Traian Băsescu a fost ales PREȘEDINTELE Partidului Mișcarea PopularăUPDATE: Traian Băsescu a fost ales oficial președinte al Partidului Mișcarea Populară. PMP urmează să își schimbe numele în Mișcarea Populară.

Fostul președinte Traian Băsescu candidează la şefia Partidului Mişcarea Populară (PMP). Congresul în care vor avea loc alegerile are loc sâmbătă, în București. În cadrul acestuia, liderii partidului vor să schimbe și numele formațiunii, în Mișcarea Populară.

14:20: Traian Băsescu este, oficial, noul președinte al Partidului Mișcarea Populară. Acesta a fost ales prin vot direct de către cei 4000 de delegați la congresul partidului. Aceștia au votat prin ridicare de mână. Eugen Tomac a fost ales președinte executiv.

13:20 Traian Băsescu susține, la această oră, un discurs în fața membrilor PMP prezenți la congres. Acesta a declarat că dorește să candideze la șefia partidului pentru a-și apăra mandatele de președinte și pentru a rezolva problemele de care nu s-a ocupat de la Cotroceni. Programul președintelui se numește „România Mea”, iar printre priorități se află, susține Băsescu, transporturile și crearea de locuri de muncă.

12:15 Traian Băsescu a ajuns la sediul PMP. Fostul președinte a fost primit în aplauze și în picioare de către membrii prezenți la congres.

Foto: Realitatea TV

12:00 Peste 1000 de membri au ajuns la Sala Palatului. În total, sunt așteptați peste 6000 de persoane, potrivit Realitatea TV. Traian Băsescu nu a ajuns încă la congres. Până acum, fostul președinte este unicul candidat la șefia formațiunii.

11:40 Actualul lider, Eugen Tomac, îşi va anunţa candidatura pentru funcţia de preşedinte executiv al formaţiunii.

Foto: epochtimes-romania.com

11:30 Traian Băsescu este așteptat să ajungă la Sala Palatului, acolo unde, la ora 12, va începe congresul PMP.

Potrivit unui comunicat transmis Agerpres, în cadrul lucrărilor congresului programat sâmbătă de la ora 12.00, vor avea loc alegeri pentru președinția partidului, pentru membrii Consiliului Executiv Național, precum și pentru membrii Comisiei de cenzori și ai Comisiei de Arbitraj și Integritate.

Pe 10 octombrie, a doua zi după ce s-a înscris în Partidul Mișcarea Populară, fostul președinte Traian Băsescu afirma, la Colegiul Național al formațiunii, desfășurat la Sinaia, că nu îi place actuala denumire a PMP și recomandă schimbarea în "Mișcarea Populară".

''Pregătim congresul, e foarte important, trebuie să fie un congres de relansare a partidului și să aibă și semnificația lui în schimbarea denumirii. Mie nu îmi place PMP, mă consult cu voi, eu zic să fie 'Mișcarea Populară', fără 'P' în față'', a spus atunci Traian Băsescu.

Traian Băsescu s-a ÎNSCRIS OFICIAL în PMP, pe data de 9 octombrie 2015. 

"Primul şi cel mai important motiv al revenirii mele în viaţa politică este legat de ceea ce se întâmplă din 12 decembrie 2014. Este vorba despre o campanie furibundă de denigrare a celor două mandate, a transformărilor prin care a trecut ţara în ultimii zece ani, transformări care au consolidat statul de drept, şi al eforturilor pe care îl depun trusturi mass media şi, spre surprinderea mea, instituţii ale statului pentru discreditarea mea", a explicat Traian Băsescu, în conferinţa susţinută după semnarea adeziunii la PMP, potrivit realitatea.net.

În acest context, fostul preşedinte a afirmat că "singura soluţie este să revin în viaţa politică, să îmi apăr cele două mandate şi pe mine."

Etichete: alegeri PMP, congres PMP, PMP, Traian Băsescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE