Traian Băsescu: Brexit? Imposibil! Nimeni nu va semna ieşirea Marii Britanii din UEFostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că politicienii britanici au dus iresponsabilitatea până la limita la care au impus poporului să se pronunţe printr-un referendum asupra unui subiect pe care nu avea cum să-l înţeleagă, el susţinând totodată că ieşirea Marii Britianii din Uniunea Europeană este imposibilă, pentru că nimeni nu va semna o astfel de cerere.

Traian Basescu
Traian Băsescu

"Brexit? Imposibil! Încrâncenaţi în bătălia lor pentru voturi, politicienii britanici au dus iresponsabilitatea până la limita la care şi-au împins propriul popor să se pronunţe printr-un referendum asupra unui subiect pe care nu avea cum să-l înţeleagă. Şi poporul a votat cum a priceput el", a scris Băsescu, sâmbătă, pe Facebok.

Fostul şef al statului susţine că rezultatului referendumului din Marea Britania a aprins "fitilele a două bombe".

El spune că prima "bombă" este legată de faptul că, ştiind consecinţele, va trebui găsit un guvern al Majestăţii Sale care să activeze articolul 50 din Tratat şi să ceară în scris ieşirea Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord din Uniunea Europeană.

"Vreau să văd politicianul care va semna cererea. Personal, cred că acela care va face acest lucru va putea fi declarat, fără dubii, ca fiind cel mai inocent om din lume, dacă nu cumva va fi declarat trădător de ţară", susţine Traian Băsescu.

El menţionează că cealaltă "bombă" este legată de faptul că, dacă cererea de ieşire "va fi cumva semnată de un iresponsabil", în timp ce acesta va fi în drum spre Bruxelles spre a depune cererea pe masa UE, în Regat se va declanşa procesul de separare a Scoţiei şi Irlandei de Nord, care au optat pentru rămânerea în UE.

"Concluzia este că nimeni nu va semna ieşirea Regatui Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord din Uniunea Europeană", susţine fostul preşedinte.

Băsescu mai scrie că referendumul "a lăsat o naţiune profund divizată".

Etichete: brexit, Londra Brexit, Traian Băsescu, Uniunea Europeană

0/3 COMENTARII
...
27 Jun 07:36
+0
VOTURI
-0
fara ezitare? :)) eu vad ca ezita deja. Nu zic ca nu vor iesi dar nici ca este foarte usor sa iei o asemenea decizie.
Cris
27 Jun 07:26
+0
VOTURI
-0
Acest escroc crede ca in Marea Britanie e ca in Romania - ultima tara din UE. Englezii vor denunta art. 50 fara niciun fel de ezitare, pentru ca au acordul poporului, un principiu pe care infractorul de talie internationala - Basescu - nu are cum sa-l inteleaga.
cromcowell
26 Jun 11:56
+0
VOTURI
-0
nu am pretentii de analist dar il asigur pe fostul presedinte ca in regatul unit se va gasi cu siguranta cineva care sa semneze cererea de parasire a ue. istoria acestui imperiu este plina de astfel de derapaje. ei se cred inca stapanii lumii. au inca colonii desi formal ele nu mai exista. sunt o natie ciudata. cat despre scotia si irlanda de nord sa nu ne facem griji. vor avea un statut special in ue dar vor ramine in uk. mannu militari este prezenta in irlanda de nord asa ca este usor sa te faci inteles.problema lor este ca habar nu au ce au votat. asa este cand stai cu nasul in bautura de la rasaritul pana la apusul soarelui. sa le fie de bine.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE