Traian Băsescu, audiat în dosarul răpirii jurnaliștilor, miercuriTraian Băsescu s-a prezentat miercuri dimineață la Judecătoria Sectorului 5, cea care ia în calcul redeschiderea dosarului răpirii jurnaliștilor, în calitate de intimat. 

Fostul presedinte Traian Basescu, chemat din nou la Parchetul General pentru declaratii
Fostul președinte Traian Băsescu, chemat din nou la Parchetul General pentru declarații
Foto: realitatea.net

"A fost scurt, am respins orice acuzație a lui Vadim Tudor, i-am arătat judecătoarei că acțiunea a fost desfășurată de serviciile secrete. Am cerut Parchetului general, în cazul în care se va decide redeschiderea dosarului, să mă audieze cât mai rapid, pentru că a trena o astfel de suspiciune e rău inclusiv pentru România. Să crezi că un șef de stat și-a însușit sume din banii destinați unei acțiuni pe teritoriul din afara spațiului național...E o delațiune făcută în 2009 în campania electorală. Sunt un fost președinte destuld e hărțuit. Observ că pentru Parchetul General nu are nicio relevanță Mineriada, Revoluția..." - a declarat TRaian Băsescu, la ieșirea de la Tribunal. "Aș vrea să se desecretizeze dosarul, ar arăta că ce a spus Vadim este o prostie" - a mai spus fostul președinte. 

Înainte de aintra în Judecătorie, Traian Băsescu a declarat că "nu are emoţii". Totuşi, în opinia sa, redeschiderea dosarului ar reprezenta "o palmă pentru România".

Judecătorii stabilesc miercuri, 7 octombrie, dacă redeschid dosarul răpirii celor trei jurnalişti romani în Irak.

Fostul preşedinte a ajuns la Judecătoria sectorului 5 în jurul orei 08.30, la intrare în sediul instituţiei mărturisind că nu are emoţii.

"Mă aştept să se deschida dosarul şi să ne lamurim", a spus el. "În orice caz, după părerea mea, solicitarea de deschidere a acestui dosar este o palmă pentru România. Când se aduce în spaţiul public ca un şef de stat, în colaborare cu un general american, au putut să fure bani, iar autorităţile fac un spectacol din acest lucru, nu prinde bine României", a mai declarat Băsescu.

Cazul a ajuns în atenția procurorilor în urma unei plângeri a lui Corneliu Vadim Tudor, făcută în 2012. Acesta susținea ca fostul președinte Traian Băsescu, dar şi Vasile Blaga, și-ar fi însușit patru milioane de dolari din răscumpărarea plătită de statul român pentru eliberarea celor trei jurnalişti român: Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian.

În cazul lui Vasile Blaga, ancheta a fost închisă în 2010, printr-o decizie de neîncepere a urmăririi penale.

Faţă de Traian Băsescu nu s-a putut lua o decizie, întrucât, la momentul respectiv, acesta se bucura de imunitatea funcţiei de preşedinte al României. Întrucât Traian Băsescu nu mai are în prezent vreo calitate oficială, procurorul a cerut retrimiterea dosarului la Judecătoria Sectorului 5.

Etichete: Traian Băsescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h