Traian Băsescu cere demisia Guvernului Filip şi organizarea de alegeri anticipate în Rep. MoldovaFostul preşedinte Traian Băsescu a ţinut o conferinţă de presă la sediul MP, în care a precizat, referitor la criza din Republica Moldova, că Guvernul Pavel Filip trebuie să demisioneze de urgenţă, pentru a fi convocate alegeri anticipate.

Traian Basescu cere demisia Guvernului Filip si organizarea de alegeri anticipate in Rep. Moldova
Traian Băsescu cere demisia Guvernului Filip şi organizarea de alegeri anticipate în Rep. Moldova

Redăm, în continuare, cele mai importante declaraţii ale fostului şef de stat:

Cer insistent demisia acestui Guvern si alegeri anticipate. Este o mare greseala din urmatoarele doua motive: in momentul de fata, in Rep Mold, partidele proeuropene sunt compromise si impotriva lor de desfasoara aceste manifestatii. Fie ca vorbim de partidului lui Ghimpu, fie al lui Lupu, fie al domnului Plahotniuc. Este ciudata solicitarea celor doua platforme pentru demisie si anticipate. Platforma Demnitate si Adevar a fost respinsa la inregistrare, iar platforma doamnei Maia Sandu abia este in curs de a strange semnaturi. Cand au timp si cum vor face fata unor alegeri anticipate. Sugestia mea este ca cel mai corect lucru e ca macar cele doua platforme pro-europene, care nu sunt inca inregistrate ca partide, ar trebui sa ceara sa intre in dialog cu acest guvern al lui Filip pentru a stabili un program de actiune care sa corespunda revendicarilor lor. Platformele civice celr lupta anticoruptie eficientă", a spus Traian Băsescu, conform realitatea.net. 

Iohannis: "România este alături de Republica Moldova şi vă sprijinim în parcursul european"

Președintele Klaus Iohannis i-a transmis, marți, premierului moldovean Pavel Filip că România este alături de Republica Moldova și că sprijină parcursul european al acestei țări.

Etichete: alegeri anticipate, guvernul filip, Republica Moldova, Traian Băsescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE