescu pe contul său de Facebook.

El spune că este împotriva arestărilor preventive inutile, mai ales atunci când acestea sunt făcute în urma unor denunţuri care pot fi delaţiuni fără probe sau "pentru fapte dezvăluite de mafioţi care pentru a rămâne cu banii şi libertatea fac denunţuri adesea stimulate de diverse instituţii, pentru fapte imaginare sau poate reale, dar petrecute cu mulţi ani în urmă".

"Dar Cherecheş, reales în funcţia de primar de Baia Mare, a fost prins în flagrant luând mită. Dacă ar fi avut o urmă de bun simţ şi-ar fi retras candidatura înainte de ziua votului. N-a făcut-o. Dacă ar fi avut urma de decenţă ar fi notificat BEC că îşi retrage candidatura înainte de validarea alegerilor. Ar fi dat băimărenilor şansa să nu fie cei care au votat un infractor prins în flagrant, luând mită. La Cherecheş arestarea preventivă era justificată", adaugă fostul preşedinte.

Primarul din Baia Mare, arestat preventiv în 27 aprilie şi trimis în judecată pentru luare de mită în formă continuată, este încarcerat la Penitenciarul Gherla din Cluj.

Cătălin Cherecheş a câştigat un nou mandat de primar, cu peste 70% din voturi. Duminică noapte, el le-a transmis băimărenilor un mesaj pe Facebook în care le mulţumea "din toată fiinţa" sa pentru că l-au ales din nou primar. El le mai spunea acestora că va fi "mai mult decât un primar": "Voi fi fratele vostru, copilul vostru, nepotul vostru!".

Cherecheş a fost trimis în judecată de DNA în 20 mai, pentru luare de mită în formă continuată, după ce ar fi primit de la o persoană din conducerea CS Fotbal Club Municipal Baia Mare 70.000 de lei pentru a susţine financiar clubul.

Procurorii susţin, în rechizitoriu, că în perioada martie 2015 - septembrie 2015 Cherecheş, în calitate de primar şi ordonator principal de credite pentru susţinerea financiară a Asociaţiei Club Sportiv Fotbal Club Municipal Baia Mare şi implicit pentru eliberarea sumelor de bani alocate de Consiliul local în acest sens, a pretins şi primit de la o persoană din conducerea clubului, atât în mod direct, cât şi prin intermediar, suma totală de 70.000 lei.

Etichete: catalin chereches, catalin chereches arest, catalin chereches primar, Traian Băsescu

0/2 COMENTARII
xyz
08 Jun 22:01
+0
VOTURI
-0
Nu ți-e rusine nemernicule? Crezi ca 70% dintre votanți sunt prosti? Unde-i flota mă jigodie? Nu veni pe la Maramu, ca nu prea te iubesc pe aici, īmpuțitule.
elena
08 Jun 12:37
+0
VOTURI
-0
OFERTA de lucru la domiciliu, in tara sau strainatate ! Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice.Part time sau full time, poti castiga din prima luna 100 Euro !!!
Se lucreaza comod, de acasa 2-3 ore pe zi si fiecare isi stabileste programul de lucru!
Avem nevoie de persoane serioase, inzestrate cu calm si rabdare.Conditii necesare:
- calculator + internet, cunostinte minime operare
Instruirea se ofera gratuit sub forma unor lectii trimise prin email.
Se ofera contract legal !
TU CE MAI ASTEPTI?
Daca crezi ca ai aptitudinile necesare trimite un mesaj cu subiectul DETALII la adresa de email: mami_meda@yahoo.com

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE